zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Så bra det kan bli!!

Publicerad 2014-01-29 20:30:04 i Allmänt,

Jag, 2-i en-foto
 
Så här kände jag mig natten till igår med världens huvudvärk och förkylningsvirus på ingående. Det kändes som att allt tryckte mot huvudet och ansiktet. Jag kände mig som ett hjälplöst lite asplöv som dallrade i vinden och som när som helst skulle flyga iväg. Jag kan ju säga att hela gårdagen spenderades mestadels sängliggande, laddat med se-på-fan-tabletter och halstabletter.
Idag känner jag mig nästan som en ny person. Huvudvärken och halsontet är borta, också förkylningen håller också på att pysa iväg. Fy satan, vad det känns gott! :)
 
På eftermiddagskvisten har jag spenderat timmarna med att översätta mitt CV till franska, då jag på fredag ska till arbetsförmedlingen och fortsätta mitt CV-skrivande där. Imorgon blir det som vanligt franskalektion ;)
 

Detta gör underverk!

Publicerad 2014-01-28 13:22:24 i Allmänt,

Uuhh, hela natten och morgonen hade jag världens huvudvärk, kunde varken sova liggandes eller sittandes! Det bara dundrade och for i huvudet (i någon sekund kändes det som man också skulle dö en smula). Jag kände redan under gårdagskvällen att nått förkylningsvirus var på gång, smygande rethosta också för den delen. Januari och februari är inga roliga månader.
 
På förmiddagen inskaffades världens bästa förkylningstabletter! ;) Man tar fyra tabletter(morgon, lunch, middag och natt) om dagen i 4 dagar Förkylningen brukar då ofta ge med sig i ett nafs, bästa någonsin!

Idag blir det bara till att vila och att ta det lugnt. Hej Svejs!!

Någon favorit, resten billigt och kanon!

Publicerad 2014-01-27 16:58:24 i Allmänt,

Uhhh, det tråkiga vädret är inte att leka med, lite iskallt + lite fisregn på detta, det är inte kul!! Som vanligt denna måndagmorgon vaknade jag innan jag egentligen skulle gått upp, (fattar inte att jag vaknar redan vid 04)!! Under förmiddagen har jag pluggat lite av det franska språket, funkat fint ;)
 
Den senaste veckan har jag hittat lite roliga kläder i "min secondhand-affär", här i byn. När pengarna tryter är det kul att hitta roliga stuff för en billig peng, (mellan 1,5 - 3 euro). Visst, liten "modenörd" har jag väl blivit här i La France,(blir väl lite som man umgås),  men än så länge tittar jag bara på de  fina väskor(Louis vuitton) på blocket och tradera; - Drömmer ett tag till  ;)
 
Sporttema ska det var i vår!

"Skepp o hoj!" funkar ju alltid ;)
Denna är skitsnygg till jeans!
När våren kommer hit, har jag denna  tröja med nitar på mig'! ;)

Till denna har jag alltid min "Kate Moss-skinnjacka, (skinnjackan har jag bott i sedan augusti ;) 
 
Om en stund ska jag slå en liten pling till mamma och höra hur läget är i snöiga Onsala  ;)
 
Vad gör ni där ute, hör av er, vet jag :) <3

Latheten under dagen funkar fint ;)

Publicerad 2014-01-26 16:04:14 i Allmänt,

Jag lovade mig själv i morse att jag skulle ha en riktig lat-dag. Kan ju säga stolt med ett leende att det funkar väldigt bra, har knappt varit utanför dörren. Ingen sol idag, däremot rått, kyligt, grått med ösregn.

Har mest sovit och myst i mina raggsockor!

Jaha

Publicerad 2014-01-26 08:42:57 i Allmänt,

God morgon alla glada!!
 
Igår eftermiddag var vi på pub och kollade fotboll. Det var väldigt nära att PSG förlorade sin match,(1-1) blev det i alla fall. Var första gången på länge som matchen kändes helt dötråkig, kunde likaväl ha sett den hemma.
 Lite mycket folk på vagnen igår på vägen hem
 
Väl hemma kollade vi på franska versionen av "The voice" .
 
Tja, denna omgång var det inga direkt någon som stack ut, som hade helt "magisk" röst(tvn stängdes av innan programmet var slut). Snacka om en rolig eftermiddag/kväll gårdagen var! ;)
 
Idag ska jag i alla fall lata mig hela dagen!!  ;)

Ganska gott :)

Publicerad 2014-01-25 08:22:54 i Allmänt,

Ganska gott är det att det är lördag :) Också ganska gott är att det inte blir nån titt på tennis idag. Det hade blivit alldeles för tidigt för match redan klockan 10 (hade behövt åka strax innan 09 nu på morgonkvisten), men jag menar vem hade orkat det?! Senare idag spelar ju också PSG, lägger all min energi på det istället ;)
 
Har inte kollat hurdant vädret är denna morgon, gissar på mulet och kanske lite regn, gäspigt i alla fall är det :) En kopp kaffe till och sedan är man igång!
 
Vad har ni för planer denna lördag?

Fransk sport; hästar, tennis, lite cykel och fotboll

Publicerad 2014-01-24 16:20:00 i Allmänt,

Underbara fredag, wow, vad jag älskar denna underbara dagen! ;) 
 
Att bo här i Frankrike är helt underbart! All den goda maten med lite goda ostar, anklever, fisk, skaldjur, ah, "you name it", sätter ett otrolig stort guld i tillvaron. Nackdelen (enligt mig), är all denna jädra sport! Ohh, var och varannan dag håller jag på att dö! Visst, den ända sporten här som jag har tagit till mig med hull och hår är fotbollen. Jag följer slaviskt när PSG spelar, ( franska ligan, champions League).
 
Jag har aldrig varit en sportfreak.
 Grand Prix dámérque 27 Javier 2013 Här står jag och både och fryser och lider
 
Här i Frankrike älskar de fotboll, tennis, hästar, och cykel. Pojkvännen Sébastien är alldeles lyrisk med sina hästar.. Nu håller ju "Australian Open på för fullt(Sébastien kollar på tvn utan ljud, TACK ;) I morgon kanske vi kollar en sväng på tennis i stan(beror på om svenskan är kvar). Jag är väl inte alls road av detta!, För klockan 17 i morgon spelar PSG, den matchen vill jag ju inte missa, så jag föredrar fotbollen i stället för tennis. Får se om jag måste släpa mig till tennisen eller inte.
Tour de France 2011. Här cyklade de förbi precis utanför våran port ;) Faktiskt det bästa sporteventet hitentills, nära och bra ;)
 
Nu ska jag fortsätta att njuta av denna bästa fredag!!

Snabbtåg

Publicerad 2014-01-24 07:26:52 i Allmänt,

God morgon, fredag!! ;)
 
Läste i GP i morse att det kommer att bli expresståg nonstop till Charles de Gaulle (CDG), flygplats från Gare de l'Est". Resan ska ta 20 minuter(nu tar den det dubbla och lite till). Visst,  sedan länge kan man både ta rer-tåg och buss, men restiden kan bli lite lång och man vill ju alltid komma fort och smidigt fram till flygplatser(problemen med de jobbiga trapporna i tunnelbanan är ju dock kvar)..
 
Tydligen ska de sätta igång 2017 och bygget beräknas vara färdigt 2023, (den som väntar på nått gott), hrm.. Fast, hade snabbtåget gått precis här utanför porten och åkt hela vägen till terminal 2G, så har det vart ännu smidigare ;)
 Utanför terminal 2G på CDG, sep.2011

Nu har böckerna kommit!

Publicerad 2014-01-23 17:27:00 i Allmänt,

 
Innan jul beställde jag "Modern grammatik" + övningsbok med facit. böckerna dök upp dagen efter jag hade åkt hem till la france i början av januari. Mamma hade skickat vidare paketet till mig och i dag så i alla fall, damp böckerna ner i postboxen. Oj, som jag har längtat! :) Jag har också även lånat ett väldigt bra fransk bok här med all grammatik + övningsuppgifter, men det känns gott att även ha en svensk uppsättning :)
 
Annars? , tja solen lös i morse, men nu regnar det för fullt. Jag håller på att försöka fixa till lite bland mina kläder i garderoben. Gillar inte när kläder ligger huller om buller :(

" Out of cup"

Publicerad 2014-01-23 06:41:25 i Allmänt,

För första gången på länge fick jag höra larmsignalen i morse på mobilen, Wow, "Jasså, var det den melodin jag hade", tänkte jag, liten lugn låt som nästan är lite sövande ;).
 
PSG åkte ur igår Franska cupen. De förlorade mot Montpellier med 1 - 2. Lite trist, men, men... PSG andremålvakten stod i mål. Det blir nästan aldrig bra då, andremålvakten är "kass" enligt mig. Men PSG leder franska ligan och är fortfarande med i champions League, så det är bara att hoppas att det går bättre där.
 
Bonjour! :)

Litet är mysigt

Publicerad 2014-01-22 20:09:49 i Allmänt,

På eftermiddagen har jag pluggat lite, men också bara tagit det lugnt. Jag trivs perfa med mina nya brallor som jag köpte tidigare idag. De är i strl 38, men det är väl gott om plats i midjan ;) Jag tycker detta däremot är skönt med byxor som inte sitter åt i midjan (kör ju annars bara med jeans, när det gäller byxor). Visst, jag borde väl träna lite mer (allt sitter ju på magen, men just nu har jag en paus från allt som har med träning att göra.
 
 
Ja, så här bor jag,( dock lite stökigt). Nästan hela lägenheten får plats på ett kort. Det är bara badrummet och hallen som i stort sett inte syns på bild. Visst, det är litet, men mysigt! ;) 32 kvadratmeter av kärlek <3

Riktigt kyligt!

Publicerad 2014-01-22 13:01:48 i Allmänt,

Har ni sovit gott? ;)
 
I morse när jag vaknade(som vanligt innan larmet på klockan gick igång), var jag så himla trött att jag inte kunde slänga iväg ett litet inlägg här på bloggen. Idag fick jag pälsa på mig rejält när jag skulle ut på morgonkvisten. 4 plus hade vi (inte direkt mycket), men egentligen ska jag inte klaga - inga minus än här!
 
Tog en snabbis in på secondhand-affären och faktiskt så hittade jag ett par fräna byxor som är smalnar av längst ner och ett gäng med knappar nertill på benen (lägger upp bild på byxorna lite senare idag). I alla fall, så stod jag länge och väl och mätte, försökte se om jag skulle passa i dem. Eftersom jag var påpälsad, hade jag ingen direkt lust att behöva prova dom (pust och stön)! Brallorna kostade 3 euros så jag slog till. Kom hem för en stund sen och naturligtvis provade jag byxorna som passade ganska bra,(få ha skärp i midjan). Ursnyggt blir det med skorna till som jag handlade igår, eller när det var (haha, har så dåligt minne)!!
 
Nu är det lunchdax!

"Det är insidan som räknas"

Publicerad 2014-01-21 19:06:44 i Allmänt,

Var inom en sväng i secondhandaffären i byn. Jag fastnade för ett par helsköna skor, jättesöta svarta i skinn, hur goa som helst, (och i min storlek).  ;) Skorna är så mjuka att det känns som att man nästan går barfota. Visst, lite nötta i kanten, får smörja in och ta hand om dem. Självklart blev jag alldeles lyrisk när insidan var i rosa <3 <3 <3 Jag köpte dem på studs!
 
Jag gjorde ett bra köp, för skorna på stället kostade idag 5 euro, jag betalade 3 euros(hihi, billigt och bra)!!
 

Är så löjligt glad!!

Publicerad 2014-01-21 14:54:35 i Allmänt,

 
Tidigare idag när Sébastien och jag var på väg till posten, frågade en tjej mig var gratisbussen V1 gick ifrån. Sébastien hade sekunderna innan hoppat in i tidningsaffären för att köpa dagens travtidning, så ingen hjälp hade jag av honom. Jag tänkte;"Shit, nu gäller det, se om jag kommer ihåg vad jag lärt mig", har precis gått igenom detta på kursen. Jag sa till tjejen, det jag kom på;"Vous allez tout droit puis tournez á droite"(betyder typ "Du går rakt fram och ta sedan höger). Tjejen tackade och gick. Sébastien kom strax därefter ut från tidningsaffären. Han undrade varför jag såg så löjligt glad ut. Jag sa;"Wow, jag fattade vad hon frågade efter och hon förstod vad jag sa"!! Sébastien tittade på mig och sa lugnt;"Ja, du går ju på kurs för att lära dig franska".

Pigg och fräsch

Publicerad 2014-01-21 06:40:36 i Allmänt,

God morron alla glada!!
 
Jag vaknade för någon timme sedan. Fick för mig att det absolut var söndag, (då man inte gör något speciellt). Det tog mig nån minut innan jag "damp ner" i den gråa vardagen igen. Äsch, såå långt är det ju inte till att nästa söndag dyker, (då man inte gör något speciellt) ;)
 
Sitter som vanligt med "frukostmuggen" med "Casino"- kaffe i högsta hugg. Om en stund blir det till att hoppa i dusch och fixa till sig. Idag på förmiddagskvisten ska vi sväng förbi post och mataffär. Tänkte faktiskt va så där hurtiga att va på posten redan vid 10(runt 11 är det alltid extremt mycket folk och jag hatar att stå i kö.
 
Dags att ladda andra omgången kaffe! :)
 Sommaren kan väl vara på ingång redan nu!? ;)

Paket på ingående!!

Publicerad 2014-01-20 20:15:35 i Allmänt,

 
Jag pratade med mamma tidigare idag( pratar varje dag en stund med mamma) <3 <3 <3  ;) Hon har i dagarna skickat ett litet paket till mig, hihi ( jag vet vad som är på väg)!!
 
Våran vattentank blev fixad idag, underbart! Så nu blir det inget mer läckande :)
 
Nu blir det "Guldbaggegala"-titt och matfix, god kväll!

Typiskt!

Publicerad 2014-01-20 15:19:04 i Allmänt,

I morse var jag som vanligt på franskakursen. Den är gången ville jag visa att jag förstod allt med "höger, vänster, längst ner på gatan, över bron och sedan till vänster. Vad händer?! Jo, jag gör min röst hörd och kör hela racet  ;) Jag brukar annars att vara "lite tyst", som alltid, men har kommit på att gör du inte din röst hörd, är det alltid någon annan som snor åt sig sitt tillfälle att glänsa. Denna dagen glänste jag ;) <3
 
Nu ska jag ta en liten sen lunch, (kör lätt mat),   ;)
 
Sen kör jag med ny Power att plugga  "det svåra språket"=Franska(det klurigaste språket som finns) , enligt mig ;)

"Tjocka Berta"

Publicerad 2014-01-20 06:41:15 i Allmänt,

Idag kommer de och ska fixa vår vattentank som fortfarande läcker(men nu mera bara pyttelite). I förra veckan när de var här, hade S. och jag väntat nästan hela dagen på att de skulle dyka upp. Jag hoppas verkligen inte att de blir sena idag, de ska ju bara täta till det lite( tar ju inga många minuter).
"Tjocka Berta", sexigaste "inredningen" i badrummet ;)
 
Strax efter halv nio tar jag turen till kursen, där det blir genomgång av hemuppgifter och högläsning. Jag undrar vad vi ska fortsätta med idag. Hoppas på nått skoj och som inte är allt för svårt att få in i skallen! :)

Latdag

Publicerad 2014-01-19 15:29:26 i Allmänt,

Idag har man inte gjort något speciellt alls. Tvättat och handlat bara. Alla söndagar för mig är riktiga "latdagar", gör helst så lite som möjligt. Solen skiner även idag, men faktiskt godare att vara inomhus. Om en stund ska vi kolla "P3Guld-galan", som gick på tv igår. Håkan vann ju som vanligt, härligt <3 , han har så skön stil!

Ölfika

Publicerad 2014-01-18 21:50:55 i Allmänt,

Man behövde direkt ingen stor och bylsig halsduk när vi var ute i eftermiddags. Egentligen hade jag inte heller behövt ha någon mössa, men jag har blivit så himla förälskad i min underbara mössa, att jag bara måste ha den på mig ;)
Sébastien och jag tog tunnelbannan in, hoppade av vid "Jussieu". Därifrån gick vi till ett ställe(som jag inte kommer ihåg namnet på). Vi beställde 2 "Leffe" och satte oss på uteserveringen. 5 euro för en "Leffe" är helt ok ;). Efter vi druckit upp, bestämde vi på att röra på oss. Vi gick uppför och igenom "Mouffetard". Där strosade som vanligt mest turister bland små restauranger, pubar, och souveniraffärer. Vi fortsatte att gå mot hemåt. Strax innan vi kom fram till "Place d´ italie" , hoppade vi in på ett annat hak. Där blev det en öl till. Sedan tog vi bussen hem och fixade käk.
 
Nu sitter vi mätta och belåtna och kollar på "The Voice". Sedan blir det som vanligt att nana kudden, satan i gatan, vad det är gott att sova!! ;) Här är några bilder;
Sébastien är nöjd och glad.
 

Ut en liten sväng

Publicerad 2014-01-18 14:58:18 i Allmänt,

Har sovit nån timme nu på eftermiddagen. Det var gott! Våran nya säng är verkligen toppen, lägger man huvudet på kudden, somnar man på ett litet kick. :)
 
Solen skiner med blå himmel. Vi ska ut en liten runda och ta en ölfika. Det är riktigt skönt ute, runt 10 grader (känns som vår i luften).
Riktigt så här varmt är det dock inte än!  ;)
 
Hej på en stund :)

Vilka frågor kan man idag?

Publicerad 2014-01-18 07:12:24 i Allmänt,

Good morning!!
 
Har redan varit uppe en stund(vaknar ju som vanligt "onödigt" tidigt.), menar på en lördag kan man väl sova till 08.00. i alla fall?! , Nope, inte jag :) Har gått igenom ett gäng morgontidningar på nätet (måste ju kolla in vad som händer där hemma) ;) Om en stund blir det som vanligt lyssning på "Ring så spelar vi" Ja, jag vet (lite töntigt), men det har liksom blivit en vana för mig på lördagsmorgonen. "Melodikrysset" däremot hinner jag inte lyssna på nuförtiden, har lektion då.
 
Nu blir det till att ta min tredje kaffe och fixa lite frukost med radiosnatter i bakgrunden!!

Solen lyser i ögonen

Publicerad 2014-01-17 14:55:08 i Allmänt,

Här i la France skiner solen för fullt, dock blåser det lite "nordanvind", vart lite för kyligt att ta svängen om stan(ansåg jag), så jag skippade shoppingen i stan(tar det en annan dag). Jag kollade läget här på "hemmaplan" istället, men hittade absolut ingenting(tråkig rea)..
"Sol i blick"
 
Grejen som är tråkig, men som måste göras emellanåt är att rensa ut all "skit", när det gäller kläder. Ah, jag är ju hopplöst på detta, för jag tycker att jag gör detta flera gånger i veckan, men jag har alltid svårt att göra mig av med klädesplagg. "kan ju vara bra att ha", "Det tog ett bra tag innan jag fann den(kostade mycket), "Den här har jag ju alltid gillat och den kostade en hel förmögenhet", "Wow, det är inte klokt, jag har gjort världens fynd och sparat tusenlappar"!! Tja, jag skall försöka vara hård mot mig själv, för jag tycker det är tråkigt när kläderna bara ligger.

Bästa dagen på veckan!

Publicerad 2014-01-17 07:11:58 i Allmänt,

Wow, sicken härlig morgon :) att få vakna upp till (ja, det är ju fortfarande mörkt, solen har inte hunnit att visa sig än)!! Solen ska skina idag och runt 10 grader, sägs det (hoppas på det) ;)
 
 
Fredagen är absolut den bästa dagen på veckan. Det är nått alldeles speciellt (kan det vara så att helgen står för dörren)?? Jag är i alla fall ledig idag och vet faktiskt inte riktigt hur jag ska spendera min dag. Funderar på att ta liten sväng in till stan och kolla lite, får ju passa på nu när det inte ska bli något jädra regn. Det är ju alltid kul att kolla in folk (och turister;) Haha, jag har fortfarande inte vant mig vid alla turister som vimsar fram överallt i innerstan, de tar ju liksom aldrig slut. Sedan är jag inte så glad vid att stå och knö bland folk i affärer, då sticker jag någon annanstans!
 
 
Förresten, har det kommit någon snö nu i Göteborgstrakten?

Plugga!

Publicerad 2014-01-16 13:58:30 i Allmänt,

I morse när jag tog bussen till kursen. Det regnade det som spön i backen, likadant hem. Men nu vid 14 är det lite blå himmel och lite sol.

Haha, det är la lite typiskt att det är fint väder nu när jag tänkt plugga! Vi har fått en text och lite övningsuppgifter. Det ska vara klart på måndag, men det är gott att börja lite redan nu :)

Hade gärna varit inomhus idag!

Publicerad 2014-01-16 06:47:49 i Allmänt,

God morgon på er!!
 
Idag är det en sådan där dag som man helst av allt bara skulle vilja bo i sängen hela dagen. Ute öser regnet och själv har man fått liten släng av förkylning (nyser och snörvlar). Hade vart gott om förkylningen kunde försvinna, för just nu har jag liksom inte tid att vara sjuk (haha, det har man väl aldrig)!
 badrummet passar bra som studierum ibland!
 
Jag får ta mig i kragen och försöka att sätta igång här (synd att man bara bor i en etta. Här sitter man i mörkret för att inte väcka andra som sover, med vid 07 tänkte jag att det kan räcka-På med lampan!!) Hihi ;)
 
 
 
 

Grattis Elin!!

Publicerad 2014-01-15 17:11:02 i Allmänt,

Jag är så stolt och glad över min underbara fina kompis Elin, som i dag har klarat alla prov och som nu bara har kvar en 5-veckors intensivkurs på att jobba som flygvärdinna för SAS. Efter många sökanden, över 1000-tals sökande, gick det hela vägen ;) Grattis!!
Elin och jag
 Jag tycker i och för sig att det hade vart mycket roligare om Elin hade jobbat för "Air France", så man kunde hinna se henne lite mer ;) (jag åker ju bara med air france).
 
En själv får kämpa med det franska språket, kurs imorgon, så att ligga "ett steg före", är ju aldrig fel ;)

Det gick bra, Även om jag hade glömt att ta med passet

Publicerad 2014-01-15 14:51:35 i Allmänt,

I morse tog jag och Sébastien bussen till Créteil för att fixa pappersfix ang. att jag råkat bli utskriven från arbetsförmedlingen(hade blivit nått vajsing på systemet). Så 07.30. tog vi bussen. Bussresan gick bra, men man stod som packade sillar, jag stod i mitten av bussen och höll mig i en stång, nästan sovandes under resans gång (inte riktigt vaknat än). Väl framme på stället stod vi andra i kön. 20 minuter fick vi vänta(var lite tidiga). När vi väl var inne och det var våran tur, satt det luckan "en snorkig tant" som lät vansinnig. Hon frågade efter leg. och jag visade mitt nya, fina franska körkort. Då säger hon "Jag behöver ditt pass också" Ah," det har jag glömt", sa jag. Hon började muttra och skälla. Jag började tänka; henne skulle jag inte vilja möta i en mörk gränd.
 
På nått konstigt vänster fick vi bra stämpel på pappret och allt blev bra. Sedan log hon och sa;-"Tack så mycket. Ha en trevlig dag", med ett leende!! Öhhh, jag blev paff och fattade ingenting. Sébastien och jag tog bussen hem och käkade sen frukost. ;)

Upp och hoppa!!

Publicerad 2014-01-15 05:55:36 i Allmänt,

Vaknade för en halvtimme sedan. Jag somnade igår vid tvn (orkade inte kolla färdigt på match), men PSG vann i alla fall :)
 
Idag ska vi ta bussen till Créteil för att fixa lite andra papper, (suck, alla dessa papper alltså, kan ju göra en smått tokig), nä, skojade bara. Vi tänkte va där i tid, så redan 7.30. tar vi bussen (de öppnar vid 09.00).
 
Önskar er en god morgon och hoppas att ni inte har en lika stressig morgon som jag har! :) Hörs senare!!
 
 

Bygget av muskler

Publicerad 2014-01-14 18:23:18 i Allmänt,

Här i krokarna finns ett gym som jag har snorklat runt omkring ett tag. Jag är en sådan person som aldrig har satt en fot på ett gym någonsin. Men ju äldre jag har blivit, har jag känt samtidigt att "snart måste någonting göras" . med min medfödda skada som jag har (cerebral pares, alt cp), så måste jag nog börja tänka på mig själv och min egen kropp och sluta tänka på allt och annat. Jag har kämpat på genom livet, men kommit till någon slags insikt att jag "måste fixa till lite". Jag är absolut nöjd med min kropp(drar S och M i kläder), men, jag har ju knappt några muskler och ballans på vänstra sidan( född med sk "halvsides förlamning). Att öva upp ballansen är ju kanon!
 
 Skulle gärna vilja bygga upp musklerna i vänstra sidan, så kanske jag kan bli "lite jämnare" ;) , kläder och skor kanske skulle sitta lite bättre och lite mer muskler är ju aldrig fel ;)
 
Äh, jag kanske bara ska ta det där språnget och ge mig ut i "det otroliga gymlandet"! ;)
 
 

Billigt och bra!

Publicerad 2014-01-14 14:46:22 i Allmänt,

Vi var ju och storhandlade mat i förmiddags. Vi fick ihop en hel del för en liten peng. Vi tog med myntburken och la i dem i "myntmaskinen". Summan blev rekord för oss; 26.37 euro(wow, ibland är det bra med mycket småmynt)! :) Sammanlagt inhandlades 35 artiklar. Den egentliga summan blev 55.30 euro. Med avdraget med mynten (26.37 euro), blev det vi fick betala 28.93 euro. Så för en bit under 300 spänn, fick vi ihop runt 12 middagar!! Man klarar sig ett tag, om man säger så ;)
 
På arbetsförmedlingen gick allt också bra. I slutet av januari skall jag dit och fixa mitt CV med personligt brev och allt sådant. Jag var också en kortis en sväng i "min second handaffär". Idag kostade nästan allt 5 euro plagget, men jag hittade inget speciellt.
 
 

Förmiddagspasset

Publicerad 2014-01-14 06:45:30 i Allmänt,

God morgon på er!!
 
Här har man sovit som en stock. Är inne på min tredje kaffe(jädrans gott kaffe). I dag på förmiddagen ska vi iväg och storhandla på "E.leclerc". Eftersom vi båda vart iväg och rest, behöver nu skafferiet fyllas på. Alltid på tisdagar på "E.leclerc" får man en viss procent rabatt, sådant är alltid bra att utnyttja. Alla småmynt man samlar på sig(blir en hel del),(utom 1 och 2 euron), lägger S och jag i en box hemma i hyllan för att när den någorlunda är full tar den med till mataffären. Där vi slänger in alla mynten i en maskin(ser lite ut som en pantmaskin, fast istället för tomburkar föser man in en massa mynt) och ut kommer ett kvitto på summan. Den lämnar man sedan till kassörskan som drar av summan och på det viset kan storhandlingen bli väldigt billigt :)
 
Sedan måste vi iväg en snabbis till arbetsförmedlingen, (pole emploi) och prata med min kontaktperson jag har där. Har tydligen blivit lite vajsing på nått papper som måste ordnas upp (åååhh, bökigt det kan bli)!!
 
Ha nu en härlig tisdag!! ;)

Inpackning nästa!!

Publicerad 2014-01-13 18:56:53 i Allmänt,

Så här blir håret när det få bo gott i en mössa på dagarna! :) Blir inpackning, bums och en tid för toppklippning i nästa vecka.
 
Har pluggat lite franska under eftermiddagen(har gått som en dans) :) Att försöka fixa i ordning kläderna tar jag en annan dag(är en typisk morgonmänniska).. Efter 16.00. på eftermiddagen är både jag och min hjärna på off. I dag vaknade jag ju extra tidigt(innan 05), så lite drar det allt i båda ögonlocken.
 
Nu ska jag slå en liten pling till lilla mamma och höra hur många minusgrader det har blivit det senaste dygnet(konstigt, var ju hemma över en månad med typiskt milt höstväder)! Sedan blir det som vanligt att jag laddar käk(i kväll blir det lätt; gryta och ris) till 20.30.(japp, här i la france äter vi sent)!  :)
 
Vad skall ni äta för något gott?
 
 

Soleil!!

Publicerad 2014-01-13 15:03:33 i Allmänt,

 
Här hade vi sol runt lunch, men nu ser det allt mörkare ut  :( Det gick bra på franskakursen, hade inte missat mycket, då vi idag höll på med "vänster, höger, rätt bakom hörnet"(Jag trodde att jag hade missat hur mycket som helst)(vänster, höger och olika riktningar har jag lärt mig när jag kollat på fotboll ;), lektionen gick perfa,  :) Vi fick lite övningar på detta som jag ska ta i tu med om en stund.
 
Jag tänkte kolla vad jag har för trasor i garderoben, måste fixa lite ;) " Så mycket kläder, så liten yta av garderob"!!  ;)
 

Bon jour, lundi! ;)

Publicerad 2014-01-13 06:19:20 i Allmänt,

Jaa! Härligt med måndag igen!? ;) Vaknade som vanligt lite tidigt(strax innan 05!), hrm, men jag gillar att sitta i mörkret och läsa lite "morningnews" och balja i mig kaffe.
 
 
Idag börjar franskplugget igen. Man har kommit ifrån det där lite nu när man har vart hemma i Sverige också en månad("hur mycket har jag missat"?!, "Har vi ett nytt schema"?!, "Kommer jag ihåg det jag har lärt mig"??!! Äh, det blir säkert bra :)
 
Nä, nu måste jag sätta igång och göra lite nytta!!
 
 
Ser ut att bli lite sol idag! Sitter i mörkret med kaffe och dator :)

Hemma igen

Publicerad 2014-01-12 18:20:11 i Allmänt,

Inget vidare väder :( På väg upp till mormor :)
Nu har vi kommit hem från mormor. Det var en helt underbar söndagsfika med både tvätt och snatter om travhästar ;)
Helt underbar god fika med Galette des rois et champagne ;)
Vad har ni för väder i Sverige? Här har det varit halvruggit med dimma och runt 5+(längtar redan efter lite vår med omkring 18 grader varmt. Det hade suttit fint just nu.
Ingen bra utsikt när dimman ligger tät.
Om en stund ska jag brassa på lite käk; ugnsbakad fisk med ris :) I morgon är det plugg igen. Måste kolla upp schemat ordentligt(på en månad glömmer man både tid och rum)  :) I julklapp av Sébastien fick jag en bra övningsbok och på biblioteket har jag lånat en perfa grammatikbok. Nu när jag var hemma i Sverige, beställde jag från bokus både grammatik och övningsbok på svenska. Synd bara att jag hann att åka hem till la France innan böckerna damp ner i brevlådan :(  Men sådant går ju alltid att fixa, snart dyker böckerna upp här, det är lugnt.

Galette des rois

Publicerad 2014-01-12 11:09:49 i Allmänt,

Idag är det söndag. Skidor på tvn och 5 plusgrader ute. Lite senare ska vi till Sébastiens mormor och tvätta. Vi ska också ha en liten söndagsfika, äta "Galette des rois"(undrar vem som kommer få den lilla figuren i kakan) och dricka god champagne :)
Den som får den lilla figuren i sin bit, blir också kung/drottning för dagen!
Nu måste jag fixa lite bland viktiga papper och annat innan fikat. Hoppas ni också har en härlig söndag! :)

PSG vann! (bien sur

Publicerad 2014-01-11 21:25:16 i Allmänt,

På pappret var det ju själklart att PSG skulle vinna över Ajaccio, lätt dessutom(de ligger sist i tabellen), men redan efter typ 7 minuter dundrade Ajaccio in 1-0. PSG spelade inte alls bra(såg lite trötta ut). Som tur var, slutade matchen 2-1, så man var riktigt nöjd när vi sen tog vagnen hem.
Nöjd och glad på vägen hem  :)
 
Nu kollar vi in nya omgången av " The Voice", alltså ganska softigt vid tv-aparaten. :)

Snart drar vi!

Publicerad 2014-01-11 15:27:03 i Allmänt,

Idag klockan 17 är det dags igen för match. Självklart har jag min snygga tröja på! ;) Skall bli kul med barhäng!! ;)
 
Ha en trevlig lördagskväll ni också!!
Kul med egen PSG-tröja  ;)

Äntligen!!

Publicerad 2014-01-10 17:06:16 i Allmänt,

 
Tidigt i morse fick jag äntligen mitt efterlängtade körkort i min hand. Oj, herregud!,kommer inte ihåg hur många gånger man har stått där i den förbannade kön med papper, bilagor och foton , med hopp om att få sitt lilla körkort. Kan inte fatta att det skulle ta 8 månader för ett litet körkort! Vi kom innanför dörrarna 08:55. 09:50 var allt klart(då hade vi ändå stått i kö utanför och sen sedan stått och väntat på vårt nummer)(systemet de har borde de byta)....
 
 
I alla fall, Jag fick ut mitt körkort och är glad  :) Vid 11-tiden kom S och jag hem. Medans vi satt och käkade sen frukost sa jag till Sébastien;"Jag har ett franskt körkort, det har inte du"  ;)(han har inget körkort)., Sébastien bara tittade på mig och log.
 
Jag bara myser denna fredagskväll :) Vad skall ni hitta på denna underbara fredagskväll?

Nytt körkort imorgon

Publicerad 2014-01-09 20:08:23 i Allmänt,

Imorgon fredag 07.55. tar jag bussen till De L'hay-les-roses för att hämta ut mitt nya körkort( tror inte på det förrän jag har det i min hand). Har väntat i 8 månader nu. Så i morgon står jag där och huttrar i kön med hopp om att få det där jädra kortet i min hand. Mitt gamla körkort ska jag be att få som ett litet minne(se hur snygg man var förr i tiden)! ;)
Mitt allra första körkort för typ 100 år sedan!  ;)

Äntligen hemma och packa upp!

Publicerad 2014-01-09 17:31:03 i Allmänt,

Jag sov otroligt gott i natt! Igår kom jag hem till mitt lilla näste i la France! Flygresan gick bra. Vi landade till och med 20 minuter tidigare utsatt tid och för första gången någonsin dundrade våra väskor först på rullbandet, så hemresan från CDG gick snabbt och smidigt(han till och med att kolla andra halvleken med PSG, fotboll, Menez kom in i andra halvlek))!
I väntan på att gå ombord på planet på Landvetter
 
Idag på rean inhandlades 2 linnen för en liten peng(franska rean har börjat, håller på till den 11 februari)! Nu håller jag på för fullt att packa upp alla grejor och kläder, uuh, lite jobbigt, men det går. Jag hoppas bara att solen visar sig, här är runt 12 grader, men ingen sol. *Kanske att den kommer imorgon, who knows?! Men i alla fall, det är gott att vara hemma! :)
Har aldrig gillat att packa upp efter resa, uuuhh!

I morgon åker jag hem

Publicerad 2014-01-07 22:11:40 i Allmänt,

En månad går verkligen fort hos mamma på Onsalalandet, (hunnit med att få upp julen, ner julen, nyårsmys, reajakt, sprungit till tandläkarn 3 gången, (den tredje idag, och har blivit vän med bedövningssprutor och annat läskigt)! Ikväll tar vi det ganska softigt,(tvättmaskinen går för fullt, packar i morgon bitti).
 
Det känns lite tråkigt att lämna mamma och Alma, men samtidigt känns det otroligt skönt att komma hem till mitt som jag har i Paris, men jag kommer tillbaka till " La Onsala" ganska snart igen! ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bio ikväll

Publicerad 2014-01-06 15:58:05 i Allmänt,

Nu har man städat upp efter julen och dammsugit upp allt grus som har hälsat på!  :) Ikväll ska jag och S in till Kungsbacka på bio. Vi ska se filmen som alla verkar springa öronen av sig att se;" Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".
 
Nu blir det till att laga lite middag och sen ta en nap innan filmen! ;)

Dagarna rusar förbi!

Publicerad 2014-01-06 08:04:42 i Allmänt,

Dagarna rullar på med en väldig fart här på Onsala-landet, (redan måndag), och så mycket som ska hinnas med innan man åker hem på onsdag puh!! I lördags var jag och Sébastien en sväng i Göteborg, kollade lite rea. Vi höll oss kring trakterna "Arkaden, NK, Kungsgatan". Alltså, rean var ju inte direkt nått att ha(rean förra året var klart mycket bättre).. Det enda jag hittade i stan var ett par leggings för 3 gulds. Tja, i och för sig var det bra att man inte hittade mycket, (på onsdag börjar rean hemma i Paris, då hoppas jag kunna frossa i många "fynd".
 
Lite senare i dag när alla har vaknat (än så länge är det bara jag som är uppe, klockan är omkring 08:00), så åker "julen ut", då sätts stakar, stjärna, slingor och andra tomtar ut i förrådet.
 
Vad ska ni hitta på i dag? :)

Lugnt och skönt!

Publicerad 2014-01-01 03:42:25 i Allmänt,

Sébastien och jag firade nyårsafton lugnt och stilla i Onsala med mamma Anitha och Alma :)  Gott nytt år alla underbara vänner! Jag känner på mig att 2014 kommer att bli  ett alldeles extra häftigt år!!!  ;)
Alma bryr sig inte om smällare på nyårsafton!  ;) <3

Gott nytt år!!  ;)  <3

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela