zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Göra kväll på NK

Publicerad 2014-03-27 16:01:13 i Allmänt,

Leker turist i min egen stad ;)
Som oftast när jag hälsar på lilla mamma i Onsala på vårkvisten,är det alltid ett mysterium vad för kläder man bör ha med sig (den svenska våren kan ju vara från kallt med minusgrader eller 25 grader och världens största sol).Jag packade inte ner så många värmande tröjor och annat som behövs när det blir kyligt, men som tur är har man ju hittat lite roliga kläder i mina favorit-sekondhand-affärer! :)
 
Ikväll ska jag på vårmodekväll NK(20 - 23), där det kommer att bli lite roliga erbjudanden på alla dessa snygga trasor som finns. Just nu har jag fullt sjå med att fixa till mig och se vilka trasor man ska ha på sig(mina enda byxor jag har med mig har snyggt hål där bak). Jag får bli uppfinningsrik istället  :) !
 
 

Håkan och pass

Publicerad 2014-03-26 08:08:25 i Allmänt,

Igår kvällfanns det inte direkt något sevärt på burken, så det blev hyrfilm; " Känn ingen sorg", (baserad på Håkan Hellströms texter och musik). Filmen hade jag inte sett tidigare och Håkan är ju en av mina största favoriter, så det kändes soft. Filmen tycker jag var ganska  bra, góo stil, den hade liksom lite av allt, skönt mästerverk! :)  <3
 
 
Idag ska jag ta svängen förbi polisen i Kungsbacka. Mitt nya pass är färdigt, tog bara 4 dagar, snabbt och bra :) På hemvägen blir det naturligtvis en koll på "röda korset". Rensade bland kökslådorna igår, så ett helt gäng med köksredskap, (påsen väger minst 12 kilo)  ;) ska lämnas in.
 
Det sägs ju att våren har kommit, men idag blåser det hej vilt, så det blir väl kanske att vinterjackan åker på en sväng!
 
Klockan är 8, upp och hoppa!!  ;)

Kent

Publicerad 2014-03-25 06:04:53 i Allmänt,

Läste att kents  spelning på Trädgårn den 10 maj såldes slut igår på 30 sekunder. Idag släpps biljetterna  till KENTFESTpå Ullevi den 1 juni ;)  Biljetterna lär väl gå åt som smör i solsken även här.
Foto: Emil Fagander
 
Det ser ut att bli en fin dag idag! God morgon!  ;)

Gulligt armband

Publicerad 2014-03-23 20:29:06 i Allmänt,

Idag vid lunch kom jag hem från stan.Gårdagen i Göteborg var skoj som vanligt. Solen sken, men det blåste som satan, huu!! Jag tog min lilla runda i secondhand-affärerna. Längst tid spenderades på Emmaus på Linnégatan. Jag gick och kikade bland kläder och hattar. Hittade inget roligt klädesplagg som jag tyckte om, men däremot hittade jag världens gulligaste armband. 20 spänn kostade lilla "Tingelinget".
 
lite bling-bling! ;)
 
Nu slötittas det på tv, gott med softsöndag!  ;)

Tidig lördagsmorgon

Publicerad 2014-03-22 07:14:01 i Allmänt,

Klockan är snart sju på morgonkvisten. Sitter i köket, har precis ätit frukost. Fixar lite med datorn och systemkameran. Solen är sakta på väg upp och himlen är blå med snabba vita moln som flyger förbi :)
 
Idag blir det som vanligt en sväng in till Göteborg. För mig har det liksom blivit en vana att ta turen in, gå runt lite i affärer, kika folk på stan och absolut försöka att springa på bästa secondhand-fyndet någonsin!!  :) <3
 
Vad hittar ni på idag?

Städdag

Publicerad 2014-03-20 06:57:17 i Allmänt,

God morgon alla glada!!  :)
 
Eftersom jag satt och pluggade en bit in på natten, unnade jag mig en liten sovmorgon (06.30) idag. Kaffet är snart färdigt och jag håller på som bäst att äta upp en avokado. Även idag är inte vädret så vackert, så det passar alldeles utmärkt att ägna morgonen till att städa (så har man fortfarande hela dagen framför sig att göra någonting ännu roligare)  :)
 
Dags för mig att vakna till lite, frukost och lägga mina blickar på gårdagens "Top model Sverige". Skulle vara väldigt kul om det är en kille som vinner!
 
 
Ha en härlig förmiddag nu!! ;)

Alla sover utom jag

Publicerad 2014-03-20 01:28:15 i Allmänt,

Klockan är en bit efter midnatt...
 
Jag kan tänka mig att de flesta sover nu. Jag sitter uppe och pluggar lite franska i godan ro :) Mina favorittimmar är både tidigt på morgonkvisten,( ofta vaknar jag runt fem -egen-tid är gott)  :)  Det händer emellan åt ( som ikväll, att jag sitter uppe till en bit efter 02 på natten). Ja, det är likadant där, - egentid=outstanding  ;) Nä, men det är mysigt att bara vara för en liten stund.
 pluggar! :)
 
Det är alltid mysigt hemma hos mamma i Onsala. Jag är så glad att jag kan åka  så ofta till Sverige och hälsa på, ( i runda svängar en tripp varannan månad och då stannar jag minst en månad. Min mamma är den absolut bästa vän jag har. Hon och jag har alltid så roligt ihop. Jag kommer ihåg att jag frågade henne, jag var väl 4 eller 5 år ; " Mamma, när du dör, finns det telefon i himlen , så att jag kan ringa dig"?Mamma svarade; "Ja, telefon finns det, så du kan slå mig en pling när som helst".   Än idag kan jag känna den känslan av lugn :)
 
Jag är bara så glad och lycklig över att jag har världens bästa mamma :) <3 <3 <3
 
 

Så där, nu är det fixat!

Publicerad 2014-03-19 21:50:24 i Allmänt,

Idag på morgonkvisten gjorde jag det! :)
Ett bra tag har jag funderat och tänkt att " Ja, det här blir bra, måste fixa detta", men har liksom inte fått tummen ur, förrän nu.
 
I morse gjorde jag slag i saken och åkte in till polisen för att fixa nytt pass! ;) Det värsta med att fixa pass är att det enda man tänker på är hur fotot kommer att bli, (att ha ett snyggt passfoto är ju alltid skojigt)  :) Och faktiskt, den gången blev jag riktigt nöjd :) I nästa vecka är det nya passet färdigt.
 numera gammalt pass med 3 hål i  :)
 
Ett stort +-poäng är att fixa passet i Sverige. Kostnad för nytt pass: 350 kr. Hade jag gjort passet hemma i Frankrike hade det kostat omkring 1600 bagis. Ganska stor skillnad, eller hur?!

Söndag hela dan

Publicerad 2014-03-16 18:05:57 i Allmänt,

Underbara söndag!Att tiden kan gå så fort. Det har redan gått över en vecka sedan jag damp ner i Onsala. Igår var jag inne i Göteborg. Sprang på mina vanliga ställen(den ständiga secondhand-jakt), ;) Jag hittade faktiskt en liten snygg "trasa"på Emmaus, en fräsig skjortklänning med knappar, snedskurna, riktig snygg faktiskt.
Idag har Elin vart svängen förbi och hälsat på. Hon hade helgen fri från flyget, (Elin jobbar som flygvärdinna, med bas i Oslo).
 
 
Nu laddar jag middag, älskar att greja i köket, snabbfixad lasagne står på menyn.
 
Ikväll blir det att vila ögonen på tvn.
 
God söndagskväll!

Nyklippt! :)

Publicerad 2014-03-14 21:39:56 i Allmänt,

Igår när mamma och jag var ute på promenad, tog vi svängen förbi "klippoteket" i Onsala och beställde tid för klippning. Efter behövt haft mössa hela vintern,såg hela mitt hår ut som en stor risbuske. Jessica(som jag alltid har), kapade 5 cm på topparna. Hon var så söt,( hon grejade och fixade mitt hår med locktänger och annat mysigt. Jag är så nöjd och det känns gott att ha blivit av med "2 kilo på huvudet", har ju världens tjockaste hår. Haha, i alla fall , here are a few pics!
 

Hittat fynd i en "riktig affär"!! ;)

Publicerad 2014-03-12 21:21:01 i Allmänt,

90% av alla mina klädinköp handlas på secondhand!:)Igår när det också var härligt vårväder, tog jag med lilla mamma på en liten promenix, ahh, så gott i solen. Igår gjorde jag också 2 st härliga fynd i en "riktig"affär , Wow, herre jisses, vad härligt billigt det blev ;)Här är några bilder:
 
Jag är otroligt nöjd med mina fynd, so nice!!

Oj, sicken rolig dag!!

Publicerad 2014-03-11 21:59:04 i Allmänt,

Oj, det var ett tag sedan jag upplevde frost på morgonkvisten(hemma har det tydligen varit den varmaste vintern på 50 år).
Alma ute på morgonkvisten
 
Mamma och jag har haft en riktig go "mys-dag" :)Morgonkvisten spenderades med viktigt papperarbete. Till lunch fixades underbar silltallrik , (underbart gott)! Efter lunchen "lurade" jag ut mamma ut i den underbara vårsolen. Vi rejsade iväg svängen till hemköp och Mimisto(hittade 3 st görsnygga plagg, lägger upp bilder på det i morgon).
Efter varit ute i den underbara solen, var det otroligt gott att ta en go semla-fika,(finns inga semlor i Frankrike). Jag kan ju lugnt säga att semlan var perfa!! ;)
 
 
Nu kikar jag lite i " ELLE ", både franska och svenska varianten, bien sur! ;)
 
 
À demain!! ;)

Träffade Samantha Martin på CDG flygplats

Publicerad 2014-03-10 22:10:58 i Allmänt,

 Det är alltid roligt när man får en skiva signerad ;) Nästan varje gång jag har flugit mellan Paris och Göteborg, har jag ganska ofta sett eller träffat kända människor (skådespelare, musiker, fotbollspelare). Haha, blir glatt överraskad varje gång :)
I fredags när jag väntade på planet, träffade jag Samantha Martin(sångerska i ett Kanadensiskt band). Vi snattrade med varandra och fick deras nya skiva.
 
Alltså, jag säger bara; Wow, sicken röst den donnan har!!Hon är också världens underbaraste att prata med, görtrevlig är hon.
Här får ni ett smakprov :)

1000 saker

Publicerad 2014-03-10 06:35:47 i Allmänt,

God morgon, Måndag!
 
Återigen är det måndag och ny vecka. Nu är jag hemma hos mamma och Alma i Onsala,(kom i fredags). Det är alltid gott att komma hem en sväng. Det blir liksom som en semester, samtidigt som man gör 1000 saker samtidigt :) Under helgen har man gjort en hel del roligt småplock(laddat bilbatteri, jagat myror i badrummet, klippt upp resväskan för att kunna ta ut mina kläder) + lite annat :)
 
Tänkte jag skulle ta en liten tur till Kungsbacka på förmiddagskvisten och kolla läget. Har en del ärende också(glömde  bla en grej till datorn hemma, så jag får lite fler usb-uttag). Det kan också vara gott för bilen att komma iväg och rulla lite också ;)
 
Nä, nu får jag sätta igång här, inte sitta och häcka. Dags att göra lite nytta också. BTW,det hände en ganska kul grej på flygplatsen i fredags, berättar mer sen.
 
 
Have it nice!!
 
 

Snart så

Publicerad 2014-03-06 19:23:01 i Allmänt,

Snart har jag packat allt! ;)Får bara se till att jag får iväg mig allt, ( mycket att tänka på med förutom packning, dator och kamera)!
 
 
Men det ska i alla fall bli skönt att komma hem till Onsala! ;) <3 <3 <3

"Kom och upplev våren"

Publicerad 2014-03-06 13:06:00 i Allmänt,

Våren har äntligen kommit till Paris!! ;)Det är ju så otroligt gott att slippa mössa, handskar och halsduk. Jag var ute en sväng i förmiddags och det var så gott ute, alldeles vindstilla och en sol som värmer, ahh, kananas!! Idag ska jag packa resväska, tar ju flyget imorgon till Sverige för visit till mamma och Alma.
Puh, 15 grader i skuggan är varmt ;)
 
Man brukar ju säga;" kom till Paris och upplev den underbara våren". Haha,jag gör tvärtom. Jag åker hem till Sverige där det är minst tio grader kallare och ingen vår i sikte, än :) Ja och mössa, handskar och halsduk är det bara till att ta på sig igen!

Heyraud, oui ;)!!!

Publicerad 2014-03-04 17:06:31 i Allmänt,

Tja, för några dagar sedan hittade jag <3 äntligen <3 en go, ny väska!  :) Jag har min "typ" av väska ;)  Gillar det här med gott skinn med bra fickor och "hollckar", som man kan knipsa på nyckelkedjan, så att man kan se att man har nycklarna med sig,( typiskt mig, måste ha koll). Köpte väskan för 10 euro, :) helt plötsligt har jag sparat 2000 spänn! ;) , secondhand är dunder!!!  ;))
 
Idag hittade jag en enkel, lätt bomullsklänning :) Visst, lite oversize, mlen jag tycker att den är cool!
 
Idag kollar jag lite på vad/ vilka kläder jag ska ha med mig när jag åker hem till Sverige på fredag. Jag hoppas få uppleva lite underbar vår, här är våren redan här. :)
 

Man ska alltid se positivt!

Publicerad 2014-03-03 19:24:48 i Allmänt,

Haha,jag kan lugnt sagt säga att efter helgens händelser med influensa känner jag mig nu mer starkare än någonsin ;) Nu är det bara att köra på, fullt ös! ;)

Wiii, helt plötsligt har man gått ner nått kilo, (perfa!) Det är bara till att fortsätta <3 <3 <3

Åh, sicken helg

Publicerad 2014-03-02 10:15:42 i Allmänt,

Den händelserika helgen är inte över än..
 
Här är det ingen lugn stund, fullt ös hela helgen! Igår åkte jag på maginfluensa :( Uhhh, fy satan! Kändes som man skulle dö en smula. Jag mår lite bättre idag, som tur är(var kanongott med frukost) ;)  Dessvärre har Sébastien nu åkt på influensan, så nu är vi lite ynkliga båda två.
 

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela