zernylafrance.blogg.se

Hur jag lever mitt liv i Frankrike med secondhandfynd och mina resor mellan "hemma och hemma" , Frankrike - Sverige.

Spetsigt värre

Publicerad 2015-02-28 17:24:03 i Allmänt,

Jag hittade ett litet roligt tygstycke!  ;) Den är vit med trumpetärmar. Den var dyr, 10 euro, men jag kunde ju inte låta bli. Jag har snöat in mig på svart-vita kläder - så härligt!!
 
Snart blir det middag,(lax i ugn), senare ikväll blir det melodifestivalen. 
 
Ha en härlig lördagskväll!!
 
 
Mina finaste "vit-svarta"
 

Tja, då kände mig som typisk svensk

Publicerad 2015-02-27 15:30:19 i Allmänt,


Igår var jag för trött att lämna in alla kläder, gjorde det idag istället :) Som tur var, hjälpte Sébastien mig med att få iväg allt. 3 stycken stoora kassar blev det. Väl framme, fick jag fylla i namn och hela rasket. Skall bli kul att se om man "kommer upp på listan",(de personer som sålt bäst, hamnar på en lista,(jag går för guld och får ett gäng presentkort)!!
 
Efter vi hade lämnat in alla kläder, kikade jag lite snabbt, vad de hade att sälja, många snygga grejor!  ;)  Några timmar senare, efter jag hade sagt Hej Då till Sébastien som skulle till jobbet, tog jag svängen förbi klädesförsäljningen igen. Jag provade bla en otroligt snygg grön skinnjacka för 20 euros. Skinnjackan var för tight, köpte mig ett sött linne med pärlor för en tjuga. Precis när jag kommer ut ifrån provrummet, så kommer mina kläder in för prissättning. Hihi, jag står i kön för att betala linnet som jag hittade. Under tiden ser jag roligt mycket folk som provar mina kläder! En tjej säger till mig-" Wow, visst är det kul"?! "så många fräcka grejor och, wow, ser du den snygga klänningen, " en Valentino"!! 
 
Haha, jag bara log och höll med :)  Jag sa " Ja, så fina kläder, alltså" och gav mitt största smil jag kunde förmå mig till och tänkte " Ah, det där var mina kläder"!!  ;) <3 <3
 
 

Nu åker dem!

Publicerad 2015-02-25 17:16:40 i Allmänt,

Valentino-dröm,(3 euro, hittade jag den för)
Jag har spenderat eftermiddagen med att rensa lite kläder, *fniss*. I morgon ska jag ta med alla 49(!) plagg till "stora" köpcentrumet ,(Okabe), här i lilla samhället. Blir kläderna sålda, får man ett gäng presentkort,(värt ett försök). En gång tidigare har detta roliga ägt rum. Jag hade då inte lust att lämna ifrån mig något, men i morgon slår jag på stort! ;) 49 plagg har jag tänkt att lämna in. Det är allt möjligt, allt från byxor, oanvända klänningar, liten pälsjacka och annat kul  ;)
 
Även min Valentino-klänning går iväg,(tja, liten storlek för mig,strl 8(har strl 12, gick aldrig ner de kilon som behövdes),  ;)  Och faktiskt, mitt i allt klädväg, så hittade jag mitt "glimma-glimma"- diadem!  :)))
 
Ibland är det både gott och bra att rensa, så ser man vad man har!  :))  <3 <3 <3
 
Gött är det ;)
Ah, mitt finaste!  <3 <3 <3

Underbara tisdag!!

Publicerad 2015-02-24 19:31:28 i Allmänt,

ah, så gott! Solen har skinit här,(med lite fisregn i mellanåt) ;)  Kallt är det ju fortfarande,(våren får gärna komma snart),  ;)  <3 Jag försöker i alla fall att gå minst 3 km,(gärna mer) ;) , varje dag. Jag behöver verkligen den vardagliga motionen. Kan jag gå ner runt 3 kg till april, ja, då är det jag som är glad!  :)  <3
 

Haha, råkar man inte ha några fickor, får man ha mobilen "lite nära", allt för att räkna lite extra steg !  ;))

Vad gör man på en måndag?

Publicerad 2015-02-23 18:55:02 i Allmänt,

Här i "La france", har jag överlevt både tråkig söndag och snart är även den tråkiga måndagen över. Faktiskt, så har jag fortfarande inte vant mig vid all fotboll.(PSG ligger fortfarande bra till i tabellen), bien sur, sedan är det ett gäng andra viktiga matcher och andra "ligor", uh, kan inte hålla reda på alla!  :)
 
I alla fall, idag hittade jag en rolig kappa i secondhandaffären. 5 euro kostade trasan och jag blev helt såld! Kan ju säga att den kappan är helt Lovely,(gjorde ett fynd, igen) :)
 
Så här har jag livat upp måndagen, (tagit roliga kort på mitt nyinköpta och lyssnat på världens godaste musik med Pontus Snibb).
 
Inom kort blir det "måndagsmiddag" och softigt vid tvn.
 
 
 
 

äkta eller inte äkta..

Publicerad 2015-02-20 19:07:57 i Allmänt,

Tog en tur ut i regnet till secondhandaffären i byn, tidigare idag. I "skylten", hängde det en "skarf, ;)" Den skarfen, om den nu var riktig, (Christian Dior), undrar vad den kostar!? ;) Det är inget pris utsatt, så är man intresserad, så säger de ett pris. Kan gissa att det kan gå på, typ max 50 euro. Är den kvar imorgon, kan jag köpa den snabbt.
 
Det är bara en grej jag undrar över..  -Hur ser man att/om skarfen är äkta? Mina glasögonfodral är fina ;)  (10 spänn stycket på Röda korset!  <3 <3 <3
 
 
Kom med tips, vet jag!! Kräm! <3 <3 <3
 
 

Kvällslektyr

Publicerad 2015-02-19 17:20:35 i Allmänt,

Lite "vårigt", ändå har det varit idag. Fortfarande kallt, visst, men solen gjorde att man kände lite vårfeeling  ;)  <3 <3. Mina solglas, som jag försökte att laga för någon vecka sedan, har gett upp totalt  :(  Det är bara för mig att "bara springa på", de där cool-snygga glasen man "alltid" velat ha. Som tur är, har jag redan gjort koll på "lunette de soleil"-marknaden :) Imorgon köper jag mig ett par snygga, stoora ;)))
 
Solen är borta nu, men i "le box postla" låg det nya numret av "Vogue"! Ah, härligt med lite läsning,(mycket reklam i dem dock).. Nä, men det är härligt att få drömma lite och få lite inspiration i klädesväg.
 
Puss och Kräm!!  <3
 Bara Älskar att få rolig post!  ;)
 Tjohopp!!

Don´t like when it´s cold

Publicerad 2015-02-18 20:12:20 i Allmänt,

"love on top" sjunger jag imorgon bitti,(storstilat), uuh, gillar inte den "dumma vattentanken"..  Kranarna i duschen hatar jag. I början är det jävligt kallt. Tar man i då, så blir det jädrans varmt. Tja, vad göra?!
 
"YSL-filmen" var mysig, men jag ville ha mer perspektiv på det. Nu blir det att fixa mat!!
 
 
I morgon bitti står jag här och sjunger; Love on top..
 
 
Denna goá hittade jag idag för en 20!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yves Saint-Laurent

Publicerad 2015-02-18 14:10:02 i Allmänt,

Solen lyser med sin frånvaro. Himlen är grådaskig vit. Regnet känns i luften, men än har det inte kommit något. Jag passar på att kolla på filmen om Yves Saint-Laurent. Tycker det är intressant med biografier och när det är om mode, då är jag på!  ;)
 
I secondhandaffären hittade jag tidigare idag 2 plagg,(2 euro stycket). Visar dem sedan. Nu blir det film :)  <3
 
Hrm, jag borde rensa klädstången(tar det sen).
 

Om man nu skulle vara morgontrött..

Publicerad 2015-02-18 07:21:25 i Allmänt,

.. så finns det ju olika knep på hur man bäst vaknar. Jag behöver ingen väckarklocka(vaknar ju oftast innan larmet sätts igång ändå, innan 05:30). För säkerhets skull har jag dock alarmtid inställd på mobilen(har ju hittat världens sötaste melodi med fågelkvitter och "med-en-helt-underbar-soluppgångs-feeling"  ;))
 
Ett annat sätt man kan vakna av här, är när "Stora städmaskinen" dundrar på gatan! Brukar köra förbi här strax innan 06:30). I morse var det dammsugarbilen som var igång(finns stora "vattenslangsmaskinen" också).. Gatorna blir så fina så!  :)
 
"2 tassar kaffe" och doftljus på det -sicken härlig morgon!!
 
 

Oh, yes!

Publicerad 2015-02-16 20:19:27 i Allmänt,

Nu har jag provat och brallorna funkar ju helfint!!  ;)  Jag är helnöjd. Här behövs inte vikas upp några pantalons ;) Brallorna sitter som en smäck!!! 19.99 euro kostade miraklet!  ;)  <3  Nu vill jag bara ha mera vår!!!! ;)))))   <3 <3 <3
 
"Fladderbrallor" är goast!!

Trodde att mitt hjärta skulle hoppa ur kroppen

Publicerad 2015-02-16 15:07:42 i Allmänt,

Idag har jag gjort något som jag inte gjort på "görlänge"!!!  ;) Jag har handlat i en riktig affär! ;)  I slutet av mars åker vi en sväng till Barcelona,(iiihh, vad kul  ;) !! Jag tog mina steg till HM och köpte ett par "fladderbyxor". Även jag, tänker som alla andra att "alltid när man ska utomlands, ska man ha åtminstone ett nytt plagg" med sig,(vi kör med handbagage 1 vecka. Då gäller det att ha kläder som tar lite plats.
 
Mina blommiga favoritbyxor glömde jag ju i Onsala, :( Har saknat brallorna så mycket, så att jag bara kände att jag var tvungen att hitta ett par liknande).  Ah, jag hade tur som hittade sista paret "fladderbyxor", så jag slog till! Har inte provat dem än, men hoppas brallorna sitter fint!  ;)
 
Idag ser jag ut så här;
 
"Jag älskar gult"!
 Mina nya " fladderbyxor". Provar senare idag, hoppas de funkar  ;)

Våren är på väg!

Publicerad 2015-02-11 15:53:36 i Allmänt,

Ahh, tja,nu har jag varit hemma ett par dar. Idag känner jag att jag har "redigt vaknat upp", från "jetlagen", (jag brukar att stensova under flygning). Haha!, I know, ungefär 5 gånger om året åker jag hem till mamma i Sverige. Att åka så här "fram och tillbaka, gör att man blir lite "mosig i huvudet". 
 
Solen skiner idag i alla fall, underbart, men det är fortfarande äckligt kyligt, brr!! Just nu skulle det faktiskt sitta fint med ett gäng goá plusgrader, häckandes i solen, med ett glas bubbel! ;) Skulle gärna vilja få lite färg,(är alldeles för blek), hrm.. Skulle sitta fint med en liten solresa i slutet av mars! :)  <3
 
Jag är en "blekfis" just nu. " Jag vill också åka utomlands"!  ;)
 So nice, våren kommer med stormsteg!!
 "Mona-Lisa", ligger fortfarande i tryggt förvar! Har inte riktigt bestämt var skönheten skall hänga.  ;)  <3
 
Have it nice, all!!  <3
 
 

Trött, glad, mysigt

Publicerad 2015-02-09 16:00:18 i Allmänt,

Tjohooo!!!  :)  Flygresan gick bra. Väl på plats hemma, åt vi världens goaste kebab,(somnade  strax efter 19-tiden) för en stund. Vid 21, var det PSG och fotboll. PSG spelade inte bra,(jag kikade emellanåt och somnade igen). 1 -1 blev resultatet, (synd, PSG måste skärpa sig)! Till sommaren kommer ungefär 50 % av PSG att bytas ut,(bra, till viss del)!
Efter flygresan hem igår, var jag helt färdig. Jag sov som en slocknad prinsessa runt 23, vaknade pigg och glad redan vid 04:30! Tidig frukost och sedan rensa vattenlåset i badrummet  :) Under dagen här har jag packat upp, insett att jag glömt mina "gosebrallor", hrm!! Men jag är så glad över min fina "Voguetröja", ;)) <3
 
I secondhandaffären, idag ;)))))) <3 <3 <3 hittade jag en fräsig skjorta för 3 euro. Lite trist bara att mina sköna, goa solglas har gått sönder,(laga med lim om en stund).. Hoppas det funkar!!  ;)))
 
Nu måste jag fortsätta att fixa! ;)  !!  <3 <3 <3
 
Söndriga glasögon är inte kul!  :((
 Underbart att vara hemma!!  :))  <3
 
Dessa 4 paket Vicks, kommer jag väl att klara mig på i 2 veckor,(mitt "älsklingstugg"!!! (Skulle tagit en hel bal), Hrm...
I veckan ska jag börja att springa igen, (några färre kilon är bra att få bort)!!  :)
 
 

Så mycket och "hej "hemma"!!

Publicerad 2015-02-07 10:09:56 i Allmänt,

 God morning, ahh, lördag.. ;) Det verkar som att det kommer att bli lite soligt idag, härligt, tycker jag. Jag har grejat här på morgonkvisten med tvätt och skype. Imorgon tar jag flyget hem till Paris. Det ska faktiskt bli lite skönt att komma hem en sväng, kunna göra "mina " grejer för en stund. Men, ni skall inte vara ledsna! Jag dimper ner i Göteborg och västkusten den 22 april(kan det vara 9 veckor)?! ; /
 
Igår klippte jag mig hos Jessica på Klippoteket i Onsala. Jag fick en fräsig frisyr, (längd på håret är kvar, men tjockleken har minskat markant) - härligt!! Jag är såå nöjd med världens bästa frisyr!! :)  <3 <3 <3
 
Tidigare i arla morgon fixade jag åt mamma både Hotmail och skype. Under dagen måste jag få ihop lite fusklappar åt mamma så hon kan använda "det härliga internet"  ;))
 
Idag har jag späckat schema. Ska hinna med mycket och lite till, (puhh, "hur ska jag hinna, hur ska jag orka")?!
 
Ikväll "mellanlandar" jag i Göteborg. Imorgon åker jag hem till Paris.
 
 Ganska ljust och fint ;)
 
 Nyklippt och fin!
 Haha, vad gråhårig jag har blivit!  ;)
 
 

Andra bullar på ingång!

Publicerad 2015-02-05 09:03:52 i Allmänt,

Oj, sicken härlig dag, perfekt städdag!!  ;) Idag kommer jag att köra ett bra "träningspass"- Städning av mammas lägenhet. Jag åker ju hem till Paris nu på söndag. Innan jag åker vill jag göra en redig storstädning av lägenheten,(mamma ska inte längre ha städ från hemtjänsten ;-"Städningen funkar inte", säger mamma. Tycker att det är synd när man betalar för tjänst och så funkar det inte. Hon har fixat andra som skall ha hand om städningen istället. Jag tycker att det är bra gjort av mamma att säga ifrån när saker och ting inte fungerar! Jag däremot kommer att fortsatt vara lite misstänksam hur det kommer att funka med hemtjänsten de 2 månader jag är hemma i Paris. Visst, jag erkänner att jag är väl lite "yrkesskadad",(både jag och mamma har jobbat inom hemtjänst förr om åren, så " man vet ju hur man vill/ska ha det.
 
Jag vill inte alls vara orolig och misstänksam(vill lägga energi på annat vettigare)! I morse kollade jag i mammas pärm med tider och vad hemtjänsten skall göra. Det ska absolut inte vara så att morgonhjälpen på 30 minuter, egentligen bara blivit 15 minuter. Visst, detta låter petigt, men man "betalar väl för det man har kommit överrens om"?! -Och kaffe på morgonen vill även min mamma ha!
 
Ok, nu kör vi!! :)
 

En vecka kvar i Onsala!

Publicerad 2015-02-02 07:47:43 i Allmänt,

Japp, tiden går fort när man har roligt!  ;) Nu är det faktiskt bara snäppet mindre av en vecka kvar, hos goa mamma i "La Onsala". På söndag den 8 februari så åker jag hem en sväng. I nästan 2 månader har jag spenderat min tid på svenska västkusten. 
 
Så här sista veckan, blir det alltid lite småplock av vad man ska fixa, ladda, innan jag åker. Veckan lär ju gå fort!  Nu sitter jag med kaffemugg, kollar tv innan man sätter igång med dagens bestyr  ;)
 
Paris, snart kommer jag!!  ;)))
 
Lite småkyligt Paris.
 Att få uppleva våren i Paris är kul(jag och Sébastien "speglar oss i vårsolens glans"!

Om

Min profilbild

Zerny

41-årig Onsala-tös som bosatt sig i Paris. Här bor jag sedan ett par år med pojkvän och en massa secondhand-stuff ;) Pluggar franska språket, följer PSG(bien sur), Verratti, "partykillen Lavezzi och Zlatan) ;) Flyger hem till Onsala varannan månad till mamma och Alma, kollar så allt är bra. Fart och fläkt är ju underbart!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela