zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

"Kom igen då"!!

Publicerad 2014-06-30 21:54:44 i Allmänt,

Sade jag högt för mig själv,efter jag kom på att sätta på tvn, (Herregud!,satt ju på altanen i lugn och ro och solade och lyssnade på något franskt på spotify)..
En hel timme hade matchen pågått. Jag kollade en kvart, bytte sedan över till annan kanal,(det andra laget kunde ju göra mål).. Helt plötsligt ringde telefonen :)  Det var en av mammas alla väninnor som sa grattis och berättade om att Frankrike hade gjort mål. Wow, sa jag högt  och slog över till rätt kanal :)
Efter några minuter kom jag på mig själv att jag nästan satt och skrek på spelarna att de skulle hitta på nått, (fler mål till exempel)  ;) Där satt jag och kommenterade högt vid tvn,(klappade händer också) och jag blev så otroligt glad över att Frankrike vann matchen,(2-0). Ikväll får vi väl också veta vilka de ska möta i nästa match.
 
Imorgon skall jag klippa håret för att sedan ta "postbilen",(rallybilen) ner till Varberg o hälsa på lilla mamma som fortfarande ligger kvar i Varberg.
 
 
Alma softar på altanen  <3
 
 Lugnt och stilla på Onsala-landet!  ;) <3
 

Efter man kört rally, softar jag med fotboll

Publicerad 2014-06-29 22:25:22 i Allmänt,

Igår tog jag lilla bilen på en redig åktur, ut på motorväg!  ;)
 
Jag tyckte att det var dags att ta "lilla postbilen" ut på motorvägen. Det var flera månader sedan sist som jag var på motorvägen och härjade. Jag åkte ner till Varberg och hälsade på mamma som ligger inlagd på sjukhus, (åkte ner en sväng idag också ;). Hemma i la France har jag ju ingen bil, så jag får ju passa på att ratta och gasa lilla skönheten när jag är i Sverige.
Både igår och idag kom jag in i en riktig dunderskur, precis när man låg sådär snyggt i omkörningsfilen, men det gick kalas,(kändes lite som Liseberg)- Härligt :)
 
Med lilla mamma har det vart lite upp och ner. Ett par gånger har det varit kritiskt, men hon har kommit tillbaka. Hon har hoppat runt från avdelning till intensiven, till eget rum och "2-sal" och "4-sal". Jag och många med mig hoppas verkligen att lilla mamma ska återhämta sig <3
 
Kvällen spenderar jag med att följa lite fotbolls-VM, (satans vad spännande det är),(blir det förlängning och straffar byter jag kanal eftersom jag inte vågar titta)!  :) Faktiskt, jag undrar när Frankrike(mitt hemmalag) spelar nästa gång, kan det vara imorgon? Någon som vet?
 
 

Lilla mamma

Publicerad 2014-06-26 21:36:00 i Allmänt,

På en vecka har det hänt så otroligt mycket..
På midsommarafton åkte mamma in på sjukhus. Dagarna innan var hon inte alls sitt " riktiga jag " Vi, hon och jag pratade om att det var nog bra att hon kom in på sjukhus. Hon åkte ambulans ner. Efter ett par timmar ringde hon till mig och berättade att hon hade kommit in på avdelning. Jag och Alma hade en lugn midsommar. På midsommardagen öppnades himlen totalt och världens regnskur och hagel kom. Underbara Elin(flygvärdinnan) och jag åkte ner och hälsade på lilla mamma på avdelningen. Under tiden vi var där, blev mamma förflyttad till intensiven, då hon hade svårt med andningen. Elin och jag följde med och mamma fick hjälp att andas bättre. Läget var alvarligt, men stabilt.
 
I tisdags ringde läkaren, ville att jag skulle ta mig ner till sjukhuset. Jag var så skakis att jag fick ta taxi ner. Han berättade om hur läget var. Mamma hade fått hög feber och de fick sätta in starkare antibiotika + en del annat som hänt. Igår var jag nere och hälsade på igen. Då var hon lite bättre och blev flyttad till avdelning igen. Det är inte alls bra med lilla mamma, men nästan varje dag så har vi pratat. Det går upp och ner. Ibland är hon pigg, ibland är det på vippen till totalt mörker.
 
Idag har jag fixat räkningarna. Pratade också en sväng med mamma. Hon var tydligen sämre igen, stackarn  :( Jag och lilla Alma går här hemma och smådonar lite. Dessa dagar sen mamma blev inlagd, har jag fått mycket stöd av underbara människor :) Jag tycker att just nu är det gott att ändå få vara lite själv, (det är jobbigt som det är ändå. Just nu tar vi en dag i taget och imorgon ska jag ringa lilla mamma igen och höra hur läget är.
 
Jag älskar min mamma och hoppas att det kan bli lite bra till slut! <3 <3 <3
Midsommar
Riktigt härligt sommarväder på midsommardagen  ;)
 Alma har blivit en riktig knähund <3
 
 

Oj, sicken dag!

Publicerad 2014-06-18 20:34:24 i Allmänt,

Så här har jag sett ut idag ;)  Idag har det varit rena kalasvädret(och är fortfarande)! ;) Äntligen fick jag med mig lilla mamma ut på en liten promenix i solen. Mamma, som tyvärr lider av dumma bensår, kommer inte ut så mycket som hon vill. Varje dag har hon ständig värk(inomhus kör hon med rullator och utomhus är det rullstol. I alla fall, så tog vi en sväng till kyrkogården och satte nya rosor på graven, där pappa och syster ligger begravda. Efteråt gick vi och fikade i församlingshemmet. Där träffade mamma några tanter ;) hon kände. En av dem frågade mamma om jag var hennes barn-barn, haha!! Jag bara log! Helt underbart att vara 17 år igen ;)
 
Väl hemma passade jag på att sitta i solen en sväng, får ju passa på. Det sägs ju att lite kyligare väder är på väg lagom till midsommarafton, typiskt!
 
Underbart med svensk sommar!!  ;)
 
 
 
 

4 år <3 <3 <3 <3

Publicerad 2014-06-17 15:52:46 i Allmänt,

Idag är det 4 år som jag och Sébastien har knopat ihop, ( shit, vad åren springer iväg)!! ;) Jag är världens lyckligaste människa som får dela livet med denna underbara person <3  Jag kommer ihåg i början av vårt förhållande, vad vi pendlade mellan Sverige och Frankrike så ofta vi kunde.
 
 Jag flyttade ner till La France, blev sambos på 32 kvadrat. Funkar alldeles utmärkt. Vi går inte varann på nerverna då jag sedan jag flyttade ner 2012, pendlar mellan Paris och Onsala för att va nära min mamma och hjälpa henne på bästa sett.
Det har slopat sig så att på dessa 4 år har Sébastien och jag aldrig firat vår årsdag ihop. Kanske vi gör det nästa år?, Who knows?  ;)
 
Sommaren 2010 - Sébastien och jag <3
 Picknickhäng på pont neuf
 
 Åter tillsammans i Paris november 2013
 Mitt underbara hjärta <3

Det blev ju ingen nationalsång..

Publicerad 2014-06-16 14:51:19 i Allmänt,

Jag hade ju tänkt att klippa gräset,men solen kan liksom inte riktigt bestämma sig (och jag föredrar solsken när man springer runt med apparaten, dock är gräset ganska högt, men nä. Den gröna mattan lär ju vara kvar även i morgon, så jag tar det då istället.
 
Kul att Frankrike vann igår. Jag hade faktiskt tippat på en 3-0-seger ;)  Jag saknade dock nationalsången, något teknikstrul tydligen..(tänkte ju ta i enda från tårna) och sjunga med. Får ta igen detta på fredag när Frankrike återigen ska spela :)
 
Jag gör visst allt annat småplock än det jag egentligen ska göra  ;)
 
 

Söndag!

Publicerad 2014-06-15 21:23:40 i Allmänt,

Strax efter lunch kom jag hem efter vart i Göteborg igår. Som vanligt i Göteborg började jag att kolla läget i ett gäng secondhandaffärer. Jag brukar ju ha turen att bara springa på fynden, men igår hittade jag inget av intresse. Efter allt spring i affärerna hamnade jag som vanligt på Andra Långgatan (ett av Göteborgs bästa, enligt mig område med mysigt barhäng och underbara människor.
 
Jag tittade in på The Rover ,en favorit som har ett helt gäng av roliga och spännande ölsorter, ( jag tog mej dock ett par av "bästa vitt"   ;)Jag träffade på en och annan kompis som blev väldigt överraskade av att jag var i stan. Vi satt och pratade en massa roliga minnen. Riktigt skojigt när man bara springer på  ;)
 
Annars denna söndag har jag mest vart i solen och småpulat. I kväll blir det till att kolla på match, Frankrike - Honduras. Självklart blir det till att heja på La France, (får känna mig lite som hemma)  ;) <3 Kan ju bli skoj om Frankrike kunde vinna med 3-0!
 
The Rover med alla kranar :)
 Lite synd bara att solen bor på andra sidan gatan!
 
 Till slut hamnade jag på solsidan!!  ;)

Mot Göteborg

Publicerad 2014-06-14 11:21:31 i Allmänt,

Hela morgonen har jag grejat. Städat, varit ute med Alma, inhandlat ett gäng tidningar, förberett middag till mamma och lite annat småplock. Jag skall nämligen in till Göteborg :)) Det har liksom blivit så att lördagar har blivit min lediga tid ;) Resten av dagarna har jag fullt schema här i Onsala.
 
Solen skiner, kalas! Hoppas på att hitta något secondhandfynd, (brukar ha tur att bara springa på)  :) <3
 
Nu ska jag fixa det sista, sedan tar jag ledigt!! :)

Alma kan bli frasig som sailorgirl!

Publicerad 2014-06-13 22:53:12 i Allmänt,

 
Samtidigt som man kollar lite match på tv, ( nu har det blivit så många mål), kollar jag lite nätet på lite snygga grejer till Alma.  Det finns så mycket snygga och söta kläder så att man smälter ett par gånger om  ;)  <3 Jag har speciellt fastnat för " sailor", bien sur ;)  (hur snyggt som helst :)  Jag kan bara inte bestämma mig för vad jag ska köpa. Vad tycker ni?  :)
 
 
 
 

So far, so good!

Publicerad 2014-06-12 16:53:23 i Allmänt,

 
I´m back!!
Tiden går fort när man har skoj, ellertiden springer iväg med en farlig fart att man knappt hinner med!!!  :)
 
Jag damp ju ner i Onsala redan den 22 maj. Nu är det snart redan " början-mitten " av juni!! Jag säger bara; Herregud, vad tiden springer förbi!!!Tiden fram till nu har jag grejat trädgården, kollat in " Andra Långdagen", kalasat på Ullevi med Håkan och servat lilla mamma <3 med allt vad det innebär (ingen hemtjänst springandes här inte när jag är och hälsar på) :)
 
Själklart har jag även här sprungit omkring och hittat riktiga bra secondhand-fynd (bilder om detta kommer sen på bloggen). Här kommer i alla fall ett gäng bilder!  ;)
 
 På väg från La France till Sverige, Onsala  ;)
 
Alma blev så nöjd över att jag äntligen kommit hem  ;)  <3
Donnan i Onsala-trädgården  ;)
Välkommen ombord  ;)
Blomkrukafix!
Inför Håkan Hellström-konserten
Håkan-konsert och publikrekord på Ullevi!! <3
Pionerna har äntligen slagit ut
 

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela