zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Firar födelsedagsbarn ;) och franskalektion!

Publicerad 2013-11-30 07:01:04 i Allmänt,

Är uppe lite tidigt. Förbereder lite "födelsedagskaffe" till Sébastien som fyller år idag  :) Tänkte överraska pojkvännen med "skönsång", hrm och paket runt 07(låter honom sova ett tag till) .
 
Vid 09-tiden får jag dock lämna födelsedagsfirandet för en stund, har ju franskalektion ju som jag måste gå på. Är väl hemma innan 13 i alla fall. Vi ska sedan iväg och bowla(100 år sedan man gjorde det sist) och ikväll middag på något roligt ställe  ;)
 
Grattis, min underbara Sébastien på födelsedagen!! ;) <3 <3 <3
Sébastien i somras när vi var och hälsade på i Sverige i Onsala.
 
 
 

Paket är alltid skoj :)

Publicerad 2013-11-29 19:50:36 i Allmänt,

Det är nått visst att slå in paket.. Hela jag blir alldeles upp i spinn, samtidigt lite lyrisk när jag tänker på vilka födelsedagspresenter man själv fått; Michael Jackson och Madonna-biljetter när de spelade på Eriksberg i Göteborg 1988 respektive 1990, Håkan Helströmsautografen fick jag efter en vadslagning med en kompis 2001,(den person som kunde "härda ut" och bo längst tid i en cigarett(motorbåt)(bara att nämna några..
 
Jag hoppas och tror att (Sébastien, pojkvännen), både blir glad och överaskad imorgon, när han öppnar paketen (en av paketen kan man nog se vad det är)  ;)
Mitt namn är "som vanligt" felstavat, met who cares?  ;)
. Jag tycker allt att de passar honom :)
 
Nu måste jag sätta igång med maten, man är ju hungrig!  ;)

Våran julgran har kommit på plats!

Publicerad 2013-11-29 17:31:47 i Allmänt,

När det är 9 grader varmt, så kan man inte tro att det snart är julafton!  ;) Här har våran julgran kommit på plats i alla fall. Det tycker jag är alldeles lagom med julpynt (julen är inte min favorit)..
 
Fredagkväll och jag håller på som bäst att slå in paket  :)
 
 

"Klipp o klistra"

Publicerad 2013-11-29 15:18:44 i Allmänt,

Fixar paket till någon som fyller år imorgon :) Jag hoppas och tror att jag har hittat rätt, när det gäller födelsedagspresenter till S. ;) <3

Lite fynd och en lånebok

Publicerad 2013-11-28 16:11:54 i Allmänt,

Hela den här dagen har jag kämpat med de jädra verben. Att det ska vara så svårt att få in i skallen. Jag kan ju säga att jag inte direkt är bästa kompis med dem. Lektion har man ikväll, (blir genomgång av läxan och lite högläsning. Jag hoppas att jag överlever :)
 
Gjorde ett break vid lunch, gick in på biblioteket och där hittade jag en förhoppningsvis bra grammatikbok, som till och med hade en massa bra skrivövningar som kan hjälpa mig på traven (förhoppningsvis). :) Tog svängen förbi secondhandaffären också. Halsduk, mössa, en svart rolig italiensk hatt och en färgglad "tröjtrasa" blev det. Att shoppa är kul när priset var 1,5 euro stycket! :)
 
Nu ska man snart till skolan, tjohoo!! 
 
 

Bästa övningsboken i franska..

Publicerad 2013-11-27 18:36:05 i Allmänt,

skulle jag gärna vilja ha!
 
På franskalektionen i förmiddags tyckte jag att jag hade allt under kontroll. Jag kände mig så härligt självsäker och trodde att jag "kunde allt" inom den franska grammatiken. Hela gårdagen spenderades med att försöka nöta in en del av den, hrm "roliga" grammatiken. I morse tyckte jag att jag kunde allt som ett rinnande vatten, men en si sådär 30 minuter in på lektionen, kände jag bara att jag var helt ute och cyklade, (eller jag kände mer och mer...) det stora ?(frågetecknet) blev bara större och större över huvudet.
 
Jag kände hur jag bara krympte och krympte till en ytterst lite fis, (när jag skulle läsa högt
 
, var det en annan "fröken duktig" som bara tog över, så jag fick/hann inte läsa färdigt)  :(  Jag tyckte att jag tappade hörseln totalt(läraren pratade på om grammatiken), läpparna rörde sig, men jag hörde inget. Det enda jag hörde i min hjärna var högt och ljudligt;("Oj , vad sa hon där?", "Det har jag aldrig hört"!, "Har jag missat något"?, "Nu fattar jag ingenting"!!!
 
Så nu behöver jag verkligen hjälp att hitta en bra övningsbok i franska. Har ni några bra tips  på bra övningsböcker i franska? Jag har letat själv, men tycker att jag inte har hittat den "ultimata" grammatik -övningsboken, så jag hoppas ni kan hjälpa mig.  :)
 
Bonne soirée! alla fina  <3
 
 

Liten söt :)

Publicerad 2013-11-26 15:48:05 i Allmänt,

Liten söt sitter på pinne, i Onsala la Suede ;)

På torsdag i nästa vecka dimper jag ner i Onsala. Ska bli underbart härligt att få tillbringa tid med lilla mamma och Alma <3

Morgonkaffe <3

Publicerad 2013-11-26 07:03:24 i Allmänt,

Jag tycker att kaffet är godast på morgonen, en riktig höjdare! Att dricka svart kaffe är inte min grej(måste ha en liten skvätt mjölk i).
 
Här kör vi med en enkel liten senseo(röd). Otroliglätt liten sak(behöver inte hålla på med att trycka på 10 knappar eller behöva dra i 3 spakar samtidigt), "man bara trycker på en knapp" ;) -och sedan klart. På dennaanvänds "kuddar"(inga kapslar som ser ut som minisupar). Naturligtvis finns det ju olika kaffesmaker, ja chokladsmaker också (det måste inte heller vara senseomärket ) , det finns billigare alternativ också(det kör vi som oftast).
 
Nä, nu måste jag ha en kopp till, sen får jag sätta igång  :)
 
Hej Schweiz!!
Lilla kökssidan; maskin till höger, plåtlåda till vänster :)

Fransk grammatik

Publicerad 2013-11-25 18:08:54 i Allmänt,

Nu bär det snart igen iväg till franska - kurs ;) Det är banne med inte lätt med den franska grammatiken(Eller när man väl tror att man har lärt sig, så kommer det alltid något mer när det gäller grammatiken).. Hrm..
 
Jag har pluggat franska nu lite mer än en månad(och jag har överlevt).  :)  Vi har blivit indelade i i 2 grupper nu den senaste veckan (de som kan läsa och skriva och de som inte kan). Jag är med den gruppen som både kan läsa och skriva, tjohoo!! (min grupp är på 5 personer, helt underbart bäst)(man lär sig mer när man är få), resten är fler(dem skiter jag lite i).
 
Det som gjorde mig glad också var att istället för att ha lektion fredag kväll mellan 18.00 - 20.00., ändrades detta till på torsdagar mellan 17.30 -19.30. wow,(gud hör bön)  :)
Plugga, traggla och le emellanåt  ;)

God morgon, måndag!

Publicerad 2013-11-25 08:09:05 i Allmänt,

Jaha, då var det en ny vecka i paradiset! Mulet väder, runt 6 grader(mössa och halsduk på). Dags att ta böckerna och bege sig till skolan och hoppas på att man kan få in nått vettigt, så här på morgonkvisten :) Ps: nu skulle man haft pälsmössan, men den väntar på mig i Onsala. Ds

Kylig söndag

Publicerad 2013-11-24 13:37:55 i Allmänt,

Efter frukosten tog vi en liten sväng i byn. Solen lös med sin frånvaro, så det var bara att palta på sig. 4 grader och blåst på det är inte kul, då är det gott med mössa!
 
Vi tog svängen förbi köttaffären och inhandlade köttfärs på dryga halvkilot. Det är ju söndag, så ikväll blir det pasta med köttfärssås till middag. På promenaden var jag bara tvungen att fota en cool väggmålning. Vi tog bussen tillbaka och nu blir det bara att softa och inte göra något speciellt.
 
Lazy sunday med andra ord  ;)
 
 
 

Lördag -Då blir det fotboll

Publicerad 2013-11-23 12:43:04 i Allmänt,

Härligt, äntligen helg! Alltid gott att kunna få ta igen sig efter en lång och blåsig vecka  :)
 
Det har ju blivit så att sedan jag flyttade ner hit, har jag också börjat gilla att kolla på fotboll (eller man blir som man umgås).  :) PSG spelar match ikväll redan klockan 17. Eftersom S. jobbar till 16 -tiden, tänkte vi kolla på matchen på något hak och ta nån bira och heja :)
 
Ha nu en underbar lördag, alla!!
 
 

Alma, kräsen när det gäller mat??

Publicerad 2013-11-22 21:06:33 i Allmänt,

Den 5 december tar jag flyget hem till Onsala la Suede, till mamma och Alma. Alma är mammas hund, en liten rolig coton de tulear på 8 år. Förra gången när jag kom hem, var Alma kräsen när det gällde mat. Mamma berättade om att Alma hade haft problem med sina tänder och hade varit hos veterinären. Allt hade gott bra, men när det var matdags, ville Alma inte äta(torrfoder passade helt plötsligt inte längre).
 
Jag satte upp matskålen och tog ner den efter 20 minuter, Alma ville fortfarande inte ha någon mat. Jag tog upp skålen igen och så höll jag väl på ett par gånger. 4 timmar senare åt Alma upp all mat; "good girl" , sa jag till henne. När det var läggdags fick hon sin levergodis och resterande dagar åt hon glatt sin mat  :)
 
I alla fall, det blir ju spännande att se om hon agerar likadant  när jag dimper ner i början av december, att torrfoder inte passar damen(anar ugglor i mossen).. Almas dagliga ranson  av mat är torrfoder 2 ggr om dagen och en halv levergodis innan läggdags, allt annat som kakor, skinka, ost mm är förbjudet!!.
 
Som sagt, får se hur reaktionen blir när jag dimper ner  :)
 
 

110 kr för en skinnjacka! ;)

Publicerad 2013-11-22 17:06:49 i Allmänt,

Jag har blivit totalt helt frälst vid min skinnjacka(trodde inte det kunde vara möjligt). Även här i Paris är det numera omkring 2 -3 grader "varmt", hrm.. , använder jag min skinnjacka, dag ut dag in, visst, jag plussar på med
 
 en och annan pälsväst över det.  :)
 
Jag hittade "underverket" på Erikshjälpen i Kungsbacka i Augusti. Jag hade precis provat ett gäng kläder(som inte passade, rejält höga priser också för att var secondhand) :(På vägen ut när jag hängde tillbaka de provade kläderna, hittade jag helt plötsligt denna skapelse  :)
 
Jag kollade in den snabbt och såg att skinnjackan allt kunde passa mig(strl 42 Kate Moss , från topshop), visst liten storlek, men jag testade.  Wow, den satt ju som juten!! Jag kollade på prislappen och trodde att jag hade sett fel. " 110kr" stod det att priset var, men jag tänkte ju att det måste ju vara totalt fel. Erikshjälpen är jobbigt dyra när det gäller kläder, så jag trodde ju absolut att jag hade sett fel; 1100kr, trodde ju jag ju att det stod, men när jag kollade lite extra såg jag till min glädje att "miraklet" kostade endast 110 bagis!  ;) <3 <3
 
Självklart slog jag till och köpte "trasan"  ;)  <3

Clementiner <3

Publicerad 2013-11-20 15:08:01 i Allmänt,

Tycker att clementiner med blad på är hur sexigt som helst ;)(eller jag får stora ögon varje gång jag går på marknaden när jag ser att " hey, bladen är ju kvar på clementinerna" , wow , lite exotiskt ;)

Fotboll, plugg och teater

Publicerad 2013-11-19 19:44:07 i Allmänt,

Ikväll håller vi alla tummar som finns att Sverige vinner över Portugal. Jag brukar ju alltid vara en typisk pessimist som tror att Sverige förlorar denna match också. Men, det kan ju ske underverk också. Det kan ju till och med gå så långt att matchen avgörs på straffar. I det läget är Sverige bättre än Portugal( om man kollar statistik) :)
 
Annars pluggar jag på som en dåre på franskan(nästa vecka blir det prov på lite grammatik), huu, skoj!  ;)
 
Imorgon på förmiddagen blir det "traggel-franska", Sen på eftermiddagen repar jag på teatern ;) (thumbs up)!!  :)
 

Söndagsfynd

Publicerad 2013-11-17 17:26:46 i Allmänt, secondhand,

Idag är det lika kallt och trist väder ute som det har varit nu några dagar. Man har liksom ingen lust att gå ut(svinkallt ute ju)! Efter lunch bestämde jag mig för att ta svängen förbi secondhand-affären och se om jag kunde hitta något kul :)
 
Jag har en liten förkärlek till roliga skor som är i min storlek(34 -35) och som inte kostar en förmögenhet. Jag kan lätt slita ut ett par skor på bara en månad(har ingen aaaning hur jag lyckas med det :)
 
I alla fall, så här ser de ut och 5 euro kostade de:)
 
 
 

UPP O HOPPA!!

Publicerad 2013-11-16 07:24:10 i Allmänt,

Även att det är lördag, är jag uppe tidigt(vaknade vid 05:30)!! Jag är väl en typisk morgonmänniska, om man säger :)  Brukar ställa klockan på 06:00, men brukar ofta vakna tidigare. Har verkligen blivit en vana, haha.
 
På förmiddagen på lördagar har jag franska-kurs mellan 10:00 - 12:00. Tycker det funkar och flyter på bra(brukar bli ganska softig stämning, kanske för att det är just lördag). Hoppas vi går igenom nått kul idag  :)
 
Det var synd att Sverige förlorade igår(dumt mål), men det är bara att komma igen!!
 
Nä, dags att tända lampan och förstöra sömnen  på S. ;) hehehe  Måste ju ha lite lyse när man gör frukost :)

Ikväll gäller det!

Publicerad 2013-11-15 19:55:52 i Allmänt,

Ja, ikväll blir det fotboll så att det susar i öronen!!  :)  Både Sverige och Frankrike spelar i kväll. Hrm, hur ska det gå eller vilken tröja ska man ha på sig?! (visst, råkar bara ha PSG-tröjor, men det ska väl funka ändå).
 
Ah, det är lika bra att ta båda!  ;)  Heja - Heja!!!
 

Den vill jag ha!!

Publicerad 2013-11-15 16:19:55 i Allmänt,

Tidigare idag tog jag mig en tur till köpcentrumet Okabe i Le Kremlin Bicêtre (fönstershopping). Sedan igår, har jag ju redan kommit på vad jag skall göra för inköp på födelsedagsfronten ( kommer att bli en häftig present och bra)  :)
 
 I en av skyltarna, hittade jag min lampa som jag har letat efter hur länge som helst :) haha!! Skulle gärna vilja ta hem den med en gång, men det hade sett konstigt ut om skyltningen helt plötsligt hade sett lite tom ut.., Hrm, inredning är ju kul!  :)
 
 

Helt plötsligt..

Publicerad 2013-11-14 19:41:30 i Allmänt,

Det var riktigt skoj att gå och strosa i köpcentret tidigare idag :) Julklappstankarna kom visserligen av sig, men nu vet jag i alla fall vad jag kommer att köpa i födelsedagspresent till en viss person  ;) Funderar på att inhandla presenten redan imorgon (så har man det överstökat).
 
Nu blir det till att laga lite mat, sedan blir det tv; franska versionen av " Masterchef "

Italie 2

Publicerad 2013-11-14 15:20:28 i Allmänt,

Idag är vädret totalt gott och blandat (från ösregn till sol). Nu verkar det mulna på igen, så jag tänkte kolla läget på Italie 2, ett stort köpcentrum vid Place d'Italie. En födelsedag dyker upp den här månaden och julen står ju precis för dörren, så jag får väl se om jag kan hitta något på denna spaning.
Metron vid Maison Blanche

Petit dejeuner (frukost)

Publicerad 2013-11-14 10:14:38 i Allmänt, Köpte sill på IKEA i förra veckan(sillfrukost är ju kalas)  :)  Mackorna "pryds" med ört -och vitlöksmjukost. En skiva kalkon på det är toppen!!
 

Mina favoriter

Publicerad 2013-11-13 17:19:00 i Allmänt,

Var och varannan dag hittar jag roliga klädfynd. Just nu är dessa mina favoriter, (kommer i senare inlägg gå in mer i detalj på plaggen). Pälsvästen var dyrast; 250 kr. Resterande plagg, mellan 10 kr - 110 kr.

Plugga franska

Publicerad 2013-11-12 18:13:00 i Allmänt,

Dessa böcker (+några till använder jag när jag pluggar franska. Jag läser 4 ggr i veckan, har 4 olika lärare varav en bara kan franska. Den läraren har man 2 ggr i veckan. Hade honom idag. Jag fick åter igen rabbla alfabetet (fast jag kan det sen ett par år tillbaka) och ja, bokstaven "e" uttalas "ö" i franska alfabetet.

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela