zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Första tjej på avbytarbänken!

Publicerad 2013-12-31 12:03:06 i Allmänt,

Igår fick jag en försenad julklapp, en cool en!! Äntligen äger jag numera
 
 en egen PSG-tröja med namn och favoritnummer på :) Skulle killarna spela dåligt någon match, kan ju jag alltid hoppa in, haha!!

Fyndigt!

Publicerad 2013-12-29 20:42:27 i Allmänt,

Igår spenderade jag både dag och kväll i staden Göteborg. Som vanligt tog jag turen till "Myrorna" och "Emmaus". Det roligaste jag vet är att spana i secondhandaffärer. Nästan varje gång hittar jag "fynd" och naturligtvis gjordes detta även igår :) Jag hittade bla denna lilla tygtrasa :)
Kvällen avslutades som sig bör med "glas vitt-runda" på Andra Långgatan ;)

En softig dag med 100-åringen

Publicerad 2013-12-26 20:54:03 i Allmänt,

Jaha, då var jul nästan slut (skönt tycker jag). Under dessa juldagar har jag inte gjort något annat än att tagit det lugnt, ätit gott, sovit som en prinsessa :) Dock har jag saknat att bläddra i GP (morgontidningen),(kom ju ingen tidning 25-26 dec).
 
 
Ja, ja,denna annandag jul (annan dag) började mamma och jag lyssna på ljudboken "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann"(ska lyssna på cd nr 4 i morgon bitti). Wow, sicken rolig bok detta är! Man blir liksom helt fast i den. Jag gav mamma denna ljudbok i julklapp. Hon var lite skeptisk över boken i början( eller som hon brukar säga; "Ge mig inte någon bok. Jag läser inte böcker". Så därför fick hon ljudboken istället och hon älskar den!  ;)
 
Imorgon måste jag börja fundera över vad för gott man ska äta på nyårsafton!
 
Bonne soirée!  :)

Liten söt julafton!

Publicerad 2013-12-25 08:22:17 i Allmänt,

Igår firade mamma och jag världens sötaste julafton. Det var första gången som det var bara var vi två (förra året var Sébastien också med, men i år jobbade han över julen). Förr om åren när  både syrran och pappa levde, var julaftonen mer som ett inrutat schema på vad som skulle serveras för mat och vilka tv-program som skulle ses.  Jag kan säga att mamma och jag gav fanken i det i år och åh, så härligt det var att inte ha en massa måsten och sånt! :)
 
Vi tog ingen sillfrukost (vi tar det på juldagen i stället). Vi tog en lätt frukost, mamma ville ha smörgås med kalvsylta och rödbetssallad och jag fick min foie gras de canard-macka(gåslever)(åh, så gott)!! Efter frukosten tog jag Alma på en långpromenad. Jag köpte några triss och andra lotter som vi satt och skrapa efter jag kom hem (vinst på triss, tjoho)!! Vi tog en kaffefika med choklad och Cointreau och Istället för lutfisk till middag, gjorde vi en " Jansson" :)
Efter middagen satt vi och väntade på att tomten skulle dyka upp, men han kom inte(måste varit stormen som ställde till det) ;), så vi satte igång att öppna våra julklappar. Mamma blev speciellt glad över sin "plåtburk-speldosa"(hon är galen i speldosor) och jag är tokig i söta plåtburkar, så jag själv fick ett sött litet "stamp-set" med söt spelande katt och hoppande häst på locket, jag vet, jag är barnslig)(. Mitt årliga set från Jean Paul Gaultier; Classique är självklart. Mamma överraskade mig rejält med världens finaste ring("för lång och trogen tjänst")  :)
 
Kvällen fortsatte med tv-underhållning och sedan var det gott att komma i säng. Mamma och jag hade världens mysigaste julafton!
 Några av mina fina julklappar  :)
 

Askungen

Publicerad 2013-12-24 15:09:39 i Allmänt,

" Kalle Ankas Jul" Snart kommer jag åter igen att sitta och bli rörd när Askungen kommer att få sin klänning( brukar gå ut i köket och kolla läget i kylen, eller nått annat), får alltid darr i underläppen när askungsklippet kommer.
Askungen

Redan julafton

Publicerad 2013-12-24 01:00:37 i Allmänt,

Julen har börjat och jag är redan slut! (nä, so farligt är det inte)  ;) Förutom att jag vaknade alldeles för tidigt i morse (runt 04:30)!(ja , jag vet), började jag dagen med att åka in till Kungsbacka strax innan 09-tiden. Mat och dryckesförrådet var i behov att påfyllas :) På eftermiddagskvisten tog jag med mig Alma på en promenad till apoteket, då mamma hade beställt medicin som skulle hämtas.
 
På kvällen vid nyheterna på tvn, somnade jag totalt och sov nån timme. När jag sedan vaknade, var jag ganska pigg och kunde äntligen slå in de allra sista julklapparna (tycker paketen blev ganska fina). :)
 
Ute regnar och blåser som bara den, uuuhh, ingen snö i sikte..
 
Nähä, nu är det sent ( en bit efter midnatt ). Det "är en dag i morgon också".  ;) Om jag ska orka med allt som ska göras och hända, ja, då får jag allt hoppa i sängen och säga " God natt "!  :)
 Några av julklapparna som jag omsorgsfullt har slagit in
 
 

Dagarna-innan-jul-fika!

Publicerad 2013-12-22 19:49:45 i Allmänt,

Det var änna fullt hus hos mamma i Onsala i dag när jag och Alma kom hem från Göteborg. Kaja (mammas väninna) var på plats. Elin (elinblomen.blogg.se) och hennes hund Tussie kom 10 minuter efter mig. Elin, mamma och jag bytte julklappar. Hihi, det var kul att se Elins reaktion när hon öppnade sitt paket (jag hade slagit om paketet, så hon inte kunde lista ut vad det var (voluspa-ljus)  :), Elin är en samlare på voluspa. Kattis (dotter till Kaja) dök också upp :)  Vi har haft en mysig fika-eftermiddag.
Kattis och Kaja
Elin  :)
 
Kvällen tillbringas vid tvn ocn i morgon ska jag en tur till Kungsbacka(fixa det absolut sista innan julafton)  ;)

Morgonpromenad vid Johanneskyrkan

Publicerad 2013-12-22 11:17:29 i Allmänt,

Alma
Alma och jag tog en mysig morgonpromenad vid Johanneskyrkan i Göteborg. Helt underbart härligt att strosa omkring bland mina gamla "hemtrakter"  :)  Förr gick jag alltid här med Fanny(Min hund som tyvärr i augustimånad gick bort). Nu är det Almas tur att få uppleva ett vackert Göteborg :) Äntligen har solen vågat att visa sig. Jag har tröttnat för länge sen på allt regn och gråhet som annars har gjort sig känd.
Utsikten från Johanneskyrkan
"Fotomodellen" Alma
 
Senare i dag i Onsala kommer Elin över en sväng, då vi byter några julklappar och snattrar skit ;)

Några julklappar kvar

Publicerad 2013-12-21 17:21:24 i Allmänt,

Inte många julklappar kvar nu (handlar dem i morgon). Har tagit det lugnt och gott denna lördag, har inte gjort något speciellt, bara myst. Ute är det ju inget underbart vinterväder precis; gråtrist, regnigt och halv storm. Alma ligger i sin korg halvt utslagen efter långpromenaden tidigare idag. Mamma och jag har precis ätit middag. Senare ikväll ska jag åka in en sväng till Göteborg(till mina " hemkvarter ", andra lång  ;)
 

Ingen snö i sikte i alla fall  ;)

Hur kunde jag glömma?!

Publicerad 2013-12-20 00:24:16 i Allmänt,

Man känner verkligen att det närmar sig jul. Under den senaste veckan har jag hunnit med "allt möjligt plock i pinn". Allt från julstädning (med allt vad det innebär) , till julmatshandling, tandläkareterror 2 dagar i sträck till middagsbjudningar och paketköp från internet. Det bara slog mig helt plötsligt att jag totalt glömt att köpa en julklapp till en viss underbar människa., Hrm, jag får sitta och försöka klura ut något.(eller, "fan , vad julen är jobbig") !!
 

Nu är allt klart!

Publicerad 2013-12-18 21:40:56 i Allmänt,

Hela dagen har spenderats i städ, stryk och det sista julpynts-göra. Jag har haft en riktig " träningsdag" med mycket armstyrka och smidighet, då jag jobbat med gardiner och dammsugning av hög nivå. Krubban med Jesusbarnet i krubban, jungfru Maria och Josef är också på plats!  ;)
 
 Alma agerar Jesusbarnet <3  :)

Tvätt och städdag!

Publicerad 2013-12-18 11:11:23 i Allmänt,

Idag är jag hemma. Tvätten är igång med julgardiner och annat. Har nu en liten paus från dammsugaren(ska snart sätta igång igen). Efter väntar tråkig strykning, men det är bara att köra på! Styrketräning får man ju på köpet, perfekt! ;)

Rekord i sprutor

Publicerad 2013-12-18 07:22:53 i Allmänt,

Efter 2 tandläkarbesök 2 dagar i rad(måndag och tisdag), var jag helt slut i gårkväll. Totalt kämpade jag mig igenom 6 sprutor, varav den värsta-rätt upp i gommen! Den kändes rejält(jag liksom svävade över stolen i 15 sekunder och till och med halva näsan blev bedövad). Jag fattar inte att jag klarade det :) Visst, jag hade säkert femtusen slag i puls i minuten, tårarna rann, räknade ränderna i lysrören flera gånger om, men jag klarade det!! :)

En hektisk dag

Publicerad 2013-12-17 07:21:41 i Allmänt,

Jag är uppe med tuppen (gick upp redan vid 06. Det kommer att bli en hektisk dag för mig. Först ska jag ju till tandläkaren igen klockan 10 och göra det sista på mitt snygga leende. Efter blir det till att skynda sig hem, för vid 11.40. ska jag och mamma ta resambussen ner till Varberg, där hon ska till doktorn för sina bensår. Vi brukar alltid ta en fika innan vi ska in till lärkaren, men idag får vi nog köpa med oss mackorna hem, för jag lär väl inte kunna äta något, inte ta ett bloss heller(bedövningen i munnen lär ju sitta i ett tag). Jag kan tänka mig att jag kommer att vara rejält trött när dagen är slut, men det är bara att jobba på! Hej svejs!

Det gick ju bra trots allt..

Publicerad 2013-12-16 19:51:06 i Allmänt,

Ja, idag var jag hos tandläkaren. Det är inte min favorit direkt, blir alldeles skräckslagen varje gång jag ska dit. Jag liksom dör en liten smula. Att behöva ha en massa grejs i munnen, samtidigt som det ställs frågor är inte kul. Inte heller om det skulle göra ont. Jag kör på "bedövning före bedövning". Helst skulle jag vilja att de kunde smälla till mig med stora klubban, så kunde de fixa allt medan jag sov. Undersökningen gick bra, inga hål, men en halv visdomstand skall bort och all tandsten också. I alla fall, halva munnen är nu gjord. Imorgon klockan 10:00 ska jag dit igen och göra resten av tandstenen, men jag tror att det går bättre imorgon (har ju vant mig lite nu).

Imorgon kl. 10.00. kommer jag att dö

Publicerad 2013-12-15 22:18:50 i Allmänt,

Imorgon ska jag göra det värsta på året, usch!, jag ska till tandläkarn, uuuuhhh!!! Jag kommer att dö imorgon , har redan dött en liten smula redan nu.
Jag kommer att hålla krampaktigt i armstöden så att knogarna vitnar, kommer att komma in i en tjock dimma som gör att jag knappt kommer att höra vad tandläkarn säger. Jag kommer att vara frågvis och alldeles jättejobbig. Bara hatar att ligga där hjälplös när det grejsas i munnen. Sedan när allt äntligen är över, hasar jag mig upp i stolen igen för att sedan kunna stiga ur. Jag behöver all stöd jag kan få! Tänk på mig när jag sitter där imorgon!!

Liten sumering

Publicerad 2013-12-15 16:30:53 i Allmänt,

11 tusen i publik  :)
Tjoho, nu har jag vaknat!  :) I onsdags var jag ju på Depeche mode-konserten i Göteborg. Det var jädrans kul att se dem igen(var ju ett gäng år sen sist). Jag visste innan jag "kom hem från Paris att DM skulle spela på Scandinavium. Absolut var det bara att skaffa biljett ;)
 
Jag hade en jätterolig kväll :) innan konserten tog jag svängen om "Incontro". Jag frågade i garderoben om jag slapp lämna in min goa skinnjacka(tunn liten sak) och det gick så bra så! :) In och dundra i baren(ett glas vitt med 3 stycken isbitar i) ;) Träffade roligt folk of course. De flesta skulle ju också gå på Depeche, så man språkade lite och sedan var det dags att gå vidare till Scandinavium. Väl där tog man ju självklart svängen förbi "pianobaren" i väntan på :)
 
T-sektion och ganska högt satt man, men det gjorde inget. Konserten var väl lite sådär(de verkade lite trötta), tog ett tag innan publiken kom igång. Allsång och klapp i händer blev det ju naturligtvis(jag bara mös). När konserten var slut, var det faktiskt gott att lägga sig i goa sängen(man är inte 20 år längre)  :) Men kul kväll hade man!

32 år av kärlek <3

Publicerad 2013-12-11 09:42:03 i Allmänt,

 
Idag är det en frasig och magisk dag ;) Ja, helt enkelt så härligt underbart!! Helt plötsligt och bara sådär ska man gå på Depeche Mode-konsert på Scandinavium i Göteborg ikväll (Lovely)!  Nu var det ett tag sedan jag såg dem sist, men vad jag vet så är de lika bra live som förr.
Jag kommer ihåg när jag gick i småskolan när kompisarna köpte godis, så sprang jag och köpte DM-singlar och samlade skivor i mängder, tja eller allt jag kom över. När DM var ute på turné, ja då var det biljettönskningar i födelsedagspresent och julklapp. Har tappat räkningen på hur många konserter som jag har sprungit på genom åren, hrm, det är några stycken ;) 7 år var jag då jag blev helfrälst av dessa underbara varelser.
 
Ikväll hoppas jag få studsa runt till gamla "nostalgilåtar" och sjunga fint i kör ;) !!!

Ljusmys!

Publicerad 2013-12-10 20:09:33 i Allmänt,

Ljusslingan i sovrummet(har lekt med kameran)
Dagen har bara rusat iväg. idag har jag jobbat på bra. Nu är alla ljusslingor uppsatta både ute och inne, till vänster och höger. Den sötaste julgranen finns här i Onsala :) Små skimrande "ljusduttar" som glittrar och har sig. Ja, den är så söt så att man bara smälter ;) "Granen står så grön och grann i stugan"!

Sötaste granen på Onsala :)

Lite planering

Publicerad 2013-12-09 20:52:17 i Allmänt,

 
Det är så mysigt att vara hemma hos mamma och lilla Alma. De är så glada att jag är hemma en hel månad (jag är också glad)  :) <3
Jag har börjat ta fram alla julgrejer som ska upp. Har delat upp det så det blir lite varje dag. Ljusstakar, stjärna och lite smått har kommit upp. Ljusslinga i trädgården och den lilla söta julgranen ordnar jag imorgon. Sist upp kommer julgardinerna i köket upp, men det blir inte förrän i nästa vecka.
 
 
 

Alla har vi våra önskelistor

Publicerad 2013-12-08 20:01:52 i Allmänt,

Idag har det varit typiskt vinterväder- lite snö och sedan ösregn på det. Har spenderat dagen framför datorn letande efter lite presentinspiration, såhär innan jul. Jag tycker alltid det är svårt att svara på frågan "Vad önskar du dig i julklapp"? Tycker att jag har det mesta, men visst kan förrådet alltid fyllas på med mer roliga ting ;) Alla har vi våra "samlarfavoriter".
 
Något jag inte har gillat förut, men som jag gör nu är doftljus från Voluspa Helst skulle jag vilja ha allt i den serien, men någonstans måste jag ju börja :)
 
 Halsband från Ester Elenora
 
Doftljus från Voluspa - Suede Blanc

Del 2

Publicerad 2013-12-07 21:42:10 i Allmänt,

20 minuter innan påstigning kommer det upp på skärmarna vilken gate planen står. Det ser alltid så roligt ut när alla stirrar uppåt för att hålla koll på alla plan. Gatenummer efter gatenummer kom upp på skärmen till alla möjliga olika resmål, men inget nummer till Göteborg(stod bara "i tid"), hrm, som vanligt). Minuterna tickade på, undrade om det skulle bli försening eller kanske inget plan alls.. Plötsligt blinkade det äntligen till på skärmen och tja, försening på dryga halvtimmen. Jaja, bättre sent än aldrig  :)
 
Väl ombord letade jag upp min plats, ah, gott, äntligen på väg. jag drog på mig solglasen och somnade en stund. Jag vaknade lägligt till "drick-och smörgås"-vagnen kom rullandes fram. Jag beställde det jag ville ha(på franska naturligtvis), beställningen gick strålande :) Jag hörde att tjejen som satt jämte mig också kunde franska. Tänkte att detta var ju bästa språkträning för mig, så jag satte igång. Vi pratade om allt möjligt. Självklart gav vi varandra bra språktips :) Sarah berättade att hon några år tidigare hade pluggat och bott i Göteborg och nu va på väg att hälsa på lite kompisar runt om i Göteborg och Kungsbackatrakten. Det var riktigt roligt, tiden gick ju fort också  :) och snart var det väl dags för landning.
 
Visst hade jag hört dagarna innan att nån liten storm var på väg mot Sverige, att det kunde blåsa lite i knutarna och sådant, men jag tappade lite hakan när det meddelades om att "vi kanske måste vända tillbaka till Paris", osäkert om vi kunde landa på Landvetter. Tyskland, Amsterdam, Danmark var plan inställda. Jag tänkte att skulle vi behöva åka tillbaka igen, nu när vi snart var framme?! Men allt gick fint :) Regnrusk och mörker på Landvetter. Sarah frågade mig varifrån flygbussen gick för hon skulle vidare ner till Kungsbacka. Eftersom Elin skulle hämta mig från flyget, erbjöd jag Sarah att hon kunde åka med oss. Kungsbacka är ju ingen direkt omväg. Elin mötte upp oss. Resväskor och flickor i bilen mot södern  :) Elin ville göra en liten avstickare till Ikea i Kållered. Hon hade sett en riktig ursnygg fåtölj och ville kolla om det fanns någon kvar. Inne på IKEA får vi veta att det fanns 1 fåtölj kvar. Det var ju bara att slå till!!
 
Vid bilen på parkeringen var det bara att ta ut "all last" och stuva om så lilla möbeln också kunde få plats. Ett tag såg det lite omöjligt ut, men med 3 personer fram i bilen ;) fick allt och alla plats hihi!! I Kungsbacka lämnade vi fransyskan Sarah. Vi bytte mailadresser och sa hej då. I blåsten och regnet åkte Elin och jag vidare till Onsala.

Sarah, jag och min lilla bil vid Kungsbacka station.
Trevligt med lite snö på landet  :)
 

Del 1 av: Paris,tågstrul, flygförsening till nyfunnen vän, storm, snö och is

Publicerad 2013-12-06 21:59:00 i Allmänt,

Charle de Gaulle Airport.
Igår kom jag hem till Sverige, Onsala. Firar jul och nyår hemma hos mamma :) Oj, vilken resa jag vad med om igår, oooh, från ett soligt Paris, ett stormäventyr både i luften och på land!
 
Tog  linje 7 mot  Châtelet vid 09-tiden igår morse. Solen var på väg upp och knappt någon vind alls. Det kändes gott att vara ute i god tid(ville ha gott om tid i taxfreen, shopping)  ;)  Efter vandrat upp och ner i katakomberna i Châtelet, stod jag till slut glatt väntande på tåget mot CDG. Skärmen visade att tågen var försenade. Mer och mer folk blev det på plattformen(och jag började smått bli hispig)!
 
Efter 10 minuter kom äntligen tåget. Det var sjuk mycket folk, bestämde mig för att ta nästa tåg som skulle komma 2 minuter efter det första( om ett tåg är fullknökat, är det HELT OMÖJLIGT att kunna gå på). Puh, väl på tåget med resväska, dator, kamera tuffade vi på mot CDG. Klockan var bara runt 09:30., så tid hade jag gott om. Då, helt plötsligt stannar tåget mitt ute i " middle of nowhere"!!! Fan, tänkte jag, vad händer nu?, varför står vi här(kommer jag att hinna till planet)???!! Jaha, ett annat tåg skulle ta mig vidare till flygplatsen, puh, kunde andas ut(en liten rökpaus hanns med också) :)
 
Efter sista biljettspärren var jag inne på flygområdet, sen var det till att vandra igen(upp och ner i rulltrappor, gå ett gäng raksträckor, sedan ut till flygbussen(en 7-minuters resa till 2G). Härligt, då var man hemma(nästan)  ;)  Jag slängde in väskan, in i säkerhetskontrollen(säkerhetskontrollen är som ett gympapass, upp med jacka, handväska med allt, dator och systemkamera(bara 4 plastlådor!!, Puh, Huga!!
 
Äntligen kunde jag kolla in lite taxfree och annat smått och gott man kan hitta på att fördriva tiden med i väntan på att få gå på planet hem till La Suede. Jag köpte min favoritdoft; Jean Paul Gaultier - classique(a big one bien sur) ;) och lite annat smått och gott. Härligt, snart var det bara några minuter kvar innan jag skulle kliva ombord  ;)
 
 
Del 2 av spektaklet kommer imorgon  :)

Tycker resfebern skulle gå bort

Publicerad 2013-12-05 06:18:49 i Allmänt,

Idag åker jag hem till Sverige för att fira jul och nyår. Det var ungefär en månad sen sist som jag var hemma(mamma tycker det är jättelängesen), hahaha  :)
 
Tassade upp redan vid 05, hällt i mig redan 3 koppar kaffe. Funderar på om jag har packat ner bra kläder(fått med mig allt)? Kan inte bestämma vilka skor som ska tas med. Det kan ju vara massvis med snö och glashalt, uuhh, gillar inte när det är halt ute. Får inte glömma min "körkortsbuntspapper", (I januari hämtar jag ut nya körkortet). Glöm inte heller att packa ner biblioteksböckerna som jag lånade på Kungsbackas bibliotek sist jag var hemma. Just det ja, julklapparna måste ju med, godiset och anklevern!
 
Herregud, hoppas jag fått med alla sladdar och sånt till kameran, dator, mobil?? Ja och det gamla vanliga; pass, pengar, kort och lite till :)
 
Lilla väskan :)

Primeboots i strl 35?

Publicerad 2013-12-04 14:24:46 i Allmänt,

Finns det någonstans man kan hitta ett par primeboots i storlek 35 med nitar på? Har hört att de är stora i storlekarna(hrm, tror inte det finns i strl 34,:(
Fan, det är ju skit att man har små fötter..(vill ju också ha snygga kängor)(Har ni tips på var man hittar dessa skönheter, så hojta till! :) Har börjat lite smått att packa väskan till "la Suede", åker imorrn :)
Snart hemma hos mamma och Alma <3 ;)

I brist på annat!

Publicerad 2013-12-03 17:52:26 i Allmänt,

 
Wiiihaa!!, nu är det bara 2 dagar kvar tills jag tar "julplanet" hem till mamma och Alma i Onsala!  :) ska bli helt perfa att fira jul och nyår hos mina kära. <3
 
Det svåraste med att resa är att man alltid tar för mycket kläder med sig, men denna gången tänkte jag försöka bara ta minst möjliga med mig(ett par jeans, en klänning, överlevnadskittet, pälsväst och 2 gosiga tröjor), + lite till ;)
 
Har ingen aning om vad jag kommer att få i julklapp(kanske ett par nitade primeboots) ;)  <3 <3 <3 eller något sexigt voluspa som luktar champagne. Jag önskar mig inget speciellt i julklapp (alltid svårt att svara på den frågan), när det börjar närma sig jul; "vad önskar du dig i julklapp" ?  tycker att jag har det mesta, men självklart kan man ju alltid önska  ;)   <3
 

Wow, en försenad julklapp i L'hay les roses!

Publicerad 2013-12-02 16:33:40 i Allmänt,

 
 Oj, vad jag väntar på mitt nya körkort! Eller jag bara hatar stället i L'hay les roses (låter mysigt med rosor, men du får en "käftsmäll" när du kommer dit. Stället öppnar kl. 09:00. 3 st köer finns det; (folk från eu, folk utanför eu(den kön är alltid längst), sist folk som har inbokad tid(de går in i mitten. Kravallstängsel och polis finns på plats ifall de blir kaos(!), hjälp!!).
 
"Kön från Eu kommer först in" , visst , det låter bra, men väl inne får man stå i kö för att få en nummerlapp(man får tala om sitt ärende för personen som står i "receptionen", ja och sedan är det bara till att vänta... och vänta..
 
Under tiden kollar man igenom för tusende gången att man har de rätta kopior, foton mm. Man får ju heller inte glömma att få "datumet förlängt i väntan på" det nya körkortet( menar om polisen stoppar mig för kontroll).
 
Idag i alla fall fick jag reda på att efter lämnat in de sista papper och allt , så kan jag i januari när jag är hemma i Frankrike igen äntligen hämta ut mitt nya körkort  :) , "wow", efter 8 månaders väntan!, snacka om att jag är Överlycklig!!  <3 <3 <3
 
 

Söndagsfika med champagne :)

Publicerad 2013-12-01 18:35:25 i Allmänt,

Herregud, vad jag har varit trött idag. Har inte gjort många knop direkt. Det har varit riktigt gott att sova och ta det lugnt. Ja, tvättat har man ju gjort och varit på söndagsfika hos mormor( lite firande dagen efter S. födelsedag med bakelse och champagne).
 
Nu grejar man lite middag och sen ikväll blir det fotboll på tvn. Självklart hoppas man på PSG-vinst!
 
Hej Hopp!!

Söta ihop :)

Publicerad 2013-12-01 00:06:31 i Allmänt,

 
Lyckad dag, verkligen med allt firande, pompa och ståt. Vi har haft en helt underbar dag med bubbel, "bowlingtänkande",  underbar mat, härligt sällskap <3 <3 <3
 

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela