zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Tränar på hemmaplan

Publicerad 2014-11-27 17:21:37 i Allmänt,

Jag är en sådan rolig person som aldrig satt min fot på ett gym. Jag skulle aldrig någonsin göra detta,("trivs bättre hemma")  ;)  Visst, även jag i mina unga år spelade fotboll,(sprang järnet), karate har jag också pysslat med.
 
Jag känner mig mest hemma,(när det gäller träning), på hemmaplan. Det är inget svårt alls  ;)  Har man köpt ett gäng vatten så att man klarar sig veckan ut + ett 5-kilos potatis, som man tar lätt över axeln, är detta skitbra styrketräning ;) Ja, bien sur + all annan mat, man i samma  veva drar hem, gör ju detta som ett megaroligt styrkepass.
 
Väl hemma, när det nalkas mat; I väntan på man sätter på plattorna, hinns det med en "liten dans-svängom i allena ,(ta ut svängarna rejält)  ;))))  <3 <3 <3!!!
 
Haha, får nog lägga över lite mer tyngder på vänstersidan, så det kan bli "lika i slutändan"!.
 
Det enda som jag måste fokusera på är att träna vänstersidan lite mer än  högersidan,(men det är det svåraste), för mig!!
 
Puss och kräm, alla underbara där ute!!   ;))   <3

Pust och stön

Publicerad 2014-11-26 16:59:56 i Allmänt,

Sedan jag flyttade till "La France", (för ett par år sedan),  sa jag till min "andra hälft vänligen " och bestämt ,  ;)  Att när det gäller sport, så blir det inget cyklande eller någon tennis på tvn. Den enda sporten som jag gillar här är  fotboll. Jag hade väl aldrig trott att jag skulle bli "betuttad" i PSG och allt som har med "League 1" att göra. Visst, det är allt lite nice att Zlatan spelar i PSG, men jag var faktiskt nästan sur och tvär över att Zlatan hade börjat att spela i storlaget. Att Zlatan "inte kan passa en gó boll" till Cavani, tar jag med en klackspark nu mera. Igår vann vi(PSG över Ajax i champions League), men jag vet,(tror inte att PSG kommer att vinna över Barca med Messi,( :( ) i spetsen. Får la se hur länge denna "fotbollsyra" kommer att hålla i sig, (alltid skeptisk), bara jag har något snyggt att kolla på ;)), (dock inte Messi!!.
 
Tre fotbolspelare jag är skeptisk över är:
 
 Ronaldo, Messi, Zlatan.
 
 

Grävskopa

Publicerad 2014-11-25 17:07:02 i Allmänt,

Mitt emot där jag bor hålls det på med rörläggning av något slag. Igår stod jag vid fönstret och såg fascinerande på när det jobbades för fullt. När jag var yngre och hade sandlåda, då körde jag för fullt med min röda "skopa". Haha, jag kunde gräva i "all evighet"  :) Tyvärr gick jag aldrig"grävskopekursen", (har truckkort), men det tycker jag inte är samma sak  :)
 
 
 
Idag är det en typiskt "tröttisdag". Vanlig simpel dag, där det inte händer något nämnvärt,(gråmulet och fisregn också, gör det ju heller inte mer muntert)..
 
Ikväll blir det i alla fall fotboll, champions League mellan Ajax och PSG. Senast de spelade blev det 1-1. Ikväll hoppas man på vinst, men i PSGs trupp är det ett gäng som är skadade  :(  Undrar om jag orkar att kolla matchen ut, får se hur det blir  ;)
 
 
 
 

Vad göra med nytvättat hår

Publicerad 2014-11-24 18:13:28 i Allmänt,

Var och varannan dag blir jag lite smått tokig på mitt hår. Speciellt när det är nytvättat. Ens styrka sitter väl i håret, så jag känner mig stark just nu  ;)
 
Vad hittas på hos er?  Snart är det dags för mig att fixa käk!
 

En , hrm liten tofs, piffar ju alltid till det!    ;)

Ta bort

Publicerad 2014-11-21 17:39:37 i Allmänt,

Nu på eftermiddagskvisten har jag rensat bort lite sommarkläder. vädret här idag har faktiskt solen visat sig lite, annars har det varit samma "gråtrist och trumpet", som i á la västkust. I helgen skall det tydligen bli runt 15 grader,(Jädrans typiskt nu när man har lagt ner alla sommarkläder), ska man ta upp de nu igen, je ne sais pas?  ;)
 
 
 
Ikväll blir det fotboll med bubbel  ;) PSG-match!  ;))) Sure Zlatan spelar, men han är inte min favorit, finns en och annan som jag hoppas mer på.. I alla fall, hoppas på vinst, för det behövs!! Allez, allez!! ;)

Dansar ZAZ

Publicerad 2014-11-18 18:43:08 i Allmänt,

Det verkar som att det är lika "dödtrist och tråkigt, dimmigt och fisregn", här som hemma på västkusten i Onsala,(Suéde). Hela dagen har konstant varit helt jämngrå och mörkt. Jag blir ju, när det är regnigt och mörkt, världens tröttaste! Så, får att råda bot på detta, kör jag lite dans,(hrm, eller aa.. Är jag hemma och har tråkigt eller lagar mat, kan man ju alltid röra lite på sig)  ;)
 
Snart här blir det fix av käk,(jag dansar på som vanligt). Sedan blir det fotboll; Frankrike - Sverige  ;)
 
Dansa, dansa...  ;)
 
 
 
 

Underbara fredag

Publicerad 2014-11-14 18:19:47 i Allmänt,

Veckan går så himla fort, yahh! Redan fredag(men ingen utgång för mig). Jag kollade läget i secondhandaffären, som vanligt. Idag hade de fått in "nya stuff", det betyder=dyrt! Faktiskt, jag förstår mig inte på hur de tänker egentligen,(de har en "dyr area", där allt häftigt kan kosta allt från 10 euro, 20, euro och i bland lite mer där till. Efter någon dag så sjunker priserna  ;)
 
Ofta, så gör jag mina fynd när det kostar 1,5 - 5 euro. Det gäller också att kolla plaggen noggrant, 'inga hål eller lösa knappar vill man ju ha".  Jag vet i "mitt stilla sinne", faktiskt, när jag har is i magen, så har jag gjort jädrans bra fynd,(oftast runt 2 eller 3 euro.
 
Idag hittade jag en helt underbar klänning,(strl 40), spets, sitter inget tight någonstans,(till och med lite svängrum)! Längtar lite till sommaren ;)) 
 
Så här ser den ut i alla fall! Och, ja, faktiskt, den var "dyr"(5 euro), men "hel och ren",(mega-+ från min sida ;) (<3 <3 <3)
 
Kommer att bli snygg till ett par goa kängor!  ;)

Good work

Publicerad 2014-11-13 16:46:11 i Allmänt,

För några veckor sedan kom det upp på anslagstavlan att "Nu blir det grindar utanför porten". Arbetet kommer att hålla på i en vecka". Hrm, tja de började, om jag inte mins fel i början i förra veckan. Visst, jag vaknar utan väckarklockan lätt runt 06 på morgonkvisten. Förra onsdagen, tror jag att det var, då dundrade de på "hej vilt" redan vid 07-snåret. Sedan runt 12, blev det väl liten sväng av ett "mega-break", för personerna som skulle sätta upp gallergrinden, har man ju inte sett sedan dess.
 
Så, tja, här verkar det som att de inte gör många knop...
 
Haha, undrar egentligen när dessa gallergrindar kommer på plats, suck!!
 
Kolla in snygga gallergrinden,(med dubbla portkorder), snacka om snyggt, näää!!
 
 

Bara lite kallt

Publicerad 2014-11-05 15:17:43 i Allmänt,

Hösten kommer mer och mer här. Nu har det faktiskt börjat att bli lite kallare,(hrm , saknar redan den goa sommarvärmen man hade i oktober). Hur är hösten i Sverige? Har det kommit någon snö än runt Göteborgstrakten? Här, "in la france" njuter jag av den góa solen som värmer ansiktet,(ibland känns det allt lite som hösten ändå)  ;)
 
 
 
Jag är glad över att slippa "vinterkylan", men snart kommer man hem till västkusten. Skulle inte alls förvåna mig att man dimper ner i ett snöigt Onsala på "lutfiskdagen".  ;)
 
Have it nice, all you out there  ;)  <3

Pinko!!

Publicerad 2014-11-04 17:28:45 i Allmänt,

För några dagar sedan tog jag mig en titti secondhandaffären hemma. Jag letade inte efter något speciellt, ville bara "kolla läget" ;) Hemma här, så har jag samlat på mig en hel del, men "jag är alltid på jakt" ;) Och faktiskt, trott eller ej, men, visst hittade jag någonting kul även denna gång! ;) <3
 
Helt plötsligt, "sprang jag bara på" dessa roliga shorts. Jag hittade dem på "3 euro"-avdelningen. Jag synade, som jag brukar med klädesplagg jag finner, noga. Väl hemma googlade jag "de fina" ;) och ja, tusan, jag hade den goda feelingen igen ;) .. OOps, inte visste jag att denna italienska trasa kostar 225.00 euro, i en "riktig affär"!  ;)
 
Yay, satan i gatan vad kul att ha "the right feeling sometimes"!!  ;))  <3 <3 <3
 
 

Softig måndag

Publicerad 2014-11-03 15:54:00 i Allmänt,

Alltså, mitt hår lever numera ett eget liv..
 
Nu är jag så himla trött på mitt hår. Håret är torrt, tråkigt, stort och jobbigt :(  Jag har väl haft långt hår runt 20 år nu(har varit helt snaggad nån period, undercut har jag också haft). Visst, tjockleken har betydelse ;) (ibland önskar jag att jag hade långt, tunt hår). Det är väl så, att man aldrig blir nöjd. Nu förtiden slänger jag bara ihop håret i nån slags dubbelknut,(går fort och smidigt som satan).
 
 
 
 
Gråtrist måndag, med ösregn och blåst. Dagen spenderas inne i goa värmen, sådär mysigt softigt. En grej som är säker är att jag kommer att beställa tid hos Jessica i Onsala, så jag kan få en ursnygg frisyr igen,( 9 december landar jag i Onsala)
 
Så Jessica :) , har du någon bra tid för att fixa mitt hår?  :)
 

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela