zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Hittade några bilder

Publicerad 2014-04-30 18:59:40 i Allmänt,

Jag måste erkänna...
 
Maria och jag har sanden mellan tårna  ;)  <3 <3 <3
Att jag har blivit "blek i håret", är väl ingen nyhet. Hrm.., Även jag har tydligen blivit gammal.. 2 av bilderna är när jag tog ryggsäcken till Azorerna, 11-12 år sen är det väl. Många mysiga öar, ,men kallt i Atlant-vattnet.. Den tredje bilden är tagen omkring 1980, syrran och jag står och poosar(i bakrunden ser man vårt gamla hus, vitt med blått omkring, "sockerlådan" ;) <3, Tja, på den tiden så flyttade man inte långt ;)

Lite ledigt

Publicerad 2014-04-29 18:11:43 i Allmänt,

Det finns inget bättre, än när man har en ledig dag!! ;) Hela dagen har jag bara smågrusat och inte gjort något särskilt speciellt!! Har hör att vädret i Onsala in la Suéde har vart perfa, varmt och gott. Här har det mest varit skurar emellan solglimtarna, men nästa vecka ska det bli bättre, (bit över 20 grader en 7, 8 dar framöver, hihi, ( tackar man ju inte nej till)!!  ;)  <3

Idag är sommarvärmen långt borta!  :(
 
Jag måste snart lägga mig i hårdträning. Kommer nog tacka ja att ställa upp i Onsalavändan, (Ett joggingrace mellan 1 - 3 mil(valfritt), i Onsala i Augusti i år. Uhh, känner mig redan ringrostig, men det är bara att bita ihop och börja träna satan inför loppet. Jag är taggad!!  :) <3
 
 

Sleeping

Publicerad 2014-04-28 19:32:28 i Allmänt,

 Hade PSG bara vunnit igår, hade allt vart klart!
Secondhand-fynd är magiskt!!  <3
Oj, herre gud, sicken dvala jag har vart i!!!....
 
Det är liksom som luften har gått ur mig!, hjälp!!
 
Sedan jag kom hem till la france från Onsala, har jag vart som i en dvalva, har liksom inte orkat någonting. Ingenting har vart liksom kul. Jag har kommit på mig själv med att "köpt halva secondhand-affären" varje dag!!(Upps!!) Vädret här är inte direkt det roligaste. Lite soligt och sedan regnskurar, efter det soligt igen = ahh!! Trist!!
 
Visst, jag har det bra här i mitt lilla Paris, men jag saknar "hemma", men det är inte många veckor kvar tills jag är hemma igen och kollar Håkanpå Ullevi ;)
 
 
 

" marina", Oui!!

Publicerad 2014-04-18 16:58:56 i Allmänt,

Haha, kanske borde jag lägga upp hela min samling av "skepp o hoj -tema" ;) men jag bjuder på mina tre senaste "infall"!!
Den randiga polon hittade jag idag i min secondhand-affär här i byn. Den kommer från zara men strl s, funkar perfa på mig. Linnet med ankare fick jag av Sébastien tidigare idag <3  Väskan med trähandtag hittade jag på Erikshjälpen i Kungsbacka för 2 veckor sedan  ;)
 
 
Hrm,stirrar satan på resväskan som ännu inte packats upp, herregud, jag skäms!!!Men det är väl som vanligt att "oh, så mycket fix, så lite tid"! :)
 
Underbar fredag är det ju. Vad hittas på hos er? Jag får väl börja att packa upp allt, medans man avnjuter underbar musik och gott att dricka ;)
 

Vad göra med plåtburkar??!

Publicerad 2014-04-16 17:08:24 i Allmänt,

Haha, jag och plåtburkar!!  ;)  <3
Jag är en samlare på plåtburkar, ( från plåtsophink ;) till världens små underbara plåtjuveler :) Idag hittade jag 2 st sköna små underverk med olika motiv på varje sida för 4 euro stycket. Jag funderar på att odla någonting i dessa, dock vet jag inte vad än.  Har ni några bra förslag i blomväg/grönsaker att odla?,Är tacksam för alla förslag!
 
Här i la france skiner solen, drygt 20 grader och solen skiner, ah -Underbart!!
 
Dags för klädsortering!! ;)
 
 

Hemma igen!

Publicerad 2014-04-16 06:59:08 i Allmänt,

Jaha, ännu en dag i paradiset!  ;)
Efter att ha tagit det lugnt hela gårdagen (inte ens orkat packat upp efter resan), måste jag ta mig i kragen och börja få i ordning på lite grejer. Varje gång jag vart iväg i Sverige, måste jag alltid sortera klädhögar. Blir ju att man hittat klädfynd som gör att en hel del klädesplagg man redan hade måste hitta nya hem.
 
Någon gång under dagen idag blir det nog också en sväng till biblioteket och sedan måste jag också få lite ordning på bilderna i kameran ( ah, så lite tid och så mycket att göra)! :).
 
Nu blir det lite frukost för min del, som vanligt är det  bara jag som är uppe så här dags.
 
Synes senare under dagen!
 

Sommarlängtan

Publicerad 2014-04-01 01:44:18 i Allmänt,

Wow, inatt är det riktigt varmt ute,2.9 plus(har ju varit en del minusgrader ett gäng nätter i rad). Pratade med Sèbastien en sväng under kvällen. Ah, jag blir allt lite avundsjuk när han säger att "Ja, här har vi 22 grader och inget minus alls på nätterna"!, (härligt glad dessutom).  Här hos lilla mamma i Onsala är det fullt ös (som det ska va). Imorgon ska vi ta turen in till Kungsbacka sjukhus, där det skall tas en del prover. Jag håller tummarna på att det inte är något alvarligt.
 
Annars går allt sin gilla gång här på Onsala-landet. Varje dag har man fullt schema  ;) , haha, det är nätt och jämt att man hinner att andas ;)  Nä, här är allt bara lugnt, jag bara myser( på onsdag kanske jag hinner byta köksgardiner och få fönstren putsade)(eller som mamma sa ;- "Det räcker att vi tar köksfönstret", haha, hon är för söt, hon är allt bäst min underbara mamma ;) <3 <3 <3
 
I alla fall, som vanligt när jag är i Onsala, vill jag ju fixa och grejsa med allt, att det blir snyggt och fint och att mamma och jag gör roliga saker ihop betyder otroligt mycket!! Dock naturligtvis saknar jag ju "mitt hemma" , där just nu alla goa plusgrader finns ;)
 
där borta, längs med solsidan är min absoluta underbaraste solplace, "Point neuf" <3 <3 <3

Jag längtar efter sommarvärmen!! Gör ni??!!  ;)

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela