zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Halkrädsla

Publicerad 2015-01-31 08:54:14 i Allmänt,

Morning all!!Sitter och lyssnar på "Ring så spelar vi". Har väl gjort det de senaste 35 åren, haha :) Inte någon mera snö har dumpigt ner under natten, men skulle inte alls förvåna mig att mer snö kommer under kvällen och natten,(uuuhh).
 
När jag gick ut, strax efter 05(!) och hämtade morgontidningen, var det allt lite småhalt. Ahh. är inte den mest största fan när det är blank-is,(inte kul att ramla på dum isfläck). Balans har jag bara på min högra sida, så någon isprinsessa, kommer jag aldrig att bli.
 
Har tänkt att ta turen till stan(Göteborg) senare idag. Jag sitter och klurar på vilken av småvägarna jag skall ta till busshållplats(erna), beror på om jag ska ta vägen förbi ankdammen eller ta "raksträckan" och hamna på hållplatsen efter. Jag gissar på att det kommer att vara halt vilken väg jag än väljer, hrm... Vill ju inte ramla(is=panik)!
 
Jag får bara samla mig och ta tjuren vid hornen, för idag ska jag hämta upp en överraskningspresent(som jag har letat efter i årtionden) till mamma som jag "snyggt kommit över;))  <3 <3 <3
 
 Hoppas detta inte blir jag som ligger pladask!!
 
 Happy morning!  ;)
 

Snow and dogs

Publicerad 2015-01-30 19:43:46 i Allmänt,

Wow, härligt med fredag(!),
Nja, jag vet inte riktigt. I morse var det rena "vinterlandet" med rolig snö, hrm. Efter att plogbilen hade gjort sitt, fick jag gå till förrådet och hämta spaden och skotta lite, så jag skulle komma ut med bilen. Tog liten biltur till Kungsbacka på förmiddagskvisten. IIIIIhhh!!, halkbana var kul!  ;)
 
På eftermiddagskvisten kom Kaja och Kattis över på fika. Deras hundar Donna och Emmy var med. Hihi, var riktigt roligt att se alla hundar i snön. Alma tyckte det var kul med kompisar <3
 
Nu blir det fredagsmys med tv. Imorgon tar jag sväng in till Göteborg - loppisfynd, hoppas jag på!!  :))
 
 Snöigt!!
 Emmy till vänster, Alma i mitten, Donna till höger
 Donna och Emmy :)
 Härlig fredag!!

Städdag

Publicerad 2015-01-28 08:40:41 i Allmänt,

God morgon alla glada!
Idag ska det regna och vara mulet hela dagen. Detta är perfekt till att göra denna dag lite mera roligare ;) Dagen spenderas i tvätten,(nya gardiner upp i både kök och sovrum. Lilla julgranen som har myst och blinkat under hela julen(och lite till), skall åka in i förrådet.
 
Nu blickar man framåt mot våren, värmen och solen. Jag tycker att det är gott att göra något kreativt hemma hos mamma(man får passa på, åker hem till La France den 8 februari. Snyggt ska det bli!!  ;) <3
 
Dagens sysselsättning ;)

Med nya grejer

Publicerad 2015-01-26 20:25:42 i Allmänt,

Får man ju absolut ingenting gjort,(jag och teknik behöver tid)  ;)  Som liten sen julklapp av lilla mamma, fick jag en ny telefon(wow, vad mycket man kan göra med den),(äntligen har jag instagram))!  ;)
 
Varför jag heller inte har hunnit skriva på min blogg, är att jag har så himla mycket att pyssla med här på Onsala-landet. Jag damp ner lite lätt i början av december. Då var det julförberedelser, ha, tja, nu är det mest bara att ta bort all jul! ;)
 
Jag har jobbat på bra och har fått bort nästan all jul,(bara lilla granen kvar). Inom kort kommer den också bort.
 
Softar nu i soffan med Alma och Guldbaggegalan!
 
 

Trött, trött,trött..

Publicerad 2015-01-15 20:02:53 i Allmänt,

.. regn, regn, regn, ah, SUCK!!!Jag är så där typisk vädersjuk,(dödstrött hela dan), gäsp! Jag kan ju lugnt säga att jag inte har gjort allt för mycket, typ inget alls. Har tagit ner lite jul i alla fall(ljusstakarna) och en och annan tomte. Ljusslingor och lilla granen får allt vara kvar ett tag till.
 
Jag hoppas att vädret blir lite bättre nu(så mycket att göra, så lite tid)! I morgon är det fredag igen :) Blir väl att man tar en tur in till Kungsbacka, fixa lite ärenden. En annan grej som jag måste fixa snarast är en biljett hem. Ah, jag saknar mitt  bohag med tillbehör!!!
 
Nu ska jag hoppa i dusch, hej hopp!!
 

Sitter i godan ro

Publicerad 2015-01-07 15:16:20 i Allmänt,

Här på Onsala-landet har man en lugn och solig eftermiddag. Det känns riktigt som en första vårdag(fåglarna kvittrar)!
 
Här har julen inte riktigt åkt ut än( det är ju fortfarande bäcksvart på kvällar och mornar), så lite "vade  ljus" ett tag till ;)  <3
 
Jag läste på aftonbladet att gärningsmän stormade in med automatvapen på den franska tidningen Charlie Hebdos. 12 har dödats och mellan 5-10 skadade. Det är hemskheter på hög nivå. Vad jag vet har gärningsmännen inte tagits än, men jag är uppkopplad för "senaste nytt" av fallet och jag hoppas på att de tar dem! I bland känns det skönt att vara på "rätt ställe" -på landet i la Onsala!  ;)
 
Med posten idag har min nano SIM-kort kommit  ;) Jaha, så nu får jag ladda nya telefonen och börja grejsa! Oj, sicken spännande dag det blev!!

Snart komplett

Publicerad 2015-01-05 09:14:26 i Allmänt,

God morgon, all! Det verkar som att det kommer att bli en fin, men lite kylig dag. För en stund sedan fixade jag beställningen av nano-sim(så jag kan börja grejsa med min nya telefon)  ;) Senast fredag i denna vecka kommer SIM-kortet i alla fall. Äntligen har jag också en fräsig mobil, hihi!!
 
Jag hade faktiskt många sömnlösa nätter och mycket googlade med jämförelser innan jag till slut slog till med mobilköpet. Fast just nu känner jag mig jädrans gammal!! Har ju aldrig haft en mobil med appar och instagram, detta är alldeles nytt för mig, men jag ska banne mig suga åt mig alla bra tips så man också kan känna att man är mé  ;) Vad har ni för bra tips ang appar och annat, hör av er!  <3
 

"Heaven"  :)
 
Rosa himmel är mysigt!
 

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela