zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Fredagsmys med Serge ! <3

Publicerad 2014-02-28 19:50:14 i Allmänt,

 
 
Hejsan svejan!!
 
Idag har det vart min lediga dag och satan! ;), vad jag har haft ledigt!! Vad har jag gjort idag?, nja typ ingenting, faktiskt, bara softat och tagit in fredagens mys ;) 
 
Sedan jag kom hit till Frankrike, har jag tagit in all go fransk musik. Det finns så många goa gamla franska rariteter, idag har jag lyssnat på goa Serge Gainsbourg,(sexig liten sak, men död numera), :(  Serge var en jättebra songwriter, (skrev, vad jag vet 2 st melodifestivallåtar,(ett vinnande bidrag och en låt på andra plats). För 2 år sedan kollade jag in vad Serge hade bott i Paris. Haha, Wow, cool Place!, med graffiti och allt <3 <3 Helmysigt!! ;)

Jag fyller på garderoben fint ;)

Publicerad 2014-02-27 18:30:19 i Allmänt,

Jag hittade en klänning igen idag ;) , en marinblå med glitterkrage i gosig bomull, med fickor,(I am i heaven)!! ;) Den är så mysig, haft den på mig hela dagen. Ja,jag vet jag har sagt till mig själv att absolut inte ska köpa några mer klänningar, men jag kunde inte låta bli! ;)
 

Dansa disco

Publicerad 2014-02-26 18:25:39 i Allmänt,

Jag var så himla laddad!!, när jag skulle ringa polisen idag och höra vilka handlingar som jag ska ha med mig när jag ska förnya mitt pass i Sverige, jaha vad händer då?!, Jo, jag kommer inte fram! Haha, jag fick be min mamma om hjälp. Hon kom i alla fall fram och hon ringde mig och sa att ett personbevis var det enda jag behövde,(gott, för det har jag). Så nu dansar jag Disco ;) för fulla muggar,(älskar ju att dansa discogolv).. ;)

Härligt!

Publicerad 2014-02-26 15:20:24 i Allmänt,

Hej på er!
 
Medans jag var iväg o traggla franska på förmiddagen, knallade Sébastien iväg med Dramaten för att storhandla. Jag blev så glad att han både hade köpt "mitt bubbelvatten" + plus min favourite lunch ;) Vi mötte varandra i dörren, han skulle precis åka till jobbet och jag kom precis hem. Han var så nöjd och glad och visade vad han hade köpt. Jag blev så överraskad att han hade köpt mina favoriter :) , bubbelvatten, vitlöksost och annat smått och gott!.
 
Det kommer att bli en vecka med härlig underbar mat. Sébastien tyckte dock att det blev väldigt tungt att dra hem  alla matgodigheter, Jag bara mös ;) <3
 Kan ibland vara tungt att handla

Lugna puckar

Publicerad 2014-02-25 18:20:34 i Allmänt,

Hej svejs!!
 
Igår var det rena våren här, idag är det som kylig höst. Hörde att även i Sverige hade det varit lite vårväder, härligt!! Nu när det är så mycket temperaturskillnader hela tiden, gör att det är svårt att veta hur man ska klä sig. Har känt mig lite hängig och trött hela dan,(hoppas att man inte har åkt på nått förkylningsvirus igen). Hela dagen har jag bara tagit det lugnt, inte gjort något speciellt,(är gott och behövligt ibland) :)
 
 
Tänkte jag skulle ta mig en titt på datorn och se om det finns något sevärt på lite svenska tvprogram som man har missat.
 
Kram på er :)
 
 
 

Våren är här

Publicerad 2014-02-24 19:57:31 i Allmänt,

Måndagen har varit bra. Förmiddagen har rullat på fint. Det var otroligt gott att känna lite "Våren", gott och varmt. ;) Pratade med mamma precis,hon längtar efter mig, som vanligt. Jag åker hem till Onsala den 7 Mars, åker hem igen i mitten av april :)
 
Annars i la france  är allt fint

Ny vecka

Publicerad 2014-02-24 07:10:15 i Allmänt,

Oj, vad väldans vad helgen bara sprang iväg! ;)
 
Jag vet i tusan inte var helgen tog vägen. Kanske för att det var en hel del sport igår,(OS, fotboll och annat). Ett tag i morse satt jag med kaffekoppen, rätt nöjd och belåten,(det var ju bara söndag). Nä, jädrans, det är ju måndag.. Gillar inte måndagar, men det är bara att bita ihop och komma igen..
 
Man får hoppas att man får känna av vårvärmen idag i alla fall med lite sol och fågelkvitter. Prognosen säger att det kan bli upp till 15 grader(jag gissar på 12), men mornarna är fortfarande lite kyliga. Haha, vad ska man ha på sig?!
 
Tja, kan kanske bli en ganska rolig måndag ändå, hoppas på det!
 
Höres sen ;)
 

Min Godispåse

Publicerad 2014-02-20 20:23:17 i Allmänt,

 
Att förnya vårgarderoben gör man lätt här i Paris ;) Efter att tragglat franska på förmiddagen, tog jag svängen förbi Emmaus, (jag skulle ju bara kolla en sväng), men idag hittade jag några klädesplagg jag inte kunde motstå.

Efter mat blir man trött

Publicerad 2014-02-19 22:08:43 i Allmänt,

Nu är man mätt och glad ;)
 
"Boeuf Bourguignon", till middag, kanongott! ;)
 
 
Jag är proppmätt och lite trött. Här slökollas lite tv, snart är det dags att nana kudden. Under dagen har jag rensat lite bland mina kläder, (gammalt ut, nytt in), eller nygammalt in eftersom det är secondhandfynd ;) I morgon hoppas jag på att solen visar sig mer, men, haha, hrm, blir väl som vanligt; grått och fisregn. Det märker man i morgon ;)
 
Bonne nuit a tous!
 

Mona <3

Publicerad 2014-02-19 19:06:23 i Allmänt,

Ibland tänker jag på lilla Mona som tyvärr inte finns mer. Det var på den tiden,(årgång 1988 på högstadiet), Mona gick i 7:an och jag i 8:an. Vi kände inte varandra, men jag tog kontakt ändå. Hon och hennes bror bodde hos adoptivföräldrar. Mona och jag gjorde allt ihop. En dag tog det bara stopp. Hon hörde inte av sig till mig. Självklart blev jag orolig och undrade vad som hade hänt och vad det vad som pågick. Vi tappade kontakten, men när jag träffade på henne igen 1998, så såg jag på henne att det hade hänt saker, sen sist och hon sov över hos mig ett par nätter(hon stack alltid innan morgonsolen visade sig).  Några dagar efter visade sig att hon var död. Varför är det alltid så att de bästa kompisarna (flyger bort först)?
 
,  

Vikt är viktigt

Publicerad 2014-02-19 16:28:07 i Allmänt,

Jag blev bara så paff!!
 
Varje måndagsmorgon checkar jag och Sébastien vår vikt. Vi är båda lite "off and on"när det gäller träning, men lite vardagsträning blir det ju alltid. Jag försöker att hålla igång med powerwalk, styrka och smidighet.
 
Sedan Sébastien fick nya tider på jobbet, har ju middagen "blivit sen", (Sébastien är hemma omkring 21.00), så numera är det bara sena middagar. Jag har fortfarande "den svenska matklockan" i mig = Inte äta middag efter klockan 18.00, men här i Frankrike äter ju folk alltid sent. Tror aldrig att jag kommer att vänja mig.
 
I alla fall, i tre veckor i rad som vi checkat av vikten, så på mig så har det varit exakt  samma vikt hela tiden. Min "drömvikt" är ju runt 50kg, men jag kan nöja mig  med även  runt 52 kg,(Jag är 1,54 m).
 

BTW; Själklart hittade jag fynd igen, wiii, kläder är kul!!  ;) <3 <3 <3

Ännu en dag i paradiset

Publicerad 2014-02-19 06:10:07 i Allmänt,

Härligt att veckan går fort, redan onsdag! ;) Bonjour!
 
 
... Lite trist bara att det verkar som att det blir regnigt idag..
Tja, man kan ju inte få allt, dessutom funderar jag på att rensa bland mina kläder(har alldeles för tok för mycket och så finns det ju alltid en och annan  trasa som man har tröttnat på, så regnet kan gärna komma förbi en sväng ;) Annars, förmiddagen blir som vanligt-plugg och lite pappers-fix, så här har man fullt upp,(laddar på med extra gott kaffe)  ;)
 
Höres senare!
 
 

Oh, wow, herregud!

Publicerad 2014-02-18 18:48:00 i Allmänt,

Även jag har kollat på "Ettor och Nollor"..
 
Jag är dem som HYLLAR denna serie till fullo! Äntligen har man fått se en mörk historia på svt.. Jag har precis kollat  på denna mini-serie. Visst, jag vill också ändra på en del,(varför måste de spy så himla mycket) +lite annat.., annars känner man att historien är sann,(är ju byggd på sann historia). Good Work!!
 Så här är det i Göteborg, (och har vart länge).
 Min reaktion på en av scenerna i filmen, precis när jag skulle gå ut en sväng. Uhh.. met Paris est perfa ;)

Skoj att flyga ;)

Publicerad 2014-02-18 15:50:15 i Allmänt,

Det hade varit skojigt om solen hade visat sig idag, men den lyser idag med sin frånvaro.
 
Nu i alla fall så är biljett fixad, så i början av mars åker jag en hem en sväng till underbara mamma och Alma, åker hem till la France igen den 14 april. Det ska bli så gott och kul att komma hem till Onsala ;)
 
 
Tog en liten runda på stan, (kollade secondhand-stuff), men hittade inget speciellt. Nu är jag hemma och kollar lite program på svensk tv som jag har missat, (Wow, sicket smörgåsbord) ;)
 
 

Lovely <3

Publicerad 2014-02-17 16:38:47 i Allmänt,

 
Imorgon kommer jag göra min lilla mamma glad. I morgon fixas biljett hem till Onsala, hem till mamma och Alma <3 Jag tragglar ju på här i Paris-landet med plugg och annat. Den senaste veckan har jag bara känt, helt plötsligt att; Jag bara måste komma hem en sväng. Jag saknar mina nära och kära där hemma, vill vara nära ;)   

Liten runda

Publicerad 2014-02-15 20:03:29 i Allmänt,

Sådär, då var man hemma igen.
 
Jag mötte upp Sébastien i stan efter han hade jobbat färdigt. Vi tog en liten ölrunda och kollade in alla roliga turister. Nu väntar vi på att melodifestivalen börjar, kul att det är i Göteborg ikväll ;) <3
 
 
 
Nu hoppas vi på att rätt låtar går vidare!
 
Hej,svejs!!

En kaffe, sen ner till stan

Publicerad 2014-02-15 15:10:55 i Allmänt,

Fixar mig iordning för att möta upp Sébastien i stan. Förmidagen har gott perfa, lite plugg, lite soft. PSG vann ju igår,(Menezpå plan och jag var lyrisk) ;)  Här är allt underbart! Sébastien jobbar, men snart möter jag upp honom för lite ölhäng, soft och hamburgare. Senare ikväll blir det melodifestivalkoll och franska varianten på "The voice".
 
 
Inget regn här, dock ingen sol, men lite ljust är det. Härligt med en guld-lördag ;)

Alla hjärtans kväll <3

Publicerad 2014-02-14 22:41:51 i Allmänt,

Efter att Sébastien kommit hem från jobbet, så skålar vi i bubbel!! ;) joyeux Saint -Valentin a tous! ;)

Det är alltid en härlig dag den 14 februari. Snart kommer våren och mer värme! ;) <3

Härlig fredag ;)

Publicerad 2014-02-14 07:12:05 i Allmänt,

Alla hjärtans dag - Bonjour!
 
Igår med posten fick jag världens gulligaste alla hjärtans dagkort av mamma. Det är alltid så mysigt att någon gång  få riktiga brev och kort än bara digitala varianten. Självklart blir det lite ensamt när man bor så här en bit ifrån varandra, men vi pratas vid i telefon varje dag och snart är det väl dags för mig att ta sväng förbi Onsala igen! ;)
 
 
Jag blev extra glad att Elin också hade skrivit några rader på kortet(Elin är en pärla. Hon har hjälpt mamma med hunden och förgyllt tillvaron för mamma  Elin flyttar förresten upp till Oslo idag för kurs och senare jobb som flygvärdinna på SAS.
 
Är ledig idag, så denna morgon smakar kaffet lite extra gott!!

Fler än 2 ögon..

Publicerad 2014-02-13 17:35:05 i Allmänt,

Hur många ögon ser man sammanlagt på det här fotot egentligen?!? Och är det bara människoögon man ser,eller??!
Zerny med många ögon ;)

Ännu ett skopar till samlingen!

Publicerad 2014-02-12 17:16:12 i Allmänt,

Jag är typiskt vädersjuk, (speciellt när det börjar med sol och sen blir det bara mulet, grått och regn). Även jag har överlevt denna dag som i slutändan blev helt ok. Morgonen spenderades med pluggande. Vid 12-snåret damt jag ner i min secondhandaffär igen;-skulle ju bara titta lite, inte köpa, bara kolla.Efter nästan 2 timmars spanande i affären kom jag faktiskt ut med ett ytterligare skopar ;) Denna gången råkade jag bara hitta ett par ecco i strl 36, (känns mer som 35, bara till min fördel) ;) De är svarta, lätta och skitgoa att gå i. Visst, jag har väl ett och annat skopar som "skrotar" där hemma, men jag kunde inte låta bli. Jag har alltid svårt att hitta bra och bekväma skor, då jag har både otroligt små fötter, samt inte klarar av att "strutta" omkring i högklackat. När skorna bara kostar snäppet under 30 spänn spänn, så kunde jag ju inte låta bli.
 
 
Annars, dagen flyter på bra. Gör lite småplock och softar. Ska slå en pling till lilla mamma och höra hur läget är i Onsala. Senare blir det lite matfix, fisk med potatis och grönt  ;) Faktiskt, sedan jag flyttade ner hit, har jag blivit mer och mer haj i köket och jag tycker att det är kul också, WOW!! ;)

Äslade Fanny <3 <3 <3

Publicerad 2014-02-11 18:10:05 i Allmänt,

Ofta har jag fått frågan;("Vad saknar du mest, nu när du bor i Frankrike"). Förutom att jag saknar min lilla mamma jättemycket, så saknar jag min goa "Fanny-tjej"-min underbara smarta hund som alltid var med mig överallt. Tyvärr hade hon inget pass, så det blev ingen flytt för henne till Paris, men Göteborg och Malmö, där trivdes hon ;) Fanny var en helt otrolig hund. Hon var smart och det kändes som vi förstod varandra utan och innan.
 
Fanny blev 12 år. Augusti 2013 lämnade hon livet här på jorden och flög upp till änglarna. I bilen på väg till veterinären spelades " Free bird" med Lynord Skynord på radion. Jag kände hur tårarna började rinna nedför mina kinder. Att behöva lämna in min "Fanny-tjej", tjejen som i många år alltid hade varit vid min sida, usch, det kändes hemskt.  Fanny kände också att tiden var inne för "att lämna in". När jag lyfte upp henne i bilen, såg hon på mig med sina stora underbara ögon att tiden var inne att "äntligen få slå sig till ro" .
 
Saknar Fanny och kommer alltid att sakna henne. Fanny har en stor, speciell plats i mitt hjärta <3 <3 <3
 
 
 

Tjoho!!

Publicerad 2014-02-10 16:27:35 i Allmänt,

Jag bara tappade hakan..
 
Idag var jag inställd på att under en heldag "grejsa och knopa"åter igen med mitt cv på arbetsförmedlingen, (har varit mycket "meck"), och jaa idag också.
 Ännu ett klädesplagg a´ secondhand  ;)
 
I morse var jag som vanligt nervös för att språka franska på arbetsförmedlingen, ( fixa till cv igen). Alltså, jag blir så nervös när man ska iväg och fixa viktiga saker,(som idag cv), kan ju inte språket särskilt bra än, trodde jag skulle dö en liten smula. Jag var så kolosalt inställd på att det skulle bli klurigheter med att få ihop något bra på datorn. Jag blev otroligt paff över att man inte alls behövde sitta vid datorn själv och knåpa och fixa.. Det var bara att lämna fram pappren och så satt en personen som hade hand om detta, skrivandes "hej vilt" Jag bara satt och tappade hakan totalt! Här har jag trott att när man fixar sitt cv även i Frankrike, så sitter man själv fast i en dator och försöker att få ihop sitt eget..
 
I alla fall, dagen gick ganska bra. Vi var bara fyra stycken, så allting blev färdigt strax innan lunch,(blev ingen heldag, satan vad skönt). Känner mig dock fortfarande som ett stort frågetecken!

Usch, ja..

Publicerad 2014-02-10 07:14:54 i Allmänt,

Synd att inte PSG vann igår mot Monaco. Det hade suttit fint, (Monaco ligger tvåa efter PSG i tabellen). Tyvärr råkade Silva göra självmål, så det blev 1 -1, (igen).
 
Jaha, ytterligare en måndagdag att ha roligt på ;) Nja, inte idag kanske. Ska tillbringa en heldag på kurs. Hoppas jag inte får träsmak. Det kommer att bli mycket skrivande och "grejsande", vet ju knappt hur ett USB-minne fungerar. Det blir både förmiddags och eftermiddagspass, tror att vi slutar klockan fyra. Undrar bara hur jag ska överleva denna dag?!?
 
Ibland är jag den mest negativa personen som finns. Känner på mig att den här dagen absolut inte alls kommer att gå bra,
 
Hade gärna önskat att det redan hade varit kvällen, för då hade den här dagen vart över ;)
 
Höres sen  ;)

Lite gott och blandat

Publicerad 2014-02-09 07:27:42 i Allmänt,

God morgon alla pigga och glada!! ;)
 
Nja, de flesta sover väl än, klockan är ju inte ens 07. S sover i alla fall som en stock och jag är inne på min tredje kaffe. Fy satan, vad jag älskar tidiga mornar! Att stressa på morgonkvisten är väl det minsta jag gillar. Kan inte fatta hur folk hinner vakna, fixa till sig, äta frukost på 20 minuter?! För mig är det ett mysterium. Jag vill lätt ha 3 timmar på mig innan jag sticker iväg. Det är så gott att bara ta det lugnt ett tag. Visst, sedan under dagen kanske det blir lite småstressigt till och från, men det gör inget ;)
 
 
Idag är det lite "gott-och-blandat-dag"Om jag inte minns fel, så blir det lite ishockey vid 09. Tvätta ska vi göra också och sen också ta svängen förbi mataffären och köpa lite smått och gott (mjölk, ägg, pålägg). Mataffären stänger klockan 13 eftersom det är söndag, så om man inte vill stå och knö i långa rader, ser man till att fixa matinköpet innan 12. Någon gång under dagen måste jag plugga lite också(mitt minne är bra och kort) ;).
 
Ha nu en härlig dag!  ;)

Äntligen fredag!!

Publicerad 2014-02-07 16:01:14 i Allmänt,

Ja, helt underbart, nu är det fredag igen!! :)
 
Jag håller faktiskt på att försöka knopa ihop lite tips på alla dessa secondhand-affärer som finns i stan. Tja, som ni vet finns det ju en helt uppsjö med olika, både små och stora secondhand-Place här i stan. Både dyra och billiga. Haha, man kan till och med köpa kläder beroende på vad det väger. Detta kommer jag att berätta om i ett senare inlägg.
Annars är allt perfa. Solen skiner. Har vart en runda på byn och kollat läget. Det är otroligt gott att vara ledig på fredagar (bästa dagen på veckan). Gott att bara softa lite.
 
Jag tänkte att jag skulle kolla invigningen på OS. Det är så kul att kolla in vad alla länderna har på sig, Vem som ska hålla i Sveriges flagga, har jag ingen aning om, det får man ju se inom kort. Jag är väl inte en sådan människa som älskar sport, men när det är OS, kollar jag på allt, till och med rodel! ;)
 
Vad har ni för favoritsporter i OS?
 

Vem har för små fötter i ett par små skor?...

Publicerad 2014-02-06 17:19:41 i Allmänt,

.. Jo, jag!! Det är alltid skoj att fynda i secondhand-affärer. Jag gjorde detta även idag. Efter jag hade vart i väg på franskakursen, tog mig som vanligt friheten att kolla läget i secondhand-affären i byn. Jag scannade av kläderna lugnt och fint. Efter någon haltimma så hittade jag faktiskt ett par sköna skor med öppen tå och som till och med var i rätt storlek, Wow, strl 35!
 Små fötter i små skor...
 
  Jag orkade inte prova skorna, då jag hade på mig jobbiga kängor som jag inte torde ta av mig. Jag köpte skorna lite på vinst och förlust, (liten peng, 2 euro), så jag slog till och köpte paret. Väl hemma när jag provade skorna, insåg ju jag att mina fötter inte alls är som gjorda för skor med öppen tå. Jag har små fötter, (strl mellan 33-35). Skor med öppen tå passar absolut inte mina fötter(haha, tårna syns ju inte) , men jag kunde ju inte låta bli. Jag skiter faktiskt också i om inte alla tår sticker fram. Skorna är i alla fall skitgoda att gå i och det är väl huvudsaken + att skorna är lite coola , (jag som inte kan gå i högklackat och med små fötter). Lite kul får man väl ha?! ;)
Have it nice! <3  ;)
 
 

Snattra franska

Publicerad 2014-02-05 18:58:00 i Allmänt,

Har precis pratat med min handläggare på arbetsförmedlingen, (är allt lite paff över att jag förstod hela samtalet, och jag snattrade på med min franska) ;) På måndag ska jag åter igen till arbetsförmedling för att finslipa det sista på mitt cv + att jag har några arbeten jag ska ringa på. Jag hoppas att det ljusnar lite på jobbfronten, så att man kan få nått kul att syssla med. Franskakursen funkar fint, men halvtråkigt emellanåt. Det är mycket roligare att jobba, plugga har aldrig vart min grej, jag bara lider igenom kursen(trist när det är mycket man "inte direkt har nån nytta av som man måste traggla in i huvudet").
 
Har också pratat med mamma en sväng. Allt var bra i Onsala. Det blir väl någon gång i mars som jag tar en sväng till Onsala. Måste fixa nytt pass också. Fick ju aldrig tummen ur att göra det när jag var hemma vid jul. Visst, man kan ju fixa passet här också, men jag har ingen lust att lägga nästan 2000 spänn för nytt pass. Gör jag det hemma blir det billigare, vanlig kostnad.

Dagens utsikt

Publicerad 2014-02-05 16:24:00 i Allmänt,

Utsikten från fönstret kunde ju absolut varit bättre...
 
Jag fattar inte.. Någon i huset här slänger då och då helt plötsligt lite klädesplagg(t-tröjor, strumpor, handukar) som fastnar i träden(den svarta strumpan som ni ser har hängt där i trädet sen tidig höst). Jag fattar inte vad det är för sjukt folk som emellanåt slänger ut ett och annat klädesplagg! Naturligtvis är det ju nån idiot här i huset som har gjort detta. Fy FAN, säger jag för idioter, men absolut inte kul alls att idioten bor i samma hus, (undrar vem det kan va, ska man mörda den personen litelångsamt, ska man över huvudtaget bry sig?!, hrm..
 

Kaffe!

Publicerad 2014-02-05 07:01:39 i Allmänt,

Idag blir det iväg som vanligt på franska-kurs(09.30-11.30). Jag hoppas jag inte missat allt för mycket de sista gångerna,(har ju vart på arbetsförmedlingen ett par omgångar, kanske dit nu på måndag, då jag återigen kommer att missa lektion), som gjort att det har krockat med kurstiderna + att man har vart sjuk och känts sig halvt koko i huvudet.
 
Undrar vad det kommer att bli för väder? Enligt prognosen ska det bara bli en massa grått och regn, rena hösten, alltså!!, Suck, pust och stön! Det är lika bra att ladda en god kaffe till så att man förhoppningsvis piggnar till!!
 
Ha en härlig onsdag!! ;)

Solsken

Publicerad 2014-02-03 16:19:21 i Allmänt,

Oj, 2 dagar i rad med helgen emellan har jag vart, tja skitnervös med cv-skrivandet på arbetsförmedlingen. Haha, åter igen när jag i morse, stampandes och frustandes väntade på att ams lokaler skulle öppnas och trodde att jag skulle dö en liten smula, vände det snabbt till det positiva :)
 
Jag trodde ju åter igen att "ok, idag blir det den jobbiga halvdan med att sitta och knopa ihop cv och allt annat muntert på arbetsförmedlingen, men nä, allting var tydligen klart, ( haha, jag stod som ett levande frågetecken), igen ;) I fredags när jag var där, lämnade jag in mina cv-uppgifter, var ju inställd på att sitta och föra in allt på dator, men då var det något vajsing med datorerna. Idag fick jag i min hand uppgifterna jag lämnade in i fredags utskrivet i 3 exemplar, (Wow, jag som var inställd som vanligt på att göra allt jobb själv) :) Alltså, detta är väl typ enda gången som det är ett stort + att bo här i Frankrike. Annars, vad man än ska göra så är det bara papper, papper och papper!!
 Idag är jag en glad och lycklig tjej!! 
 
Solen skiner åter igen, ah, härligt!! Jag försöker intala mig själv att veckan kommer att bli bra,( regnet kommer ikväll och skall hålla på veckan ut). Haha, jag kom just på en grej, rethostan har faktiskt gett sig iväg. Fy satan, vad underbart!!

Underbart!

Publicerad 2014-02-03 06:41:19 i Allmänt,

Usch, vad härligt att det är måndag igen!!
 
Idag är man uppe tidigt, som vanligt.. Vid 09 idag är man och häckar på arbetsförmedlingen igen, (cv-skrivande). Jag brukar ha tendens till att förstora upp händelser och har gjort detta även idag ;), ("uuuhh, hoppas man inte behöver sitta hela dan med detta"), eller "det var ju så längesen man satt vid en dator och skrev in sig på en sån där ams-dator, undrar hur krångligt det kan va?! Suck!!
 
Nä, förhoppningsvis ska väl allt flyta på. Sébastien har lovat att följa med mig (gott, att slippa vara själv). Nu blir det till att få i sig frukost och fixa till sig. Idag får man pälsa på sig lite(typ 0-gradigt ute), brr!!
 
Höres sen!

Hoppa över februarimånaden!

Publicerad 2014-02-02 18:51:30 i Allmänt,

Hej på Er!!
 
Det var väldans var den här dagen gick fort, hade ju tänkt att hinna med mycket mer än bara fixat tvätt!! Solen har i alla fall skinit idag, men det har varit lite kyligt. Tycker man kan hoppa över februarimånaden och gå direkt på månaden mars istället, (lite vårvärme hade ju suttit fint) :) Jag har tröttnat för länge sen på kylan och mörkret, (är ju ständigt trött under vintermånaderna). Visst, man har ju också redan hittat en hel del roliga vårkläder ;), så naturligtvis vill man ju direkt dra på sig "vårtrasorna" och njuta av vårsolen, haha, men det får vänta. :)
Solen värmer i Paris ;) 2012
 
Ikväll har jag fått "ledigt" från middagsfix, (Sébastien fixar maten ikväll, undrar vad han ska laga för nått?). Sébastien lagar jättegod mat, men det blir inte så ofta. Han jobbar ju, men han brukar vara gullig att fixa disken när jag är iväg på kurs :)
 
Önskar er en trevlig kväll!!
 

Ikväll börjar det!! :))

Publicerad 2014-02-01 18:34:17 i Allmänt,

Wow, förkylningen är nu nästan borta (bara den dumma rethostan som inte riktigt vill ge sig än). Gårdagen var ju också rätt rolig.. Hela förmiddagen skulle ju spenderas med att sitta på arbetsförmedlingen och skriva in mitt cv. S hade dagarna innan hjälpt mig att översätta det till franska och vi hade spånat på personligt brev. Man kan ju säga att jag var jädrans nervös igår morse. Jag tänkte att;"Hur skulle detta gå nu och 3 timmar med franska"?! Men jag var laddad!! Snacka om att jag blev paff när det visade sig att gårdagen bara var nått slags upprop och att cv-skrivandet är måndag förmiddag :)
 
 
Ikväll ska det bli kul att kolla in årets första deltävling i melodifestivalen. Jag är en typisk melodifestival-älskare som tittar på alla deltävlingar, 2 chansen och resten också. Naturligtvis har jag lyssnat minuten på kvällens låtar, men jag har svårt att tippa låtarna(svagt startfält), men tror Yohio, Helena, Linus, Ellen. Låten "Aleo", som låter lite som "waka,waka" vill jag inte se någonstans!
 
Have a nice evening! ;)
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela