zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Livet på landet

Publicerad 2014-07-29 15:13:58 i Allmänt,

I typ en vecka har det varit runt 30 grader och stekhett på altanen. Det har nästan vart på gränsen att man inte har kunnat vistas där.
 
Idag däremot skiner solen som vanligt, men det är inte lika varmt(vindar lite gott också). Har inte gjort många knop. Har istället faktiskt bara tagit det lugnt. Äntligen kan man sitta och njuta  och grejsa med datorn på altanen utan att dunsta bort!  ;)
 
Någon som vet vad detta är för blommor?
Planterat om i krukan!  ;)

Voffel i värmen

Publicerad 2014-07-28 18:44:03 i Allmänt,

Efter att man varit iväg på ärenden i Kungsbacka på förmiddagen, blev jag bara sådär helt plötsligt sugen på vofflor. Eller jag var tvungen att hitta på nått med grädden som stod i kylen  ;). Efter 2 stycken vofflor med både sylt och grädde, blev man jädrans mätt, men det var jädrans gott!!  ;)
 
Gult är en väldigt snygg färg!  ;)

Idag händer det!

Publicerad 2014-07-23 06:20:24 i Allmänt,

 
Idag kommer äntligen min lilla mamma hem från Varbergs sjukhus, där hon har varit sedan midsommarafton. Det ska bli så härligt att ha henne hemma igen :)
 
Nu på morgonkvisten måste jag "snygga till" lite här hemma. Jag har tendens till att breda ut mig om man så säger, haha!(dator, kamera, block, pennor, smålappar, tidningar) ock lite annat småplock på lite olika ställen. Jag får samla ihop grejerna, så det ser lite prydligare ut. Jag tänkte att jag också skulle sno ihop och göra räkmackor dagen till ära, (vet att mamma blir glad)  :) Städa får jag göra en annan dag. Det är för varmt för "sådana gymnastiska övningar"!!!  ;)
 
 

"Flippani"

Publicerad 2014-07-21 19:55:49 i Allmänt,

Snacka om sommarhetta!!,redan tidigt i morse vaknade jag( ja, jag vet, lite väl tidigt att gå upp, men jag var tvungen. Det var ju så jädra varmt, huga!  Jag kände mig så duktig när jag kollade in vilka "veckans erbjudande" var på hemköp. Vid 07.45. var Alma och jag på väg till affären. Jag handlade det jag skulle ha och vid 08.30. var vi på väg hem igen. Huuu!, det kändes som 30 grader redan. Solen var på väg upp, men den kändes! Strax innan lunch, åkte jag in en kortis till Kungsbacka för lite mer inköp. Bland annat köpte jag en ny fin orkidéer(hrm, solen tar, om man säger så).
 
Har pluggat lite franska vid köksbordet(bordsfläkten är perfa)! :)  Solen har legat på här hela dan och eftermiddags/kvällsolen håller i sig här ända till 21-snåret, jag har allt hunnit med att sola lite också. Lyssnade på Florent Pagny, eller som jag kallar honom för; "Flippanni", (det franska uttalet kan fortfarande vara knepigt ;) Nu laddar jag lite käk. Ikväll blir det panerad fisk med dillpotatis och skirat smör.
 
Alma och jag går här och pustar och stönar i denna sommarhetta. Vi klagar inte, men när det är nästan 30 grader både ute och inne önskar jag faktiskt nu att man hade inhandlat en liten "plaskepöl" för länge sen!  ;)
 
 

Värmebölja och cykeltur

Publicerad 2014-07-20 20:22:59 i Allmänt,

Oj, oj, oj, sicken rolig och mysig helg man har haft!!  :) Herregud, vad varmt vi har det här på västkusten! Huga, man blir ju alldeles helt färdig, puh. Här i Onsala har temperaturen legat omkring 28 grader och det verkar som att det ska hålla i sig under hela nästa vecka också, yeah!!!  ;)
 
Igår på förmiddagen var jag nere hos mamma i Varberg. Hon blev superglad att jag hade hennes rullstol med mig,(nu kan hon rulla iväg själv efter hon ätit i lilla matsalen). Väl hemma satte jag mig och Alma på altanen. Bättra på solbrännan är ju aldrig fel! :) Vi lyckades häcka där på altanen runt 4 timmar. Kan ju lugnt säga att det var ganska hot i solen, men samtidigt var det underbart soft,(goa sommarlåtar strömmade från spotify). När solen var på väg ner, var det fortfarande ganska varmt - underbara svenska sommar!!
 
Idag vid lunch kom Mathias över och vi tog en liten runda med cykeln. Egentligen var det nästan lite för varmt för en tripp,(man kände allt hur det under turen bara rann emellan ryggplattan och ryggen), men det är ju så härligt att komma ut på lite småvägar, bland kohagar och sjöar och sedan så är jag faktiskt väldigt kär, i ljudet av en Ducati ;) <3 Ungefär 20 mil åkte vi den här gången.
 
Klockan är en bit efter 20. Jag slökollar lite på tv och tvätten går för fulla muggar. Ser fram emot en ny och underbar vecka med härlig kalasvärme och sol!
 
 Isen smälter snabbt i solen!
 Alma har funnit skuggan under stolen
 
Känner mig totalt helt färdig efter turen, puh!!

Det är aldrig för tidigt

Publicerad 2014-07-19 08:05:39 i Allmänt,

att hitta mysig hösttröja med go krage för 25 spänn! ;) Igår tog jag svängen förbi röda korset, igen. Haha, nästan varenda gång, hittar jag nått käckt användbart. Jag hittade också 2 par skor, (ett par svarta med bra kilklack och ett par goa "Nike"). Jag sprang på också ett par roliga örhängen för en tia - kanon!  ;)
 
Idag, lördag skall jag ner en sväng till mamma i Varberg. Jag skall ta med hennes rullstol ner(goare för henne att sitta i sin egna rullstol, än rullstolarna som finns på sjukhuset). Jag hoppas att det inte är allt för mycket trafik på motorvägen, köer vid vägbyggen vill jag också undvika.
 
Imorgon ska jag åka motorcykel igen. Det skall bli skoj!!  ;)
 
 Den goa tröjan!
 
 25 bagis för detta snygga Nike-exemplar! 
 
 

Franska kusten

Publicerad 2014-07-18 20:13:00 i Allmänt,

 
Hemma i Frankrike, Paris är det i nuläget en bit över 30 grader och en stor lampa som lyser  ;)  Jag saknar allt mitt Paris och allt som hör där till. I daxläget vet jag fortfarande inte när jag kan åka hem. Mamma ligger fortfarande på sjukhuset, (egentligen skulle jag vara i Sverige mellan 22 maj till 10 juli). Jag och Sébastien hade pratat om att åka till franska kusten på semester. Bara ta det lugnt och njuta av strand och bad och för mig hade vart kul att uppleva lite "strandigt", då jag bara vart i Paris. Hade ju varit så roligt att få uppleva lite  ;)  Men det är lugnt. Vi får ta den resan en annan gång.

Fit for trädgårdsfix!

Publicerad 2014-07-17 11:14:19 i Allmänt,

God förmiddag alla glada!  ;)
 
 
 
Solen skiner idag. Inte så många grader, runt 20 , så det är perfekt med lite lukning i trädgården. Ogräset här trivs tydligen väldigt bra mellan plattorna(eller det ser för ******* ut), tycker jag. Tvättade en maskin i morse också. Måste få lite ordning på torpet  :)
 
Pratade med mamma en kortis i morse. Hon får sjukgymnastik på sjukhuset, där hon tränar upp sina benmuskler med gåträning. Hoppas lilla mamma kommer hem snart. Det är allt lite tomt här i la Onsala.
 
 

Åka ducati

Publicerad 2014-07-16 13:22:51 i Allmänt,

 Apelviken, Varberg
 
Igår blev det äntligen av, efter över 4 år blev jag spätta igen!  ;) Ska man hitta på något kul på sommaren, så ska man ta en go tur på en härlig cykel. Igår gjorde jag och en av mina bästa vänner, Mathias gjorde slag i saken och tog en liten ride på 2 hjul(17 mil). Oj, vad jag hade väntat på denna dag!  Vi åkte småvägarna ner till Varberg, Apelviken. Vägen tillbaka tog vi Boråshållet, för att så småningom hamna på en av "Sveriges goaste rallyväg", mellan Sätila och Fjärås. Det var änna lite som på Liseberg, lite härliga slalomkurvor och kortare goa raksträckor! Jag tyckte själv att jag följde med fint,(lite som att cykla, har man en gång åkt hoj, sitter det i ryggmärgen)  ;)  Förr om åren åkte jag och Mathias mycket cykel. Har varit på bikemeets både i Västervik ett gäng gånger och på high Chaparall . Det var riktigt roligt att återse mina sköna mc-stövlar, handskar, ryggplatta och kitet som behövs och fler åkturer kommer att göras!  ;)
 

Motorcyklar är livet, (eller ska man säga Ducati)!?  ;)
 
 Gammal bild på mig från 2009!
 
 Jag och Mathias på bikemeet i Västervik 2009
 
 Mathias
 
 

Tour eiffel 14 juillet 2014

Publicerad 2014-07-15 08:59:40 i Allmänt,

Så här såg det ut i går kväll i Paris vid tour eiffel. Wow, so Amazing, alltså!! Jag bara önskade att jag kunde varit där och uppleva detta roliga spektakel. Jag har lovat mig själv att nästa år, då ska jag verkligen vara på plats på hemmaplan! :) <3 <3 <3

La fête Nationale

Publicerad 2014-07-14 21:30:38 i Allmänt,

 
14 juli och Franska nationaldagen. Egentligen skulle jag varit hemma och firat nationaldagen med pompa och ståt. Lite konstigt känns det allt att inte vara på plats för att se det mest spektakla fyrverkeri vid Eiffeltornet ikväll  :(
 
Idag har jag åkt ner en sväng igen och hälsat på mamma som fortfarande är på Varbergs sjukhus. Hon är på bättringsvägen i alla fall och nu dröjer det väl inte länge till lilla mamma får komma hem. Ser verkligen fram mot detta  :)
 
Såhär på kvällskvisten blir det till att kolla en bra film för att sedan nana kudden. Man vet aldrig vad för roligt som kan hända i morgon!  ;)
 

Underbara rosor

Publicerad 2014-07-13 10:42:29 i Allmänt,

 
Förgyller alltid när vädret har slagit om från tropikvärme till regnrusk. Åter igen vaknade man ganska tidigt(vid 06). Solen finns inte alls på kartan idag :(  Idag är det mulet, blåsigt och så regnskurar då som kommer när man minst anar det. Jag är en sådan där typisk vädersjuk människa som blir totalt dödstrött när det blåser halv storm, samtidigt som solen går bort och stora regndroppar bara öser ner. Jag saknar faktisk solen, redan. Hoppas på finare väder i morgon.
 
Jag har fått dille på flerfärgad bukett rosor. Dessa kommer att göra min dag när det är trist och tråkig söndag  :)  <3
Pyjamasstil i rosorsnitt á la France ;)  <3

Tunn jacka på morgonkvisst

Publicerad 2014-07-12 08:56:18 i Allmänt,

I morse vid 06-tiden var jag ute med lilla Alma. Jag vaknade redan 04.30. och det utan väckarklocka, haha!  ;)Det fina vädret håller i sig även idag. Det småvindar lite, så jag fick användning för jackan som jag också hittade igår på Röda Korset. Jackan är från Hm, "conscious Collection"(tror jackan är från 2013-års vår och sommar, men jag kan ha fel). Jackan kostade 30 spänn, är otroligt skön med söta rosor, gott tunt tyg. Färgkombinationen är för mina ögon rena fröjden!  ;)
 
 
 
Ha nu en fortsatt trevlig och härlig lördag!  ;)

Ny väska

Publicerad 2014-07-11 18:41:55 i Allmänt,

+ lite annat!!  ;)
 
Idag gjorde jag lite ärenden i Kungsbacka. Bland annat köpte jag ett motljusskydd och en längre axelrem till systemkameran. Äntligen hade jag gjort slag i saken, är nöjd som bara den ;) På vägen hem tog jag vägen förbi Röda korset. Klockan var strax innan 11 och jag stod och häckade utanför dörren. Prick på elvaklockslaget kom jag innanför dörrarna och jag synade alla roliga kläder. Hittade en del "trasor", bla en snygg svartvit topp. Jag fastnade extra länge vid väskorna. Hittade faktiskt 3 stycken, wow!! En liten svart väska med två fack som kan vara bra att ha, en datorväska från PORSCHE för 50 spänn. Sedan en cremevit "trunk" från Friis Company. Trunken var alldeles ny, eftersom prislappen var kvar  ;) 75 bagis gav jag för den, hihi, nice fynd man gjort  ;)
 
Fredagskvällen spenderar jag lugnt och stilla i stugan, as usual! <3  Bonne weekend!!  ;)
 
 
Detta är perfapris, menar skulle man inte använda väskan så mycket, behöver jag inte ha dåligt samvete över att jag köpte den ;)
 Datorväska från PORSCHE

Flyget hem till Paris går om en timma

Publicerad 2014-07-10 15:39:06 i Allmänt,

 
Det är inte ens en timma kvar tills flyget tar mig hem till Paris.
 
Jag har varit här i Onsala sedan den 22 maj. Idag går flyget och jag har inte packat än!!  Självklart blir jag här hemma i Onsala , då lilla mamma fortfarande ligger kvar på sjukhuset nere i Varberg. Stackarn, hon har legat där nere nu i 3 veckor. Som det verkar nu, så är hon på bättringsvägen.  :)  <3<3<3
 
Jag tar hand om lilla Alma, svarar i telefonen och fixar både med det ena och det andra. Det känns på ett sätt väldigt konstigt att inte åka hem idag. Samtidigt känns det otroligt helt underbart att vistas här i Onsala  :) Nu är ju äntligen den underbara svenska sommaren här!  :)  Jag ser verkligen fram emot när lilla mamma kommer hem, (hon har haft en jädrans tuff resa) och faktiskt väldigt nära att dö. Jag och Alma tar en dag i sänder. Just nu vet jag inte alls när jag kan resa hem. Först och främst  skall mamma bli lite starkare, få bra rehabilitering och annat. Som tur är har jag världens underbaraste förstående pojkvän, som förstår läget och i dagsläget ser vi bara framåt!!  :) <3 <3 <3
 Paris á la arla morgon
 

Hemma i Onsala <3
 Lovely Onsala! <3 <3 <3
 
 

Alla dörrar öppna

Publicerad 2014-07-10 05:44:18 i Allmänt,

+ bordsfläkten var igång, men vad hjälpte det igår kväll när det var rena bastuvärmen här i Onsala. Puh, helt otroligt sicken sommarvärme alltså!!  ;) Både Alma och jag höll på att dunsta bort en smula. Lite svalkande blev det till slut när jag även hade öppnat ytterdörren. Pratade med Sébastien i telefon. Han blev allt lite paff, när jag talade om att det nästan var 30 grader. Hemma i Paris var det tydligen regnrusk med omkring 15 grader!!  ;)
 
Ibland är det gott att befinna sig på det rätta stället!!  ;)
 
 

Bada

Publicerad 2014-07-09 08:58:27 i Allmänt,

Egentligen borde jag komma ut till havet och bada. Det lär ju bli ganska varmt idag(termometern kommer säkert upp till 30-strecket), men jag ska åter igen ta en biltur ner till Varberg för att hälsa på lilla mamma.
 
Jag kan ju alltid bada en annan dag  ;)
 

48 dagar

Publicerad 2014-07-08 19:27:20 i Allmänt,

 
Långa underbara dagar i Onsala blir det, 48 dagar har jag redan varit här. Nu på torsdag den 10 juli var det meningen att jag skulle åka hem till Paris, men jag stannar kvar med Alma och "passar huset", när mamma fortfarande ligger på sjukhus. Hon åkte ju in på midsommarafton. Mamma har varit iväg ett bra tag. Jag åker inte hem förrän jag vet hur det kommer blir när hon en dag kommer hem.  :)
 
Men en sak är säker,jag saknar verkligen mitt Paris och pojkvännen, Sébastien  <3(som igår tyvärr fick ryggskott)på jobbet, stackarn! Jag saknar väl också "min secondhandaffär", (där jag alltid gör en massa fynd)!  :) Visst, nu har vi go sommarvärme här i Sverige, men oh,vad jag saknar "hemma"! Alla underbara människor som finns där, alla mysiga uteställen man besöker, ibland till och med bättre saker på tv att titta på ;)
 
Men Onsala är inte så dumt heller ;)  <3
 
 
Tu me manque, Paris!!  <3 <3 <3
 

Telefonen är tyst

Publicerad 2014-07-07 17:49:19 i Allmänt,

I morse vaknade jag redan vid 04-tiden på morgonkvisten(!)Oui, I know att det var väl i tidigaste laget! Haha, morgonpigg är jag, men jag brukar vakna runt 05.30.  :)  Jag kan ju säga att jag är en typisk morgonmänniska. Man får så himla mycket gjort på förmiddagen. Sedan efter klockan 14, "tar jag ledigt"  ;)
 
 
Faktiskt, läget var så här att jag väntade på ett speciellt telefonsamtal och det sades att någon gång innan lunch, skulle det plinga till i luren, men det gjorde det inte..  Ah, typiskt när man bara har gått och väntat  :(
 
Har precis fixat lite middag, lax med pressad potatis ;) Efter middagen blir det att kolla in lite filmer, (måndagar är ju så tråkiga)! Btw;funderar fortfarande på ett bra kamerastativ till kameran. Kanske någon som har något bra tips på stativ som funkar till en Nikon D 5100  ;)

Softig lördag att man nästan somnar vid tvn.

Publicerad 2014-07-05 23:01:26 i Allmänt,

I förmiddags tog jag svängen förbi mammaner till Varberg. Hon blev så glad att jag kom. Vi pratade om ditt och datt. Hon var lite trött, då hon har fått byta rum, (igen).. Det verkar som att lilla mamma mår lite bättre, (känns oerhört gott).
Hela dagen har vart riktigt lugn och gott, (har inte gjort många knop). Nästan under hela dagen har det vart riktigt kalasvärme med termometern en bit över 27 grader  ;) 
 
Nu på kvällskvisten har jag snott ihop världens godaste gratäng. Alma och jag kollar lite fotboll., inga mål än! Imorgon ska jag nog åka in en sväng till Kungsmässan,( bara måste hitta ett bra kamerastativ)  :)
 
Alltid ett glas vitt på en lördag!!  ;) 
 Fotboll är viss lite sövande för vissa!!  ;) <3 <3 <3

Gillar inte nuläget!

Publicerad 2014-07-04 19:05:26 i Allmänt,

Jaha, Tyskland leder.. med 1 mål, (mummel och gruff)...
 
Just nu känns det precis som att man står på sina bara knän, Frankrike måste hitta på nått och inte bara vara nära. Det är bara för mig att hålla alla tummar som finns. Det är minst 45 minuter kvar, så det är bara att kämpa på!!  :) <3  Btw; den svarta toppen hittade jag idag på röda korset för 15 spänn, (Yeah)!!  <3 <3 <3
 
 

Kungsmässan!

Publicerad 2014-07-04 18:08:00 i Allmänt,

Imorse åkte jag in till Kungsmässan, var ute efter ett kamerastativ på Kjell o Company , till min kamera, men det stativ jag hade kollat in och som passade till min kamera, var egentligen inte mycket att hänga i granen :(  Jag blev visad till ett annat stativ, (lite dyrare), jag tänker på saken. Jag tog en runda när jag ändå var på Kungsmässan, (flera månader sen sist). Nu är det full rea så en liten koll på utbudet var ju självklart!  :) Jag hittade inte så mycket, men det jag hittade var väldigt fint  :)
 
En bunt mixade rosor är ju aldrig fel ;)
 2 stycken coola ringa från Raglady för 20 kronor styck!
 
 Ett par roliga leggings som hade kostat 200 spänn, köptes för 30 kronor!  ;)
 
Efter Kungsmässan tog jag en sväng till Röda korset. Jag hittade några roliga plagg, men ni får se lite senare. Just nu koncentrerar jag mig på VM - fotboll, då Frankrike spelar kvartsfinal mot Tyskland. UUUUhhh, jag vågar väl inte titta egentligen(Tyskland är ju alltid farliga)!! 
 
Allez allez, la France!!!!!   <3 <3 <3

Tu me manque

Publicerad 2014-07-03 20:56:32 i Allmänt,

Kommer inte att kunna fira nationaldagen på hemmaplan i år heller..
 
Den 14 juli är det Frankrikes nationaldag. Meningen var att jag skulle åka hem till la France den 10 juli, perfect tajming för att kunna vara med att fira nationaldagen(har för mig att jag var hemma 2011, enda gången, hitentills´. Det retar mig lite att jag inte kan vara med, men jag får fira nästa år istället  :)
 
Den jag saknar mest just nu är underbare pojkvännen. Jag pratade med honom förut idag en sväng. Han berättade om att det var äckligt varmt ute,( typ 28 grader och bländande sol). Ni kan ju förstå att just nu vill man ju bara åka hem till värmen. Här i Onsala har det varit riktigt tråkigt höstväder nästan hela dan, (ja, förutom nu då, solen skiner till nu när den är på väg ner).. Hrm
 
Btw, pratade med mamma tidigare idag. Det ser ut som att hon kommer hem någon gång nästa vecka - underbart!!
Sébastien när vi är på väg ut till Styrsö.
 
 
 
 

Jag tar flyget när jag behöver fixa till håret!

Publicerad 2014-07-01 20:30:47 i Allmänt,

Idag har jag klippt mitt tjocka hår. Topparna kapades av 3 centimeter. Wow,det är rena lyckostunden när Jessica på Klippoteket i Onsala (min frisör), fixar mitt hår :) <3 Det är ett gäng år sen nu som jag har haft denna underbara donna! :) Hon kan verkligen göra mirakel med mitt hår!! ;) <3 Hemma i Paris finns det många bra ställen med kanonfrisörer, men jag vill bara ha det bästa!!  ;)  Tack Jessica!!  <3 <3
 
Så här blev resultatet idag och jag är supernöjd!
 
 
 
Och så här har jag sett ut innan,( bara långt, mycket och burrigt.. Och jädrans tungt!!
 
 
 

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela