zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Militärgrönt

Publicerad 2014-08-27 19:46:51 i Allmänt,

Nu i höst är det på mode igen med militärgrönt i alla former. Som vanligt återkommer modetrender hela tiden. Det är bland annat därför jag bara köper secondhandkläder(hitta roliga kläder för en liten peng). Igår satt jag och bläddrade lite snabbt i modemagasinet "Elle". Många bra tips på modetrender, absolut. Tog bland annat svängen förbi Emmaus. Jag bara sprang på denna roliga skjorta för 40 bagis. Härligt, helt plötsligt så är man hösttrendig! ;)
Visst, den är här lite skrynklig, men nu är det fixat efter handtvätt!
 

Krispigt

Publicerad 2014-08-27 07:08:07 i Allmänt,

Riktigt mysigt och krispigt med lite kylig morgon, (9+). Alma väckte mig redan vid 04-tiden,(hon ville ut en sväng). Så det var bara att kliva upp. Självklart var det ju ingen idé att springa och lägga sig igen, så jag satte mig i köket och började skriva lista. Senare idag får vi blekingefrämmat, så jag måste in till Kungsbacka och jaga ifatt en smörgåstårta och lite annat  :)
 
Något annat som skulle behövas är nån snygg plastblomma att ha hängandes på ytterväggen vid entrén,(den som sitter uppe nu har blekts, ser inte alls kul ut). Är det någon som vet var i Kungsbacka man hittar snygga plastblommor?? Jag tycker jag har letat både här och där, men inte funnit någonting. Har du bra tips på var plastblommor i Kungsbacka finns, så hör av dig :)
 
 Haha, riktigt så här kallt är det ju inte än!  ;)

Jordgubbar och elle

Publicerad 2014-08-26 20:15:10 i Allmänt,

Dagen har rullat på bra. Det gick bra för mamma hos läkaren i förmiddags. Alla prover var bra, så det var ju kalas :) Solen har skinit nästan hela dan,(gott att värmen har kommit tillbaka). Hade planer på att "eftermiddagssofta" på altanen, men det blev ingenting med det eftersom det började att både åska och regna.
 
Nu har man en lugn kväll vid tvn med magasinet "Elle" och en talrik jordgubbar.
Mysigt mode i höst!
 Jordgubbar är mums!! 
 
Have a nice evening!  :)

Kan det verkligen stämma?

Publicerad 2014-08-26 06:28:38 i Allmänt,

Bara 7,5 grader ute var det när jag gick upp för en timme sedan. Jag trodde först att jag hade sett fel. Brr, lite kyligt faktiskt, hoppas på att solen visar sig från den fina sidan ;)
 
 
Idag klockan 10:00 är det dags för mamma för återbesök hos läkaren. Hon har ju fått nya mediciner sedan hon kom hem från Varberg, så läkaren vill kolla så att allt är som det ska. Som vanligt tänkte vi ta promenaden upp(är ju faktiskt fortfarande sommar, motion får man ju också), när man tar sats med rullstolen i uppförsbackarna. Kan ju säga att mina magmuskler har fått jobba en del! ;) Så att "ratta" rullstor är bra styrketräning!
 
Sitter med frukosten i högsta hugg; kaffe, bubbelvatten och avokado. Perfekt frukost när man har lite bråttom. Japp, då var det dags för mig att sätta igång(och få den här dagen avstökad)!  ;)
 
 
Hej Svejs!!
 
 

Bilbesiktning

Publicerad 2014-08-25 21:03:59 i Allmänt,

Jaha, nu har redan nästan hela måndagen sprungit iväg. Idag har jag varit duktig att äntligen ta "tjuren vid hornen" och fixat besiktning av bilen. Uhh, för mig är bilbesiktning bland det läskigaste jag vet(att gå till tandläkaren är till och med snäppet bättre). På förmiddagen fixade jag med att fylla på med spolarvätska, koll av vindrutetorkarna, koll av lamporna och luften i däcken. Varningstriangeln lade jag snyggt på passagerarsätet där fram. 13:15 var jag på plats i alla fall. Jag körde in i hallen och lämnade lilla "postbilen". Nu väntade jag på domen(Åh, jag var allt lite nervös), oui, jag vet, det är lite löjligt, men ändå. Helt plötsligt hörde jag killen som kollade bilen fråga;-"Men du, var har du den lilla triangelen". Jag tittade på honom och sa;-"Men oh, den ska ju ligga där framme i passagerarsätet, hade ju laddat den där"! För ett tag fick jag nästan hjärtat i halsgropen, puh!! I alla fall, bilen gick igenom och jag tog mig faktiskt ett glädjeskutt när jag gick ut från besiktningen ;)
 
 
 
 

Elsas andra bok

Publicerad 2014-08-23 05:32:35 i Allmänt,

Det är ganska ofta som jag vaknar innan väckarklockan ringer,(oftast runt 05:25,(klockan alltid ställd på 05:30). Redan snäppet efter 04:00-tiden slogs mina ögon upp denna lördagsmorgon. Att försöka somna om var ingen hit, så det var bara att pallra sig ut i köket, ta en kaffe och grejsa lite med datorn.
 
Elsa Billgren har visst skrivit sin andra bok; "Inred med vintage". Sedan tidigare har jag hennes första bok;"Elsa Billgrens vintage". Åh, jag bara älskar denna Elsa, med sin kärlek till klänningar och andra vintagestuff!  ;) <3 <3 <3 Har ingen aning om när den andra boken kommer ut,(hoppas på någon gång under hösten i alla fall, jobbigt att behöva vänta länge, när jag liksom vill ha boken i min hand redan nu)! Men det klart, "Den som väntar på något gott"...  ;)
 
Nu väntar jag och hoppas på att solen ska försöka att visa sig från sin bästa sida(är så trött på allt detta regn som bara har dundrat ner). Senare idag ska jag som vanligt in till Göteborg, behöver lite ledighet, känner jag!
 
Elsa har så skön stil. Faktiskt skulle jag behöva ha nått i stil som denna klädanordning(liten plats, mycket kläder) ;)  <3    (Alla bilder tillhör Elsa Billgren).

Good night, bonne nuit

Publicerad 2014-08-21 23:28:30 i Allmänt,

Dagen har rullat på fint. Det gick bra hos doktorn i Varberg. Efter läkarbesöket lunchade mamma och jag innan vi styrde kosan till Onsala igen. Sébastien slog en pling efter han hade kommit hem. Flygresan hade gått bra och kvällen skulle han spendera softande(han jobbar i morgon igen). Jag har stannat bra länge här i Onsala(trodde inte det skulle bli sååå länge), men jag åker hem till Paris i september. Det ska faktiskt bli lite gott att åka hem. Mamma klarar sig bättre och bättre och som sagt, bara lite "småfix" kvar, sedan flyger jag hem en sväng <3 :)
 
Nu ska jag "slå igen butiken" och nana kudden. Imorgon är det fredag -bästa dagen på veckan=Lovely! :) Nu vill jag bara att det snart blir september!  ;)
Att få drömma bland molnen lär vara mysigt..
 
Att pussas vid "ankdammen" en arla morgon är ljuvligt!  ;) <3
 
 

Emmaus är ett bra place

Publicerad 2014-08-21 17:17:04 i Allmänt,

Igår var vi inne i Kungsbacka och kollade om det fanns något kul i secondhandway. Oh, haha, jag känner mig själv och jag vet att när jag kollar secondhandstuff, då kommer jag in "i min slutna värld" ;) Först var vi på Röda korset. Jag hittade en hel del som jag provade, men inget passade. På vägen hem körde vi förbi Emmaus i Kungsbacka. Jag tittade snabbt och såg att de hade öppet, så vi vände i rondellen och körde dit. Jag säger bara; Wow, sicka fynd, alltså!!  ;) Jag hittade 5 klädesplagg och ett par stövlar. Jag blev alldeles "till mig i trasorna" när mina ögon fastnade för ett par stövlar ;) ,(ganska nya från Replay, storlek 34. 40 kronor kostade himmelriket och jag är helnöjd med dem,(underbart sköna)!!  :) Ibland är det bra att man har små fötter!!  :)
 

Idag åker vi söderut!

Publicerad 2014-08-21 06:01:43 i Allmänt,

Det är bara jag som är uppe, än så länge. Tar min mugg kaffe och kollar ut genom fönstret. Ska följa med mamma ner till Varberg, till ortopeden. Läkaren där ska kolla hennes bensår. En annan(Sébastien) åker hem till Paris. Dagarna har verkligen gått fort när Sébastien har varit här. Vi hade faktiskt tänkt att gå på Liseberg en av dagarna som han var här, men det hanns inte med :( Synd, man hade ju inte varit på fyra år, men det får bli en annan gång som man pallrar sig dit helt enkelt.
 
Nä, nu får man änna sätta fart. Taxin kommer om sådär 2 timmar! Happy torsdagsmorgon!
 Home sweet home <3
 
 

En sväng på Göteborgskalaset

Publicerad 2014-08-20 08:43:01 i Allmänt,

God morgon alla glada!! Det blåser inte lika mycket idag som det gjorde igår(parasollet hade igår morse hamnat lite på villovägar)  ;) Hade ju inte trott att hösten skulle komma redan i augusti. Tycker allt att den hade kunnat väntat ett tag till.
Jag och Alma nere vid Röda Holmen, Onsala.
 
 
Under de här dagarna har jag inte hunnit att blogga så mycket som jag velat(haft fullt schema här med Sébastien). Han åker dessutom hem imorgon(hade gärna hängt med hem, men ska följa med mamma på återbesök hos läkarn, så, ja, en stund till i Sverige blir det för mig.
 
´Jag och Sébastien åkte i lördags in till Göteborg till kulturkalaset. Vi tog en liten sväng och kollade läget ;) Vi tog svängen förbi Haga och vi avslutade på Rover på Andra Långgatan.
På Gustav Adolfs torg där många läckerheter från alla världens hörn fanns(till överpriser) naturligtvis.
Solen visade sig från sin bästa sida ;)
 Vi hittade den roliga "moped-kaffevagnen"!
 Sébastien på Rover
 Jag kör alltid med ett glas vitt med tre isbitar ;) Västen(från Sonia Rykiel) hittades på Emmaus på Linnégatan.
 

Strömming

Publicerad 2014-08-15 15:51:18 i Allmänt,

Jag kan bli tokig ibland när vädret skiftar hela tiden. För det första vet man ju inte vad man ska ha på sig, "räcker det med jeans och t-tröja eller ska man dra till med tjockare tröja också och regn-kitet"? Visst, några vinterkläder behöver man inte än.. Uuuhh, just nu känns det som hösten redan har kommit -så trist! Nä, man får tänka positivt och bara se glad ut :)
 
I morse var Sébastien lite hurtig som tog en liten springrunda på 6 km(på söndag springer han 1 mil på "Onsalavändan", så han vill vara fit for fight(om man säger så) ;) Själv tog jag väl mest det ganska lugnt i morse ;) Vi tog en promenad upp till mataffären och handlade lite. Vid fiskbilen inhandlades strömming. Så till middag idag blir det strömming med pressad potatis och stuvad spenat.
 
Imorgon åker väl Elin till Paris. Hon lär ju ta många härliga kort på den underbara staden och här är jag, fortfarande i Onsala. Åh, snacka om att jag längtar hem just nu!!!
På väg hem från Hemköp med Dramaten(hemma i la France har jag alltid en dramat med när det är dags för matinköp) :)  Strömmingen ligger snyggt i den gula påsen.
 Precis nu vill jag hem!!  ;)

Redan fredag, igen!

Publicerad 2014-08-15 06:45:43 i Allmänt,

God morgon underbara fredag!! ;)Jag är som vanligt "försten upp" på morgonen. Tror att det är morgonkaffet som gör att jag bara måste "slingra mig" upp och ut  i köket för att bara "ta in tystnaden", eller vad man säger, haha! Nä, jag är bara typisk morgonpigg :)
 
Igår var jag och Sébastien i Kungsbacka och sprang lite ärenden(beställde underdel till mammas säng), levereras någon gång under dagen idag. Självklart tog vi en sväng i alla secondhandaffärerna också, är bara till att "tuta, gasa" och köra rally mellan ställena. Jag hittade faktiskt några "trasor", Sébastien fann en skjorta :) Efter middagen blev jag bara så jädrans trött(la mig tidigt, strax efter 21). Som vanligt skyller jag tröttheten på "vädret"(är ju nästan bara tråkigt regn som tydligen ska hålla i sig hela veckan). Just nu vet jag inte hur kul det är att ta sig in till stan för att kolla "kulturkalaset" eller Liseberg. Så jädra typiskt att vädret ska vara så lurigt bara  :(
Typiskt "vet-inte-vad-det-ska-bli-väder" denna vecka.
 Igår vid 10-tiden kom solen och det lite väl varmt, puh!
 I mina små solglas!  ;)

Fanny

Publicerad 2014-08-14 06:57:10 i Allmänt,

Den 14 augusti 2013 gick min hund, Fanny bort. Idag är det ett år sedan som det hände, tiden går fort.. För mig var Fanny den roligaste och smartaste hund jag haft(var hon i trädgården och ville in, krafsade hon på dörren och väntade lite och sedan krafs igen, hade man råkat glömma att fylla på vattenskålen, kunde man på morgonkvisten springa på brickan med de två keramikskålarna på. Fanny hade dragit den dit. Hon var en härlig varelse som charmade allt och alla. Varje dag finns hon i mina tankar, Bobbadilla <3 <3 <3
 
 Fanny på ribban
 
 

Det är bara att le!

Publicerad 2014-08-13 23:56:00 i Allmänt,

Haha, sicken förmiddag alltså. Var det inte dagstidningen som inte hade kommit på morgonkvisten, jädrans ösregn hela vägen till Landvetter, parkeringsautomaten som helt plötsligt ändrade läge till "ur funktion" i väntan på att parkeringsbiljetten skulle hoppa ut, vänta en hel kvart på servicepersonal som öppnade aparaten så att jag till slut fick min biljett, flyget försenat, till att det var mycket folk i mataffären på vägen hem, 20 minuters väntan på apoteket för att hämta ut medicin som jag trodde jag kunde hämtat ut i går. Ja, i alla fall, nu är han här i alla fall, Sébastien!

En tur till flyget

Publicerad 2014-08-13 07:03:07 i Allmänt,

God morgon alla glada! Jaha, då var det åter igen en helt underbar dag i paradiset ;) Sitter i köket(as usual),käkar frukost och kollar läget lite smått vad som har hänt i världen. För en timme sedan ringde jag hem för att kolla så inte Sébastien hade försovit sig, men han hade vart uppe sen 05-tiden(lät så klämkäck i luren)  :) Det ska bli riktigt kul att träffa pojkvännen igen(shit, har ju inte setts sedan den 22 maj)!! Haha, jag kanske inte kommer att känna igen honom?!, Nä, jag bara skojade ;) Han stannar i Onsala i en vecka. När jag pratade med honom i morse, hörde jag om han hade plats för min svarta skinnjacka(har jag också saknat sen jag lämnade mitt Paris). Tyvärr fanns det ingen plats för den i handbagaget, synd. Det är bara att härda ut ;)
 
Vid 12-tiden dyker Sébastien upp på Landvetter, skepp o hoj!!
 
 
 

En godnattpuss!

Publicerad 2014-08-13 00:47:26 i Allmänt,

Nu är det sena timmen, jag vet, men när jag för en halvtimme sedan var på väg att stänga av datorn. såg jag fräcka moln(och måne) :) på himlen. Herregud, vad fort molnen svepte förbi månen. Jag tog några knäpp med kameran från köket, wow, vad häftigt! första bilden ser ut som när typ två förenas i en härlig puss!  Nu ska jag sova i alla fall! <3
På sista fotot ser det ut som att det sitter en stor hund under månen.

Nu har jag boken :)

Publicerad 2014-08-12 22:08:55 i Allmänt,

Idag med posten kom äntligen boken som jag beställde för ett tag sedan(oj, som jag har väntat) ;) <3 " Håkan på Ullevi". Jag var ju där på Ullevi den magiska kvällen den 7 juni, då Håkan sjöng och spelade för rekordpublik(69 349 personer)! Jag var alldeles lyrisk den kvällen, tänk att jag fick vara med om detta, wow!!
 
Boken skildrar Håkan inför och under konserten. Unika bilder av elva fotografer har förevigat denna underbara historiska kväll. Alla mellansnack, låtlista och allt som hände just den dagen finns i boken. Boken är i en begränsad upplaga på 14607 exemplar, jag fick bok nr 02903. Undrar vilka andra människor som har de andra exemplaren? Kanske är du en av dem som läser detta inlägg just nu? Vad tyckte du om konserten och den underbara kvällen?
 
Här kommer ett gäng bilder från boken  ;)
 
Kommer garanterat drömma sött i natt ;) för i morgon vid lunchsnåret är jag på Landvetter, it will be so nice!! <3 <3 <3  :) Mer om det imorgon!

Regnig morgon

Publicerad 2014-08-12 09:37:47 i Allmänt,

Fy fasen, sicket roligt väder vi har(regnskurar på rad och sedan sol) och så börjar det om igen! Känns som att det ska va sådant här väder hela dan(suck)! Undrar om Alma har lust att gå utanför dörren idag, tveksamt. Hon gillar inte regn, så varje gång när vi ska ut i regn, brukar Alma tvärnita redan i dörren. Hon går motvilligt med och efter 15 minuters promenad, tycker hon att det räcker och springer hem igen och slänger sig ner i hundkorgen och stensover igen.
 
Morgonkaffet är uppdrucket för längesedan. Har precis satt på en tvätt. Ska se om jag kan få ut Alma nu, när det visst är lite uppehåll. Solen kommer visst fram precis efter jag laddat fram både stövlar och regnjacka(thumps up)!
 
 

Att göra flyresan lite roligare

Publicerad 2014-08-11 08:33:10 i Allmänt,

Good morning all!! Idag är det en lite blåsig morgon, men solen skiner i alla fall
Haha, var nog lite trött igår kväll när jag lade upp det förra inlägget(glömde ju några bilder)  :) Det lilla gulliga resekitet från Bluebox är ju bara så bedårande att man bara smälter. Är jättebra att kitet innehåller våtservetter. Jag brukar spana in våtservettslådan varje gång jag kliver på Paris-flyget och ta några servetter med mig(lådan har förmåga att byta plats, har jag upptäckt). Ibland hittar jag den inte alls :( Våtservetterna är väl till för de som sitter längst fram, framför skynket, men ändå! Beställde också ny bagagebricka i form av en systemkamera för 59 spänn  :)
Hur sockersött som helst ;) 99 kr kostar "känslan av första klass!
 
 
Nu har Alma precis vaknat(väldigt morgontrött hund är hon). Får ladda fram lite käk och sedan dra på mig stövlar för att gå en liten morgonpromenad.
 
Have it nice, denna "roliga" måndag(måndagar brukar ju vara tråkiga, så man får skoja till det lite).

Måne och " smått bra-att-ha-saker" på flygturer

Publicerad 2014-08-11 00:44:24 i Allmänt,

Hemma hos mamma i Onsala finns det inte många roliga kanaler. Nu under sommaren körs det ju bara en massa repriser på burken, snacka om att man blir less. Hemma i la France har vi väl på våran lilla tv runt 40 kanaler(filmkanalerna har vi tagit bort, sparar lite pengar på det viset). Oui, skulle vi vilja se nån bra film, så är det bara att köpa via tv-boxen(kostar runt 5 euro) ;)
 
Jag hittade en rolig grej som jag har beställt från bluebox.se Det är ett väldigt gulligt resekit som passar perfa när man flyger ;) Kittet innehåller: 10st näsdukar, 10 st minivåtservetter, läppbalsam, handkräm. Allt ligger i en transparant necessär.
 
Det verkar som att det är fullmåne ute(18 grader och lite blåsigt). Regnet är väl på ingång snart :( Sitter här i köket och tar igen mig lite. Imorgon kommer leveransen på elevationsbotten till mammas säng, så snart kommer hon att sova goare, utan ribbor som trillar av! :)
 
innan jag slafar för natten, får jag sätta rosorna i nytt vatten, klippa av lite också.
 
Månen lyser fint!
 
 
 
God natt, alla underbara!!  ;) <3 <3 <3

Trött och slö

Publicerad 2014-08-10 16:15:26 i Allmänt,

Idag är man verkligen seg, efter lördagkväll i Göteborg. Jag gjorde som jag alltid gör när jag är inne i stan -springer som en yr höna ;) in och ut i roliga secondhandaffärer. Direkt när jag kommer in får jag "röntgenblick" och scannar av varje sektion. Hittas det nått snyggt tar jag det och går vidare. Oftast är varukorgen överfull när jag ställer mig i kön till provrummen. Igår däremot hittade jag faktiskt ingenting(!), Waaa, katastrof! ;)
 
Muttrandes från Linnégatan till Andra Långgatan, blev leendet större när jag vandrade "dåliga gatan fram" En hel del folk satt på uteserveringarna och på varenda öl-place skrålades det för fullt! Det var ju WoW-festivalen också i slottskogen, så därför var det rolig blandning av folk. Jag tog en liten drinkturné innan jag mötte upp Mathias. Vi pratade småskit, skrattade och sjöng låtar på spotify. Ja, det var gött att vara inne i stan igen :)
 
Nu är jag åter i Onsala. Jag ska väl snart sätta igång med maten, lätt mat(gratäng med wienerkorv) och sedan ta itu med helgens disk  ;) man är ju lite lat idag, hihi!!
 

Göteborg

Publicerad 2014-08-09 08:20:54 i Allmänt,

Sitter vid köksbordet med kaffekopp i hand, datorskrivande med den andra. Lite järngympa, då man lyssnar på " Ring så spelar vi ".  Idag ska jag äntligen ta mig en sväng in till Göteborg. Det var ett bra tag sen nu som jag var inne senast. Denna helg är det ju " Way out west "  i slottskogen, så mycket roligt folk kommer man nog se idag när jag springer runt på Linné och runt mysiga Haga. Who knows, kanske hittar jag ett och annat secondhandfynd?! Alltid på ständig jakt!
 
Solen är på väg upp och det ser ut som att det kommer att bli ganska varmt, Lovely! ;) <3
 
Nä, nu ska jag fortsätta med morgonfix. Styr kosan till Göteborg runt lunch, skepp o hoj!!
 Haga <3
 Kanske blir en och annan shoppingkasse
 

Härliga fredag och Elin kom förbi!

Publicerad 2014-08-08 15:41:38 i Allmänt,

Jaha, då var det fredag igen, gött!! Herregud, vad tiden springer förbi, redan eftermiddag! Jag tycker att jag inte har gjort nått speciellt, bara tagit det lugnt. I förmiddags tog jag med lilla Alma på en promenad till mataffären(handlade lite gott till helgen, köpte ett gäng tidningar också, gott att ha något att bläddra i).
 
2 av mina nyaste secondhandfynd och självklart hög midja på brallorna! :)
 
Vid 12-tiden ringde Elin och hörde om vi var hemma. Hon är hemma i Sverige några dar(ledig från flyget). Det blir ju inte ofta nu som vi syns, då Elin jobbar högt över molnen och flyger kors och tvärs. Om nån vecka flyger Elin och hennes bästa kompis ner till Paris. Vi hade bestämt sen länge att vi skulle synas i Paris eftersom jag då skulle vara hemma i metropolen. Då visste jag ju inte att jag skulle bli kvar här i Sverige en sväng till(åker nog hem i slutet av augusti eller början av september). Men, som jag sa till Elin; "Det går ju fler flyg", så självklart syns vi en dag i Paris, fast lite längre fram då istället  ;)
 

Flygvärdinnan Elin har anlänt!  ;) <3

Lite fynd

Publicerad 2014-08-07 21:00:08 i Allmänt,

Herregud, vad mycket folk som gick och traska på marknaden i Kungsbacka. Jag åkte väl runt i 20 minuter, letandes efter en parkeringsplats. Jag gav upp till slut, körde och ställde bilen vid "knappen". Jag kollade en sväng på torget. Det jag var ute efter, hittade jag inte. Jag svängde förbi "Glädjen", en mysig secondhandaffär vid Kungsbackatorget. Där hittade jag en senapsgul "trasa", ett par vita "Filippa K"-byxor=50 spänn. Därefter bar det iväg till Röda Korset. Där hittades inget speciellt. Men efter där tog jag turen till "Erikshjälpen",(inte satt min fot där på en vansinnet massa månader. Där hittade jag en frasig herrskjorta med små knappar, ett par underbara mjuka goa jeans med hög midja,(bien sur)!  ;) <3 Ja, och ett par smala "satanjeans"!  ;)
 
Jag kan ju lugnt säga att garderoben är fulländad för länge sen!  ;) Och summan av kardemumman=230 kr  :) <3

Tja, herregud garderoben är ju fulländad för länge sen(eller hur ska jag få med mig allt hem till la France)  ;)

Kungsbacka marknad

Publicerad 2014-08-07 08:29:15 i Allmänt,

Alltid den första torsdagen i månaden, så är det marknad i Kungsbacka. Idag är det fint väder, så det kanske blir lite folk även om många har kommit tillbaka från semestern. Oftast brukar jag försöka komma in tidigt. Då slipper man allt folk som man tycker "bara går i vägen" ;) Det är inte mycket som jag ska ha, kul att bara titta lite. Funderar på att också ta sväng till ÖoB(lite småplock man behöver där också)
 
Nä, nu måste jag fortsätta med mitt morgonfix, så att man blir färdig och kunna åka iväg :)
 
Hej svejs!!

Redan klart

Publicerad 2014-08-07 00:57:07 i Allmänt,

Idag släpps boken;- Håkan på Ullevi. Skälvklart har jag förbeställt boken, är ett härligt minne från konserten han hade den 7 juni i år. Håkan är en av mina största favoriter inom musiken. Oj, vilka texter, oj, vad man kan känna igen sig, oj, sicket gott tryck det var på konserten, oj, vad jag grät till sången jag hörde när jag gjorde slut med en kille,oj, vad jag blev kär när jag hörde en låttext,oj, vad jag gjorde bort mig i början av 2000-talet, när jag artigt, men bestämt tackade nej till 2 blinddates avec Mr H, oj,sicken jädrans underbar konsert!!!  :) <3 <3 <3

Onsalacafét

Publicerad 2014-08-06 20:55:38 i Allmänt,

Här på Onsala-landet hemma hos mamma brukar vara ganska "lugna puckar". Det är som man är på semester, samtidigt som man har mycket med "småfix" att pyssla med(ingen lugn stund), Nä, skämt och sido  ;)
 
Mamma och jag satt vid lunch ute på altanen och softade. På långt håll såg vi Britt komma gåendes(en gammal jobbarkompis till mamma). Hon hade med sig lite kaffebröd, så jag laddade kaffe-fika och tog en paus för en stund bland blommorna jag höll på med. Efter 2 timmar gick Britt och jag satte igång med att sopa utanför entredörren(jädrans mycket "bös" av björk låg ju liksom i drivor. Jag hade tydligen tagit i satan när jag sopade för efteråt när jag tog av handskarna, hade jag lyckats skaft av hud på ena lillfingret. Svider gör det, men på med plåster, härda ut och bara se glad ut.
 
Helt plötsligt hörde jag en känd röst, Kaja(mammas bästa väninna hade kommit). Hon hade med sig kaffebröd och jag laddade snabbt ut fikat till tjejerna ;)  Jag satte mig i köket och pluggade lite franska. Rätt som det var hörde jag någon som kom. Det var Margareta som hade vägarna förbi(hon hade inget kaffebröd med sig)  ;) Jag blev lite full i skratt, hihi, sicket gäng som satt på altanen och "snattrade satan". Jag höll mig i köket. Det var rätt skönt,(softigt)! Jag började ladda middagen. Skalade potatis, fixade strömmingen och den stuvade spenaten. Vid 17-tiden kom Kattis(Kajas dotter), med Emmy(Kattis nya hund. Herregud, sicken söting! Alma var lite försiktig. Hon tyckte väl att "vad var detta som kom in i min trädgård"? Men det gick hur fint som helst!
 
Så gårdagen blev till en enda stor "Fika-dag med fin-fina vänner"! Mamma var så nöjd och glad -härligt!!
Från höger: mamma Anitha, Kaja, Alma(vid Kajas fötter), Kattis Margareta, Emmy(en liten bit av vitt bakom Margareta) :)
Kaja och jag och en liten bit av Alma, hihi!!

Onsdag

Publicerad 2014-08-06 09:18:24 i Allmänt,

God morgon alla glada!  Idag skiner solen riktigt snyggt på himlen. Inte så värst många grader(kommer väl att bli runt en 20), men det är ok. Jag försov mig visst lite i morse(vaknade omkring 06.30), så det var ju bara att upp och hoppa och se glad ut :)
 
Om en liten stund ska jag ut en sväng med Alma(hon sover som en stock fortfarande), haha!! Vid 11 ska jag följa med mamma till vårdcentralen till läkaren. Eftersom det är ganska bra väder, så kommer vi att promenixa upp(eller jag promenixar medans mamma åker rullstol)  :) , det är inte så långt(det går fort när det rullar)!!  ;)
Härligt promenadstråk hemma i Paris <3

Frasig dag

Publicerad 2014-08-06 00:59:40 i Allmänt,

Jag har visst en liten förmåga att använda/utnyttja köksbordet till fullo! Det är ju så härligt att ha mycket omkring sig, ja, man ska ju göra det man är bra på ;)  hrm..
 
Tidigare under dagen blev altanen helt plötsligt som ett litet mysigt café, ramlade in lite underbara människor (kändes lite som att man var en rolig servitris). Mer om detta i morgon  :)
 
Jag har i alla fall äntligen fått upp "skepp o hoj"-bojen som jag hade med mig när mamma fyllde år(ja, jag vet, bättre sent än aldrig!  ;) <3
 
 
Nu ska jag bara kolla lite bankgrejer, sedan blir det sova,(underbart)!
 
Alma sover redan som en stock och satan vad hon snarkar!! :) 
 
Bonne nuit! à demain!
Alma "snarkar satan" i godan ro!

Hög midja ska det va!

Publicerad 2014-08-05 16:09:49 i Allmänt,

Dessa byxor har blivit mina nya favoriter. Hittade dom i förra veckan(tror jag)för en tjuga. Jajamän, röda korset så klart! Hög midja med blixtlås där bak, sitter så gott att jag nästan inte vill ta av mig dom, haha!! Önskar att det fanns mer av denna modell i affärerna, men det är svårt att hitta. Tycker mest att man bara finner byxor med extrem låg midja, men sådana sitter inte gott på mina "fotbollsben". Har ni tips på var man kan hitta fräsiga byxor med hög midja, så hojta till!  ;)
 

Sugar man

Publicerad 2014-08-04 23:02:14 i Allmänt,

Idag var det första gången på länge som jag inte hittade nått på Röda korset. Jag blev nästan lite besviken på att det inte fanns nått kul i trasväg(ja, ja, man kan inte ha flyt jämt :) Hammaren inhandlades i alla fall och när jag ändå var där på Kungsmässan, sprang jag inom blomsteraffären där, Kungsblomman. Där har de världens bästa rosor(enligt mig)  ;)  Ett 10-pack rosor med kortare skaft kostar 25 bagis, 2 och en halv vecka står rosorna(ibland längre)! Snacka om toppen :)
 
Ikväll har mamma och jag kollat på reprisen av "Searching for sugar man", ah, den är ju så bra och dessa underbara låtar på det är ju kanon.
 
 
Som vanligt nu efter klockan 22, sitter jag i köket och kollar lite på datorn(mail, banken, franskaplugg). Jag gissar på att jag kommer i säng snäppet efter midnatt, sedan i morgon bitti lär jag vakna innan 06 för att vara "fit for fight" för dagen, tjo hoo!!

Lets go

Publicerad 2014-08-04 09:56:25 i Allmänt,

Härligt med lite regnig måndag ;)  Idag blir det en sväng till Kungsmässan i Kungsbacka. Tänkte inhandla en fräsig hammare(alltid bra att ha). Tänkte kolla läget på "Raglady" också, annars finns det inte speciellt roliga affärer på det placet. Knatar man länge på Kungsmässan, får man till slut ont i fötterna av det hårda golvet.
 
På hemvägen blir det en snabbvisit på Hemköp och sedan kommer det bästa, en sväng på Röda Korset, bien sur ;)
 
Have a wonderful day!
Kungsmässan
 
 

Himlen är oskyldigt blå

Publicerad 2014-08-03 23:08:12 i Allmänt,

Jag vet inte hur många gånger jag sprang ut på altanen för att veva ner parasollet och trycka på knappen så att markisen rullade in för att regnet  anlände. Tappat räkningen på hur jag sedan, efter regnet vevade upp parasollet och tryckte på knappen så markisen kom ut för att den stora lampan kom fram igen(solen). Ett tag trodde jag att jag hade blivit smått tokig med detta springandes ut och in. Under hela dagen hörde man också åskan mullra långt borta. Det kom en sväng småskurar mellan varven, solen sprang upp och ner(medans jag sprang in och ut)  ;)
 
Denna tråkiga söndag blev lite som ett gympapass med allt springande. Mig, gjorde det inget(alltid bra med lite motion). Jag blev bara lite besviken på att det inte kom mer mullrande, härliga blixtar och ösregn. Ja, ja, man kan inte få allt  ;)  Jag tog i alla fall några bilder på dessa härliga moln och himmel, dessa förgyllde ändå min dag!  :)
 

Längtar hem

Publicerad 2014-08-03 00:41:32 i Allmänt,

Sitter i köket och lyssnar på ett gäng repriser av "sommar i P1". Klockan är visst en bit efter midnatt och bara sådär längtar jag helt plötsligt hem igen. I augusti-månad har de flesta turister åkt hem till sitt, men också i augusti brukar temperaturen nå upp en bit över 30 grader. När det är så varmt i en storstad, är det inte riktigt kul att trampa omkring på asfalten. Jag har det ganska gott i Onsala hos mamma, men snart vill jag nog ta min resväska och åka hem. PSGs första match för säsongen börjar den 8 augusti, fredag nästa vecka, men jag blir kvar i Sverige ett litet tag till.
 
Nä, nu ska jag tänka på refrängen och nana kudden!  :)
 

Fredag -bästa dagen på veckan

Publicerad 2014-08-01 06:31:53 i Allmänt,

Jaha, då var det väl fredag igen.Verkar som att det är bara måndag och fredag nu för tiden, eller veckorna går lite fort  ;) Vaknade som vanligt 05:30. Dags att ta ett glädjeskutt ur sängen,(det är ju fredag).
 
Jag tycker det är så otroligt gott att gå upp tidigt och faktiskt inte göra direkt något speciellt. Sätter på en pava kaffe, sätter på datorn, kikar ut igenom fönstret och ser hur fort molnen rör sig på himlen, samtidigt som jag gluttar lite i morgontidningarna!
 
Vet inte än vad man ska hitta på idag. Nja, här i Onsala finns det alltid nått man kan fixa med/till, man vet bara inte riktigt vad man ska börja med *skratt*. Jag gillar att ha saker och göra, men jag tröttnar fort. Igår i alla fall beställde jag en ny elevationsbotten från Jysk till en av sängarna, den kommer i nästa vecka. Naturligtvis kunde jag ju inte bara åka förbi Röda Korset  på vägen hem. Jag tog mig en titt och den här gången hittade jag faktiskt riktigt bra grejer,(haha, tycker jag hittar bra grejer varenda gång).  :) Bland annat så hittade jag ett par turkosa smala byxor med hög midja med dragkedja bak - satt som en smäck! Två stycken långärmade tröjor(en svart och en vit). Jag hittade ett par örhängen också(har ju inte alls många i samlingen), hrm..  ;)
 
Nu får jag allt sätta igång här och göra lite nytta,(fixa frukost och sådant småpynt). Tar nog Alma och Dramaten  för en morgonpromenad till Hemköp, ska bara göra en liten lista först.
 Morronmänniska!

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela